Een lange dag op pad en de batterij van je telefoon of tablet bijna leeg? Een powerbank is de oplossing. Met deze draagbare batterij laad je gemakkelijk al je elektronische apparaten op. In dit artikel vertel ik je meer over het gebruik van een pokerbak en in welke situaties het handig is om er een mee te nemen!

Een beetje extra stroom met een powerbank

Als blogger kom ik nog wel eens ergens en maak ik veel gebruik van mijn mobiele telefoon voor het maken van stories en foto’s maar ook mijn laptop gaat geregeld mee op pad. Of het nu is voor een hele werkdag, of omdat ik nog even een uurtje wil werken tijdens de zwemles, ik verbruik stroom. En soms gaan die batterijen een stuk sneller leeg dan ik door heb en is er niet altijd een stopcontact voorhanden. Of heel eerlijk: ik vind het ook niet gepast om overal maar mijn opladers in het stopcontact te steken. Dat is dan ook de reden dat ik eigenlijk altijd een (oplaad)kabel en een goede powerbank in mijn rugtas heb zitten. Je zult mij niet zo snel tegenkomen met een lege batterij. Want laten we eerlijk zijn: wat zou ik moeten zonder mijn mobiel?

Wat is een powerbank?

Voor wie niet helemaal bekend is met dit handige apparaatje: een powerbank is een draagbare batterij waarmee je je apparaten onderweg kunt opladen. Van smartphones, tablets en laptops en zelfs je Satisfyer – er zijn tegenwoordig powerbanks die je voor al je oplaadbare elektronische apparaten kunt gebruiken. Ze variëren in grootte, capaciteit en prijs, maar het idee is simpel: je laadt de powerbank thuis op en gebruikt hem vervolgens om je apparaten onderweg van stroom te voorzien.

Welke powerbank past bij jou?

Er zijn veel verschillende powerbanks. Ze verschillen in afmeting, capaciteit en laadvermogen en het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt als je een goede powerbank aanschaft. Zelf heb ik inmiddels een ruime verzameling aan powerbanks, het is tijdlang een populair relatiegeschenk geweest, maar in de regel is wel: hoe kleiner of goedkoper de powerbank, des te minder vermogen of kwaliteit.

  • Als je een powerbank gaat uitzoeken, bekijk dan goed waar, waarvoor en wanneer je ‘m wilt gebruiken. Wil je simpelweg je mobiel even wat extra power geven onderweg, is een powerbank met kleinere capaciteit prima maar als je een dag buiten de deur wilt werken en je laptop heeft stroom nodig zonder stopcontact, zul je wat grover geschud moeten meebrengen.
  • Check of een powerbank alle poorten hebt die jij nodig hebt. De meeste powerbanks hebben een output voor USB-A (de normale ‘grote’ USB stekker) waar je je oplaadkabeltje in kunt steken maar bijvoorbeeld de nieuwere modellen van iPhone en iPad komen met een USB-C stekker. Ook als je meerdere apparaten tegelijk wilt opladen, is het handig als je powerbank genoeg uitgangen heeft.
  • Zoals al eerder gezegd: powerbanks heb je in elk formaat. Voor een beetje extra opladen van je mobiel is een kleiner exemplaar prima, voor het meermaals op laden van je telefoon of het opladen van je tablet of laptop heb je een wat groter exemplaar nodig. Die laatsten hebben meer vermogen, maar zijn dus ook minder compact. Die steek je niet zomaar in je broekzak.
  • Een snellaadfunctie is handig als je binnen een kort moment je apparaat en flinke boost wilt geven. Veel van de grotere powerbanks hebben deze functie.

RollingSquare Powerbank

Er is natuurlijk altijd een goede reden om een artikel te schrijven. Dit keer was dat omdat de webshop FerryGut.com mij benaderde of ik iets over hun producten wilde schrijven. Omdat ik hou van praktische producten waar ik ook écht wat aan heb, nam ik een kijkje bij de powerbanks in hun assortiment. FerryGut.com stuurde mij vervolgens de RollingSquare 20.000mAh powerbank op om uit te testen. Met deze powerbank kun je je apparaten meerdere keren opladen en je kunt gebruik maken van een USB-A en een USB-C poort, zelfs tegelijk.

RollingSquare Powerbank 20.000 mAh opladen onderweg
Het opladen van de RollingSquare Powerbank doe je met een USB-C kabel – deze kun je zowel als input (opladen powerbank) als output (opladen apparaten) gebruiken.

