Soms denk je iemand die je volgt via Social media best goed te kennen. Je leest alle blogs en posts en liked alle foto’s op Instagram. Je hebt af en toe een leuk gesprekje via DM met elkaar. Je hebt het gevoel dat jullie elkaar gewoon kennen! Maar wat weet je nou écht van deze persoon? In ieder geval niet de nutteloze feitjes die eigenlijk het allerbelangrijkste zijn. Want juist die kleine dingen maken je uniek. Daarom vandaag: 10 nutteloze feitjes over mij.

10 nutteloze feitjes over mij

De was

Dat het doen van de was niet echt mijn favoriet is, heb je misschien wel al eens gelezen. Of nou ja, ik ben gewoon niet zo goed in het bijhouden ervan. Daarom houd ik wasmarathons waarbij ik gerust 3 dagen 5 wassen per dag draai om weer ‘bij’ te zijn.

De was ophangen

Als ik de was dan moet ophangen, ben ik ook nog eens een zeikers. Alle dezelfde soorten kleding bij elkaar. Mijn kleding bij elkaar, die van Sebas apart en ook de meiden krijgen ieder een eigen rek. Vind ik gewoon veel makkelijker met opruimen. Oh, en ophangen gebeurt ook altijd met twee dezelfde knijpers. Noem het een tic.

Dekentje

Als ik op de bank zit (of nou ja, lig) heb ik het liefst een dekentje over mijn benen. Rain or shine, -5 of +25 graden, mijn dekentje ligt bij me. Deze zomer met die hittegolf vond ik dat echt een ding. Ik pakte steeds mijn dekentje, om ‘m vervolgens puffend en zuchtend weer af te gooien. Als ik het te warm heb onder m’n dekentje trek ik ook gerust mijn broek uit en ga ik er met blote benen onder liggen.

Knutselen

Ik was vroeger echt een enorm knutselkind. De kasten bij mijn ouders puilen ook nog uit met strijkkralen, krimpie-dinkie, pompon-makers en filigraan. Ik zat op woensdagmiddag op de knutselclub en ik zal sowieso veel liever binnen te knutselen dan dat ik buiten speelde. Bijzonder is het dan ook wel dat ik knutselen met (mijn) kinderen echt de hel vind. Op school probeer ik het wekelijkse knutseluurtje dan ook direct op de dagen van mijn collega te plannen en thuis probeer ik er zoveel mogelijk onderuit te komen. Waarom? Ik ben te rechtlijnig, te perfectionistisch. In mijn hoofd heb ik het perfecte eindresultaat en alles wat daar vanaf wijkt veroorzaakt kortsluiting.

Haar

Naast dat ik proud member ben van #teammamakuif en #teammamamatje ben ik ook niet insta-perfect. Overmatige haargroei is niet tof, maar laten we eerlijk zijn, ik ben niet de enige met dat probleem. Aan mijn zwangerschappen heb ik nogal wat ongewenste haren overgehouden. Toch een verandering in je hormonen die er voor zorgt dat je ineens je bovenlip moet harsen en de zwarte haren uit je kin trekt. Oh, en die donkere haren onder mijn navel zijn ook niet graag geziene gasten. Maar ja, want doe je eraan?

Muziekinstrumenten

Met twee muzikanten onder een dak zal het je niet verbazen dat wij een shitload aan muziekinstrumenten in huis hebben. Beneden hebben we eigenlijk alleen de dingen staan die we ook met regelmaat bespelen. Zoals het keyboard dat we gebruiken als we live gaan op Instagram. Op zolder hebben we onze muziekkamer waar de rest van onze spullen staan. Drums, gitaren, saxen, nog een keyboard, een viool, een stapeltje ukelele’s… Misschien hebben we een beetje last van verzamelwoede, haha.

Winkelen

Hoewel ik het hartstikke gezellig vind met mijn vriendinnen, ik winkel het liefst alleen. Geen rekening hoeven houden met wat de ander wil, urenlang doelloos kijken-kijken-niet-kopen en met stapels kleding een paskamer inlopen om uiteindelijk alleen met een nieuwe panty weg te gaan. Overigens komt het tegenwoordig nog maar amper voor dat ik in mijn eentje door de stad loop. Jammer wel, want op mijn solotochtjes zie ik wel vaak de leukste dingen.

Koekjes

Mijn lievelingskoekjes zijn scholiertjes. Je weet wel, van die rechthoekige biscuits met chocola erop. Overigens vind ik custardcakejes ook heel lekker. En advocaat spritsen.

Koffie

Ik drink mijn koffie het liefst met (veel) melk. Ik lust het zeker ook zwart maar zeker niet met suiker. Bleh! En waar iedereen helemaal los gaat over Frappé’s en Dalgona ijskoffie, doe ik de bekentenis dat ik ijskoffie echt heel smerig vind. Koffie hoort warm te zijn. Warm? Nee. Gloeiend heet. Ik heb niet voor niets een ‘looien pijpie’ gekweekt de afgelopen jaren!

Elektrische vliegenmepper

Je kent ze wel, van die vliegenmeppers met een batterijtje. Of hoe wij ze noemen: mama’s tennisracket. Ik heb er inmiddels drie, want er zitten ook nadelen aan naast het water wonen. Het singeltje aan het water onder onze slaapkamer is een soort van megabroedplaats voor muggen en doordat het tevens de hondenuitlaatroute is, hebben we ook belachelijk veel vliegen. En dat komt allemaal binnen hier. En daar ga ik achteraan met mijn tennisracket. En eerlijk? Ik ga er heel goed op als ik een mug of vlieg in mijn elektrische stoel der vliegenmeppers te pakken heb. Burn!

Nou, nu je deze nutteloze feitjes over mij hebt gelezen, ben ik heel benieuwd naar jouw rariteiten. Deel je ook een paar leuke feitjes over jou in de reacties?

liefs kirsten

Ik schreef deze blog in de serie #mamagisch50blogs. Je kunt de rest van deze blogs hier lezen!