Zijn jullie er al uit voor deze zomervakantie? Zijn jullie op zoek naar een plek waar je vooral tot rust kunt komen of willen jullie er juist liever op uit? Waar je keuze ook naar uit gaat, een all-inclusive vakantie met kinderen naar Spanje is altijd een goed idee. In dit artikel lees je over meer over Spanje als kindvriendelijke vakantiebestemming.

De keuze voor een vakantiebestemming voor het hele gezin

Soms is het best lastig een keuze te maken tussen de diverse vakantiebestemmingen. Logisch, want de ene plek is nog mooier dan de ander. Maar wanneer je met je gezin op vakantie gaat, is er maar één hele belangrijke regel: als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook. Daarom lees je in deze blog meer over heerlijke vakantiebestemmingen in Spanje voor een all inclusive verblijf, want ja, mama heeft natuurlijk óók vakantie.

Spanje als reisbestemming in het algemeen

Als jarenlang is Spanje één van de meest populaire vakantiebestemmingen van de Nederlanders. Spanje staat bekend om zijn zonnige weer, prachtige stranden en bruisende cultuur. Ook voor gezinnen is Spanje een fantastische bestemming. Langs de kilometers lange kusten is het heerlijk vertoeven voor de liefhebbers van zon, zee en strand maar ook de watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het leuke aan Spanje, is dat er in de omgeving ook altijd wat te doen of te zien is. Bruisende stadjes, prachtige nationale parken en wanneer je op een van de eilanden verblijft, is een tour naar een vulkaan echt een must-see!

Waarom met je gezin all-inclusive naar Spanje?

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, biedt Spanje talloze mogelijkheden en dat dan zelfs ook nog op diverse afstanden. In zo’n 2-2,5 uur vlieg je vanaf Amsterdam al naar bestemmingen rondom Barcelona en Valencia (vasteland). Naar eilanden als Ibiza en Mallorca (Balearen) ben je zo’n 2,5 uur onderweg. Bestemmingen als Tenerife, Gran Canaria en Fuerte Ventura (Canarische Eilanden) liggen op zo’n 5 uur vliegen. Nog steeds goed te doen met het hele gezin.

Al deze bestemmingen hebben één ding gemeen: er zijn overal prachtige all inclusive accomodaties die ook nog eens kindvriendelijk zijn. Veel van deze luxe accomodaties combineren het rustige vakantiegevoel voor de ouders met leuke georganiseerde activiteiten voor de kinderen. Zo heeft iedereen de vakantie van zijn leven!

Kindvriendelijke bestemmingen in Spanje

Je hebt een jaar lang hard gewerkt en gespaard voor een onbezorgde vakantie. Dan wil je natuurlijk wel ergens terecht komen waar alle leden van het gezin het leuk hebben. Hieronder vind je een aantal goede suggesties voor kindvriendelijke bestemmingen in Spanje.

Vasteland

Vind jouw gezin het leuk om naast te genieten van zand en strand ook wat cultuur op te snuiven tijdens de vakantie? Het beste kun je dan een bestemming op het vasteland van Spanje uitzoeken. Neem bijvoorbeeld de bekende badplaats Benidorm aan de Costa del Sol. De gezellige straatjes en pleinen zijn niet alleen heel geschikt voor de Benidorm Bastards, maar juist ook voor gezinnen. Er zijn diverse all inclusieve resorts die zich richten op gezinnen en het daarbij behorende entertainment zoals kidsclub en waterparken. Het Levante-strand biedt de ideale setting voor zandkastelen en strandspelletjes, terwijl de oude stad van Benidorm charmante straatjes en gezellige pleinen biedt om te verkennen.

Balearen

Op de Balearen, een eilandengroep in de Balearische Zee, kun je is het boeken van een kindvriendelijke all inclusive Spanje geen enkel probleem. Op de eilanden Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera is er genoeg te doen. Hoewel de eilanden Ibiza en Mallorca natuurlijk plekken zijn die veel feestgangers trekken, zijn de eilanden ook erg geschikt voor gezinnen. Er zijn natuurlijk prachtige stranden, velen met ondiep water, maar ook de natuur en omgeving op deze eilanden biedt ruimte voor leuke uitstapjes voor het hele gezin. Een dagje op stap met het gezin? Bezoek de onderwaterwereld van Palma Aquarium of het Western Water World waterpark op Mallorca of ga een dagje klimmen tussen de boomtoppen in het Acrobosc Adventure Park op Ibiza. De Balearen bieden voor het hele gezin zowel ontspanning als avontuur.

Canarische Eilanden

De populaire eilandengroep de Canarische Eilanden behoren tot Spanje maar zijn gesitueerd in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Door de zuidelijkere liggen zijn de temperaturen daardoor vaak wat hoger als is er altijd wel een verkoelend briesje. De vulkanische eilanden, waaronder Gran Canaria, Fuerte Ventura, Tenerife en Lanzarote, zijn niet alleen aantrekkelijk voor volwassenen maar ook zeer kindvriendelijk. Veel resorts zijn gericht op gezinnen en zorgen voor het nodige vermaak voor het hele gezin. Wil je een dagje op pad? Op Tenerife vind je bijvoorbeeld het beroemde Siam Park, een waterpretpark met glijbanen en lazy rivers. Op Gran Canaria vind je het Palmitos Park, een dierentuin met exotische dieren en vogelshows.

Met zoveel diverse locaties, kustgebieden en eilanden is het dat bij de keuze voor een vakantie Spanje een heel gevarieerd aanbod heeft. Zelf bezocht ik Spanje al meerdere keren en heb ik de eilanden Fuerte Ventura en Lanzarote al van mijn lijstje kunnen strepen. Een bezoek aan Barcelona staat nog steeds hoog op mijn wensenlijstje, dus wellicht gaat een van onze volgende vakanties wel naar de Middellandse Zee!

Wat is jouw favoriete Spaanse vakantiebestemming?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.