Afgelopen dinsdag mocht ik weer mee varen met de Blogboot. De blogboot is een initiatief van Marguerita die tijdens dit event de leukste merken aan bloggers koppelt. Eigenlijk een soort perspresentatie, maar dan heerlijk varend over de Amsterdamse grachten. Ik vertel je uiteraard meer over deze Blogboot Happy Summer editie!

Varen met de Blogboot

Het is inmiddels alweer de vijfde keer dat ik mee mocht varen met de Blogboot en ik ben iedere keer weer verrast over de leuke merken die er mee varen. Ook vandaag waren er weer 4 toffe merken mee met de Blogboot die zeker voor een Happy Summer gaan zorgen!

Marguerita verteld over Lazamani en Boekenvoordeel.

Niet altijd zijn alle merken of vertegenwoordigers zelf aanwezig bij de rondvaart. Marguerita neemt dan de honneurs waar om te vertellen over de producten, die zij vaak al uitgetest of bekeken heeft. Als het al niet door haar keuring heen komt, krijgen wij het zeker niet te zien, haha.

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten

Zoals altijd hebben we gevaren met een elektrische rondvaartboot van Starboard Amsterdam. Dit keer weer een hele andere route, onder andere langs de Heineken Experience, de Hortus, Muiderpoort en Artis. En natuurlijk mochten ook het Amstel hotel en Carre niet ontbreken. Ik heb er in ieder geval weer van genoten. Het is natuurlijk altijd een goed idee om lekker te gaan varen in de zomervakantie. Starboard biedt daarvoor diverse mogelijkheden. Neem zeker even een kijkje bij Borrelboot Amsterdam of Partyboot Amsterdam.

Zomerse artikelen bij Boekenvoordeel

Kent u deze nog nog nog nog nog… (doe zelf even het geluidseffect van Erik de Zwart bij de top 40, ja, zo oud ben ik dus al). De winkel die je vroeger vast wel kende als Free Record Shop, is overgenomen door Boekenvoordeel en zoals de naam van die winkel doet vermoeden, hebben ze heel veel boeken en nóg meer voordeel. Vroeger kwam ik er ook graag voor Dvd’s, maar tegenwoordig vind ik het leuk om lekker te snuffelen tussen de boeken en de creatieve spullen en spellen.

Inhoud van de Boekenvoordeel goodiebag.

De zomerse goodiebag van Boekenvoordeel kwam voor mij een welkome verrassing. Een heerlijk pakket met leesvoer Eerlijk duurt het langst van Aline van Wijnen(die toevallig ook op mijn leeslijst stond), een Donald Duck pocket (wat is de vakantie zonder Donald Duckje??), een puzzelboek, het spel Clever (en die had ik dus nog niet, yay!) en een leuke haakpakketje.

Zoals je kunt zien is er bij Boekenvoordeel van alles te vinden voor het hele gezin voor een heerlijke vakantie. Een goed idee dus om deze winkel nog even met een bezoekje te vereren voordat jullie op reis gaan!

De Trust Felox gaming muis

De GXT 109 Felox Wired Gaming Mouse is verkrijgbaar in vier opvallende kleuren – Booster Black, Winning White, Brilliant Blue en Powerful Pink – zodat gamers het ontwerp kunnen kiezen dat het beste bij hun persoonlijkheid past. Met de meegeleverde software kunnen gebruikers ook de snelheid, verlichting en macro’s van de muis aanpassen naar hun voorkeuren en gamestijl. Voor wie de vrijheid van draadloos gamen zoekt, biedt de GXT 110 Felox Wireless Gaming Mouse een soepele ervaring.

