De achtergrond van een foto verwijderen. Het kan soms nogal omslachtig zijn. Maar als jij een iPhone hebt, heb ik voor jou een hele handige tip die je leven een stuk makkelijk maakt. Kijk met me mee hoe je de achtergrond van een foto kunt verwijderen met niets meer dan je iPhone!

Creatief van Canva

Regelmatig gebruik ik afbeeldingen zonder achtergrond. Bijvoorbeeld voor het maken van gifjes of voor leuke blogafbeeldingen. Om die plaatjes te maken, gebruik ik de gratis versie van het online programma Canva. Met de gratis versie kun je namelijk al heel veel. Behalve dus de achtergrond van een foto verwijderen. En daar wringt de kous. Het moet daarom altijd heel omslachtig via een online background remover, maar daarbij heb je vaak veel kwaliteitsverlies als je er ook niet voor wilt betalen.

De achtergrond van een foto verwijderen met je iPhone

Bij toeval kwam ik een nieuwe functie op mijn iPhone tegen. Ik heb afgelopen week de update naar iOs 16 gedaan en daarin zitten dus een aantal handige nieuwigheidjes bij, waaronder het verwijderen van de achtergrond van een foto. Hoe je dat doet, laat ik je nu zien!

  1. Maak een foto en zoek deze op op je filmrol. Klik de foto aan zodat je ‘m in het hele scherm te zien krijgt. (zie foto 1)
  2. Houd je vinger ingedrukt op het voorwerp of persoon die je wilt selecteren. Je ziet dat er een soort lijntje om heen wordt getrokken en de achtergrond iets donkerder wordt. Je krijgt nu ook een optie voor Kopieer/Deel.
  3. Klik op Deel en zoek de optie ‘Bewaar afbeelding’.

Je vindt je foto zonder achtergrond nu terug in je filmrol. Je ziet dat er iets aan kleurverschil in zit, maar je krijgt geen korrelig resultaat zoals op de online background removers. Helaas werkt deze functie alleen nog maar bij foto’s, maar wie weet komt het ook wel voor korte filmpjes.

Nou, eitje toch? Ik moet zeggen, dit maakt het maken van leuke gifjes een stuk makkelijker!

liefs Kirsten