Er zijn maar weinig kookboeken die ik open sla en waarbij ik gelijk zin krijg om te koken. Maar van dit vrolijke receptenboek van Chef Tee, ging mijn hartje wel sneller kloppen. In Lekker Caribisch Koken ga je aan de slag met de authentieke smaken uit de Caraïben.
Ontdek de heerlijke smaken van de Caribische keuken
Als er iets is waar ik op deze grauwe januariochtend behoefte aan heb, is het wel zon en warmte. Hoe mooi zou het zijn al ik even snel een retourtje Caraïben zou kunnen boeken? Even de boel de boel laten, een enorme dosis aan vitamine D opslurpen en genieten van alle heerlijke hapjes en drankjes die daar op het menu staan? Nou ja, dat ticket zit er helaas niet in, maar de Caribische keuken kan ik natuurlijk wel naar Nederland halen. Met Lekker Caribisch Koken haal je namelijk de zon in huis! Dit kookboek is een heerlijke verzameling van recepten die je meenemen naar de kleurrijke én smaakvolle wereld van de Caribische eilanden. Perfect om dat zomerse gevoel naar ons koude kikkerlandje te halen!
Wat maakt Lekker Caribisch Koken zo bijzonder?
De Caraïben bestaan uit onder andere de Antillen, de Bahama’s, Jamaica, de Dominicaanse Republiek, Sint Maarten en Trinidad en Tobago, allen gelegen in het gebied rond de Caribische Zee. De Caribische keuken is een feestje van smaken en invloeden, voortkomend uit het slavenverleden van de inwoners en het is een mengelmoes met Afrikaanse, Inheemse, Europese, Latijns-Amerikaanse, Indiase, Chinese en Indonesische keukens. In dit boek vind je recepten voor echte klassiekers zoals jerk chicken en pittig gegrilde kip maar ook roti, heerlijke drankjes en de basisrecepten voor marinades en rubs. Een echt kookboek om de basis van de Caribische keuken te ontdekken aan de hand van Chef Tee.
Meer dan alleen recepten
Het mooie is dat dit boek je niet alleen leert koken, maar ook de verhalen achter de gerechten vertelt en met de prachtige foto’s een inkijkje krijgt in een hele andere wereld. Je ontdekt hoe de smaken zijn ontstaan en krijgt handige tips voor het vinden van die ene exotische specerij. Geen tijd? Geen zorgen! Veel recepten kun je aanpassen met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. En ook de vegetariër kan z’n lol op met dit boek. Er staan veel Vega (of Vega te maken) en plantaardige recepten in!
Op mijn lijstje om te maken staan:
- In folie gebakken garnalen in curry
- Jerk wings met sticky rumsaus
- Kikkererwtenmedley
- Zelfgemaakte bonenburgers
- Gembercake
- Caribisch King Mocktail (met papaja, kokos en mango)
Zal ik jullie op de hoogte houden van mijn bevindingen?
Uitgeverij Deltas stuurde mij dit reviewexemplaar. In deze blog zijn affiliate links verwerkt.