De RollingSquare powerbank laad je op door middel van een USB-C snoer. Deze is niet bijgeleverd, maar zoals de meeste mensen hadden wij zo’n kabeltje allang in huis (en anders heb je er voor een paar euro eentje bij de Action). Het fijne aan deze powerbank vind ik dat hij een output heeft van 20W, dus je kunt er ook mee snelladen. Even ter illustratie: een doorsnee oplaadblokje geeft zo’n 5W-10W, dus het opladen van je telefoon gaat lekker snel en er is dus ook voldoende power om een tablet of laptop op te laden.

USB-A poort op de RollingSquare powerbank
Met de USB-A output kun je allerlei verschillende apparaten opladen zoals je telefoon, tablet, oordopjes, gameconsole etc.

De powerbank is voorzien van een LED-schermpje, waarop je duidelijk kunt zien hoeveel procent batterij er nog over is. Wel zo handig. Mijn telefoon (Apple iPhone 14) heeft een batterijvermogen van 3279 mAh, dat betekent dus dat ik met deze powerbank mijn telefoon 6 keer kan opladen. Dat is nog eens een krachtpatser!

En nog even een applausje waard: de verpakking van de RollingSquare powerbank is volledig plasticvrij!

Momenten waarop je een powerbank kunt gebruiken

  • Op vakantie wanneer je minder stopcontacten tot je beschikking hebt. Denk er maar eens over na: niet alleen heeft ieder gezinslid een mobiel, maar er zijn ook nog tablets, laptops, gameconsoles, scheerapparaten, koptelefoons, smartwatches etc. die allemaal opgeladen willen worden!
  • Een lange reisdag voor de boeg (met kinderen)? Een powerbank geeft je de zekerheid dat je elektronische apparaten het gewoon blijven doen en je niet halverwege je ebook, luisterboek of film wordt afgekapt.
  • Tijdens een lange wandel- of fietstocht. Zeker als je je navigatie gebruikt hiervoor, zal de batterij van je telefoon sneller leeglopen.
  • Een dagje pretpark, dierentuin, museum of een ander uitje. Zeker als je veel foto’s en filmpjes maakt, gaat je telefoon sneller leeg.
  • Tijdens een dagje werken buiten de deur en je niet zomaar een stopcontact in de buurt hebt of kunt gebruiken. Zo heb je altijd stroom voor je mobiel of laptop.
  • In de auto voor een lange rit. Wij hebben bijvoorbeeld maar 1 oplaadpunt in de auto en daar ligt de telefoon aan die de muziek en navigatie regelt. Ik neem zelf altijd een powerbank mee zodat ik ook lekker kan lezen, scrollen of een spelletje kant doen. Ook voor op de achterbank is het een tip!
  • Zelf gebruik ik mijn powerbank ook als ik mijn gelnagels ga doen en ik de UV-lamp met USB-aansluiting gebruik. Je staat eigenlijk versteld van hoeveel apparaten zich met USB opladen!

Powerbank tips voor drukke moeders

  • Zorg ervoor dat je powerbank zelf altijd volledig opgeladen is. Maak er een gewoonte van om hem ’s nachts op te laden.
  • Houd een extra oplaadkabel in je tas. Niets is vervelender dan een powerbank zonder de juiste kabel. Ik heb zelf een klein etuitje met alle kabeltjes en verloopstukjes in mijn rugzak die ik nodig heb om mijn apparaten op te laden.
  • Label je powerbank: Als je een druk huishouden hebt, zorg er dan voor dat je powerbank herkenbaar is. Zo voorkom je dat hij plots ‘verdwijnt’ in de tas van je tiener.

Waarom iedere moeder een powerbank nodig heeft

Een powerbank is meer dan alleen een gadget; het is een stukje gemoedsrust. Het geeft je de vrijheid om te multitasken (lees: eindeloos te scrollen) zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je batterijduur. Het maakt niet uit of je in een Zoom-call zit in de auto tijdens een training van je kind, of dat je onderweg bent naar een klant en de navigatie-app of OV-planner je redder in nood is. Met een powerbank blijf je altijd verbonden – en dat maakt jouw drukke leven een stukje makkelijker.

Dus stop die powerbank in je tas en ga opgeladen je dag door!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.

Uitgelichte afbeelding via Pexels.com