Felox gamingmuis van Trust

Ik hoor het je denken: ‘Maar wat moet je als blogger dan met een zo’n fancy gaming muis, Kirsten?’ Nou, ik zal je uitleggen waarom ik heel blij ben met een goede muis. Ik werk voor mijn blog uitsluitend met een laptop. Zo’n laptop is natuurlijk heel fijn, handig en handzaam, maar heel ergonomisch is het natuurlijk niet. Daarom staat mijn laptop thuis altijd op een schermverhoger en heb ik er een los toetsenbord bij gekocht. Wat er nog ontbrak aan deze set-up, is een fatsoenlijke muis. Nu deed ik namelijk nog steeds alles met de trackpad en ook dat werkt niet altijd even secuur als ik bijvoorbeeld foto’s aan het bewerken ben.

Dat is met deze Felox Gaming Muis verleden tijd. Je kunt de muis namelijk helemaal zelf instellen zoals jij dat wilt. Dus niet langer ‘verkeerd om’ scrollen, een ergonomische houding tijdens het werken en ja, ik vind die kleurtjes natuurlijk ook gewoon leuk, haha! Ik kreeg in mijn pakket de blauwe bedrade variant, maar er is ook een draadloze variant van deze gaming muis. Het is maar net wat je nodig hebt!

Lazamani

Met de slippers, sandalen en clogs van Lazamani kun jij deze zomer echt tevoorschijn komen. De schoenen hebben een lederen voetbed met traagschuim voor extra draagcomfort. De bandjes zijn prachtig versierd en ook de zolen hebben een luxueus design. Dit zijn echt de slippers die niet mogen ontbreken in je koffer. Je draagt ze net zo makkelijk onder je zomerjurkje als onder een nette broek.

Lazamani leren slippers en sandalen.

Marguerita had haar Lazamani slippers meegenomen en zeg nou zelf, die wil je toch hebben? Gelukje voor mij, want Lazamani stuur mij ook zo’n prachtig paar op. Daar ga je dus zeker meer van zien deze zomer. En heel eerlijk, als ze ook lekker zitten kan het zomaar zijn dat het niet bij dat ene paar blijft! Tipje van mij: als je nu naar de website van Lazamani gaat en je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je naast de sowieso gratis verzending, ook nog eens 10% korting op je aankoop!

Ik ga op vakantie en neem mee: fatsoenlijke WiFi van FRITZ!

Zoals ik in mijn stories over de Blogboot op Instagram al vertelde, ging ik zo in de presentatie van Erik en Yassine van Fritz op, dat ik gewoon vergat om live-verslag te doen. En natuurlijk ga ik je nu vertellen waarom.

FRITZ! is een onderdeel van het Duitse bedrijf AVM, een bedrijf dat alles maakt voor jouw thuisnetwerk. Van modems tot wifi versterkers en nog veel meer, bij AVM moet je zijn. Erik en Yassine vertelden ons over de FRITZ!Box en daar wil ik jou zeker ook meer over vertellen, want ik weet zeker dat jij dit nog niet wist.

Nooit meer slechte WiFi als je op vakantie bent

Hoe irritant is het als je op vakantie bent, er WiFi is beloofd, maar de verbinding zo ontzettend belabberd is dat je nog geen Whatsappje binnen kunt halen op het netwerk? Nu is het ook bijna niet te doen om een wifinetwerk te organiseren waarop 100 of misschien wel 1000 mensen tegelijk foto’s versturen, spelletjes spelen of netflixen. Ik herken dat wel van onze eigen kampeervakanties. Op hele zonnige dagen ging het prima met de wifi, maar zodat er ook maar een dagje regen was, was de wifi hopeloos verloren aangezien dan alle kids met een tablet in hun handen in de tent zitten. En natuurlijk kun je met je eigen telefoon een hotspotje maken, maar ook jouw databundel heeft zijn limieten.

Het product waar ik dus direct aandacht voor had is de FRITZ! 6850 5G. Met dit apparaat kun je met behulp van een los (prepaid) simkaartje, die je voor een paar euro kunt kopen bij de telefoniewinkel, je eigen netwerk maken. Nooit meer je internet hoeven delen met de rest van de camping en nog beter: waar je ook bent je eigen internet. Dus ook in de camper en ook op de boot!

