Er wordt ook wel gezegd: ‘Ieder huisje heeft zijn kruisje’. En niets is minder waar natuurlijk. Want hoewel wij natuurlijk net zo normaal zijn als elk ander gezin, hebben wij ook zo onze eigenaardigheden. En die heb ik maar eens op een rijtje gezet!

1. De bijzondere samenstelling van ons gezin

Ons gezin is een samengesteld zooitje. Mijn oudste dochter kreeg ik met mijn ex en wij hebben een co-ouderschap. En hoewel dat het ene moment echt fantastisch is, is dat soms ook wel moeilijk. Hoe dan ook, het is hier of leeg, of vol. Samen met Pippa komen namelijk ook labradors Cashew en Cacao mee in het co-ouderschap. Inmiddels woon ik alweer 3 jaar samen met De Vent, en is Nova toegevoegd aan de feestcommissie. Dat is nog niet alles want de Vent had zelf ook nog een hondje. Stafford Layla maakt het spul compleet.

2. Muziek is de verbindende factor

Muziek is echt de verbindende factor binnen ons gezin. De Vent zingt in een rockband en hij drumt, speelt gitaar en piano en kan iets met bijna elk instrument wat hij in zijn handen krijgt. Jaloersmakend ook wel, maar ik mag zelf ook niet klagen qua muzikaliteit. De meiden vinden het heerlijk als er muziek wordt gemaakt in huis. Na het eten is er dan ook altijd wel tijd voor een liedje. De Vent kruipt achter de piano en dan zingen we samen en staan de meiden te dansen. Heerlijk momentje met z’n allen.

3. Wij zijn in het weekend ontzettend lui

Doordeweeks gaat de wekker hier altijd rond 6 uur en soms nog wel eerder. Daarom vinden wij het in het weekend heerlijk om ‘s ochtends lekker lang in bed te liggen. Het komt voor dat we dan ook pas om 11 uur aan het ontbijt zitten. Hoe we dat doen met de kinderen? Nova is een echte langslaper. Die wordt dan bijvoorbeeld wel rond half 7 een keer wakker, maar met een schone broek en een flesje melk gaat ze gerust nog even slapen tot een uur of 9. In de tussentijd is Pippa dan ook wel wakker. Zij speelt dat gewoon lekker op haar kamer (of komt 397x naar mijn kant van het bed om wat te vragen/vertellen/zeggen/enz).

4. In het weekend ontbijten we altijd uitgebreid aan tafel

Als we dan eenmaal naar beneden gaan, dekken we de eettafel en zorg ik voor lekkere broodjes. Voor het weekend hebben we eigenlijk altijd wel (afbak)croissantjes en witte puntjes, kook ik een eitje voor iedereen en drinken we een vers fruitsapje. Echt zo’n momentje om lekker rustig op te starten. Vaak worden er dan aan tafel ook weer liedjes gezongen, vooral omdat Nova daar zo blij van wordt.

5. Ons gezin van dramaqueens

Het theater zit er bij ons allemaal wel lekker in hoor. We zijn allemaal gezegend met weinig geduld en een enorm stampvoetje. (Zó tof als je twee dochters hebt en ze houden je die spiegel voor). En we kunnen dus allemaal nogal wat oververhit reageren als iets niet gaat zoals we het willen. Zelfs de honden zijn theatraal. Layla wil bijvoorbeeld echt niet naar buiten als het regent en Cacao en Cashew zijn echt kampioenen als het gaat om diep zuchten en neerploffen. Ach, we zijn een heerlijk stel zo bij elkaar en hebben in ieder geval wat te lachen (om elkaar, haha).

Wat is er bijzonder aan jouw gezin?

liefs kirsten