Hoewel ik absoluut niet pretendeer ook maar íets af te weten van mode, durf ik wel te zeggen dat ik oog heb voor kwalitatief goede en mooie items en hardwerkende mensen. Ik kwam in contact met Niki de Rijke van Tannery, hét bedrijf voor dames- en herenriemen van oer-Hollandse bodem. Naast ondernemer is Niki ook nog mama van Cas (2,5). De hoogste tijd om deze Mom in Business eens aan te tand te voelen.

Over Niki

In een klein dorpje vlak bij Tilburg woont Niki de Rijke, 31 jaar, met haar vriend en hun zoontje Cas. Naast partner en moeder is ze eigenaresse van riemenlabel Tannery. Dat Niki haar eigen bedrijf opzette, is geen verrassing. Ze vertelt: “Ik kom uit een echt ondernemersnest. Mijn grootouders en ouders zijn allen ondernemer, net als mijn broers. We weten allemaal dat het hebben van een eigen bedrijf hard werken is en delen dan ook elkaars successen en dieptepunten. Daarnaast springen we allemaal bij elkaar bij als het nodig is.”

Ze vervolgt: “Zowel ik als mijn partner zijn ondernemer en we zijn gewend om ieder vrij uur te werken. Dat lijkt op het eerste gezicht best lastig als je bedenkt dat we samen ook nog een zoontje hebben. Cas is 2,5 jaar. Hij gaat 3 dagen in de week naar het KDV en ik probeer dan ook op die dagen zoveel mogelijk mijn afspraken buiten de deur te plannen. Ik werk vanuit huis dus werk ik nog vaak ’s avonds als Cas op bed ligt. Mijn werk is ook echt mijn hobby. Ik kan uren bezig zijn met uitzoeken van producten en het verzinnen van nieuwe social media strategieën.

Niki bezig met de collectie in haar atelier aan huis

Het ondernemerschap

Dat het ondernemerschap niet altijd even makkelijk is als moeder beaamt Niki. “Hoewel ik veel uren kan maken als Cas slaapt, is het op sommige momenten in het jaar ook zó druk, dat ik minder tijd met hem kan doorbrengen. Natuurlijk vind ik dat echt wel lastig. Maar als ik dan het laatste kwartaal van het jaar met enorm goede cijfers heb afgerond en we er met Kerst een écht feest van maken, ben ik ook enorm trots op mezelf en mijn bedrijf.”

Over Tannery

In de webshop van Tannery vind je de mooie riemen voor dames en heren. Voor elke smaak is er wel wat. Inmiddels is het assortiment ook uitgebreid met een grote collectie animalprintjes voor de dames. Dus alle Panter Annie’s kunnen hun hart ophalen in de webshop. Zelf ben ik vooral blij met de basics. Mooie gladde leren riemen met een goede gesp en verschil tussen riemen moor de heup of juist de taille. Accentueer waarmee jij het beste uitkomt. Bij diverse riemen staan meerdere foto’s die laten zien hoe de riemen gedragen kunnen worden. Ik werd er blij van, want mijn eigen inspiratie gaat negen van de tien keer niet zo ver.

Niki over Tannery en kwaliteit

Niki vertelt: “Tannery is een bedrijf dat zo’n 4 jaar geleden ontstaan is uit mijn voorliefde voor lederwaren. Of ik vroeger als klein meisje droomde van een winkel in lederwaren? Nee, maar wel van het ondernemerschap. Dat stroomt voor mijn aderen, en ineens was daar het product. Ik sta voor hoge kwaliteit. Een riem van Tannery moet gewoon jaren meegaan. Het is niet voor niets echt leer.

Over de kwaliteit van haar producten is Niki heel duidelijk. “De kwaliteit van mijn producten staat voorop. Ik wil graag een grotere speler in de lederwaren worden. Maar wel op mijn voorwaarden. Hip, modern en de kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom wil ik dat de Tannery-collectie ook koste wat kost in Nederland geproduceerd wordt. Ik zal er nooit voor kiezen om in het buitenland te gaan produceren.”

Over het hebben van eigen bedrijf

Niki studeerde HBO Office Management. Ze vertelt: “Het is ideaal dat ik deze studie heb gevolgd. Ik kan de kennis en kunde die ik daar heb geleerd toepassen in mijn eigen bedrijf en dat ik daarmee weet wat ik (inmiddels) zelf kan en wat ik beter uit handen kan geven. Naast de hulp van vrienden en familie heb ik inmiddels een aantal mensen die ik vraag als het om mijn bedrijf gaat. Zo heb ik bijvoorbeeld een vaste fotograaf en mensen die me helpen op marketinggebied. Vanaf september ga ik een samenwerking aan met een zzp’er die mijn socials en content gaat verzorgen. Dat kan ik zelf leuk, maar zij kan dat gewoon beter en zo blijft er meer tijd over voor de andere aspecten van het vak.”

Tannery om een Mamagisch lijf

Om de kwaliteit van Tannery zelf te mogen ervaren stuurde Niki mij de tailleriem cognackleurig en goudkleurig. Op de site had ik de combinatie van deze twee smalle riemen al gezien en daar was daar echt weg van. En Niki zegt niets teveel over haar producten. De riemen zijn smal maar stevig en er zit een mooie glimmende gesp aan. Het stempel aan de binnenkant van de riem is een mooi detail. Ik kan niet wachten om met deze riemen mijn outfits compleet te maken!

Niki over haar favoriete item uit de collectie

Tot slot vroeg ik Niki om haar favoriete product uit haar collectie. Ze koos zonder twijfel de Croco met gouden gesp. “Omdat ik dol ben op goudkleurige details,” vertelt ze met een knipoog.

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar de producten van Tannery? Dat snap ik wel, haha. Bezoek dan snel de webshop en maak je outfit af met deze prachtige riemen!

liefs kirsten