De FRITZ!Box 6850 5G is de meest nieuwe, luxe en snelle uitvoering in de serie van mobiele hotspots. Heb jij minder nodig, raad ik je zeker aan om even deze blog te lezen en de kijken welke mobiele hotspot voor jou ook kan werken (en die wellicht wat meer in jouw prijsklasse ligt).

Problemen met je internet thuis?

En toen vertelden Erik en Yassine nóg iets heel interessants. Want weet jij hoe jouw internet thuis geregeld is? Ergens in huis komt er een kabeltje (of glasvezel) binnen en op dat kabeltje sluit jij het modem van je internetprovider aan. Dat modem zorgt ervoor dat het internet wat er jouw huis binnenkomt verdeeld wordt over al je apparaten. Maar, en nu komt de aap uit de mouw, veel van deze modems die jij ‘gratis’ bij je internetaansluiting krijgt, doen hun werk echt belabberd. En dat kan er voor zorgen dat jij absoluut niet de internetsnelheid binnen krijgen, als waar je voor betaald.

En daar kan een FRITZ!Box verandering in brengen. Met een FRITZ!Box kun je dat trage modem van je provider namelijk omzeilen. Een FRITZ!Box is namelijk wél gemaakt om alle snelheid die je binnen krijgt, goed te verdelen, zodat jij optimaal kunt profiteren van een veilige en stabiele internetverbinding. Zelfs als er iemand Netflixt, een ander een Zoommeeting doet en weer een ander in het gezin online wil gamen. Het mooie aan de FRITZ!Box is dat hij dit allemaal zelf instelt, maar dat je ook zelf alle instellingen kunt aanpassen. Zelfs ouderlijk toezicht en wifischermtijd, en dat is met kinderen toch ook wel heel handig!

Vrije modemkeuze

Maar nu hoor ik je denken: ja maar ik moet toch gewoon werken met dat modem van de provider? Nou, niet dus. Sinds januari 2022 is er vrije modemkeuze in Nederland. Dat betekent dat jij dus helemaal niet vast zit aan die trage meuk waar de provider je mee opscheept en je dus ook gewoon goede spullen neer kunt zetten. Bij enkele providers kun je de FRITZ!Box zelfs aanvragen, tegen een bijbetaling. Maar zeg nou zelf: goed werkend internet is toch gewoon goud waard tegenwoordig?!

Fritz box voor stabiel en veilig internet thuis en op vakantie.

Ook bij ons thuis is het internet heel lang om te janken geweest. We hebben inmiddels een ander modem waarbij het wel beter gaat, maar het huis staat inmiddels vol met diverse wifi-versterkers. De mannen van FRITZ! hadden voor ons allemaal ook een speciale FRITZ! wifi-versterker meegenomen. Een die ook gewoon met jouw huidige modem werkt. Die ga ik hier dus zeker even aansluiten en kijken of ons signaal ook echt beter wordt! Ik houd je op de hoogte!

Een heerlijke dag op pad!

Ik heb weer ontzettend genoten van dit werkuitje en hoewel het er natuurlijk altijd heel gezellig uit ziet (en ja, dat is het ook, haha) is het natuurlijk ook wel gewoon werk en zitten er aan mijn deelname natuurlijk ook weel allerlei voorwaarden. Daar ga ik je verder niet mee vermoeien, maar ik hoop dat je het weer leuk vond om dit verslag te lezen. Ik ga in ieder geval mijn gekregen producten allemaal uitproberen en inzetten voor een Happy Summer en ik hoop je na de zomer weer te kunnen voorzien van een nieuw Blogboot verslag!

En, ben jij ook blogger en denk je na het lezen van deze en mijn vorige Blogboot verslagen: Het lijkt me ontzettend leuk om ook eens mee te gaan! Stuur me dan gerust even een berichtje en dan breng ik je in contact met Marguerita. Want er is altijd ruimte voor leuke nieuwe bloggers!

liefs Kirsten