Het is toch wat, dat je voor jezelf een doel stelt aan het begin van het jaar om meer te lezen. Dat het mooi zou zijn als je in ieder geval iedere maand een boek leest. Dat zijn er dan in ieder geval weer 12 die je van je lijstje af kunt strepen. Maar, zoal bij elke hobby die ik weer oppak: het is alles of niets! Ik las in 2022 dan ook 29 boeken waarvan je er al 25 hier kunt terugvinden in hun eigen blog. De laatste vier zet ik hier in een overzichtsblog. Dan kan ik daarna verder met het delen van mijn gelezen boeken in 2023!

Bridgerton: De ongetrouwde hertog & De verliefde graaf – Julia Quinn

Ohhh… hebben we allemaal niet gesmuld van de Netflix serie Bridgerton? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan niet wachten om een nieuw seizoen van dit heerlijke kostuumdrama te zien. Ik ben nu eenmaal een enorme sucker for alles met kostuums, dus ja, ik kan mezelf niet helpen. De serie Bridgerton is gebaseerd op de boekenserie van Julia Quinn maar ik moet zeggen, in de boeken valt echt nog genoeg nieuws te ontdekken! Ik las afgelopen jaar de eerste twee delen van de serie en ik ben blij verrast. In de boeken vind je echt nog wel een extra laag en ook zijn de verhaallijnen niet helemaal hetzelfde. Je hebt soms het idee dat je weet hoe het gaat aflopen maar dan gebeurt er toch net weer iets anders. Of beter: je vraagt je af waarom bepaalde scenes de serie niet hebben gehaald.

Bridgerton deel 1: De ongetrouwde hertog

In het eerste deel van de serie, De ongetrouwde hertog, volgen we Daphne Bridgerton, de oudste dochter van de Bridgerton familie. Met drie ongetrouwde broers boven haar, richt haar moeder haar peilen op Daphne. Er moet toch een kind zijn dat ze wel gehuwd krijgt? Daphne zit daar natuurlijk helemaal niet op te wachten en smeed een plan met hertog Simon Basset. Ze doen of hij haar het hof maakt zodat Daphne met rust wordt gelaten door haar moeder en zodat Simon alle andere opdringerige moeders van de Ton van zich af weet te houden.

Je voelt al aankomen hoe dit gaat aflopen hè? Hoe langer hun bedrog duurt, des te duidelijker zijn de vonken die tussen deze twee overspringen. Maar Simon heeft gezegd nooit te trouwen of kinderen te krijgen. Hoe loopt dit af voor Daphne?

Voor de liefhebbers: dit boek lees je gratis met Kobo Plus. Klik op de afbeelding voor een directe link!

Bridgerton deel 2: De verliefde graaf

In het tweede deel van de Bridgerton serie, De verliefde graaf, is het de beurt aan Anthony, oftewel Lord Bridgerton, de oudste zoon van de familie en tevens het hoofd van de familie na het overlijden van hun vader. Anthony staat bekend als rokkenjager en doet zijn reputatie eer aan. Aan heb ik trouwen niet besteed. Of nou ja, hij wil wel trouwen maar hij zal nooit verliefd worden op zijn bruid. Van liefde komt alleen maar ellende, dat zag hij wel bij zijn ouders. Zij waren tot hun laatste dag samen tot over hun oren verliefd op elkaar maar na het plotselinge overlijden van zijn vader bleef zijn moeder een gebroken vrouw achter.

Zijn oog valt op nieuweling in de Ton Edwina Sheffield. Ze zou perfect zijn als vrouw. Prettig om naar te kijken, geen straf om te moeten beminnen, maar niets wat hem tot liefde zou kunnen overtuigen. Het enige nadeel: om haar hand te kunnen vragen moet hij langs haar zus Kate, die een heel stuk minder vriendelijk is. Toch?

Voor de liefhebbers: dit boek lees je gratis met Kobo Plus. Klik op de afbeelding voor een directe link!

Het Familiehotel van Sapphire Bay – Holly Martin

De serie van ‘De zussen van Jewel Island’ zag ik het afgelopen jaar meerdere keren voorbijkomen bij andere lezende bloggers. Nu hou ik af en toe wel van een lekker simpel boekje tussendoor en het eerste deel uit de serie, Het familiehotel van Sapphire Bay voldeed dan ook prima aan de verwachting. Simpel, snel en zoetsappig.

Aria woont al haar hele leven op Jewel Island. Ze werkt met veel plezier in het hotel van haar vader. Of nou ja, haar adoptievader. Als hij komt te overlijden, staat Aria alleen voor het runnen van het hotel maar ook voor de ongelofelijke kosten die dat met zich meebrengt. Maar haar vader zou haar vader niet zijn als hij niet een plan had bedacht om het toch te laten werken. Als haar zussen Clover en Skye ook terugkeren naar het hotel wordt ook duidelijk welke rol vaste hotelgast Noah zal gaan spelen in dit plan. En hoewel Aria haar relatie met Noah graag strikt zakelijk houdt, is het moeilijk haar gevoelens voor hem te verbergen.

Voor de liefhebbers: dit boek lees je gratis met Kobo Plus. Klik op de afbeelding voor een directe link!

Triptiek – Karin Slaughter

In het begin van 2022 maakte ik kennis met de boeken van Karin Slaughter. Ja echt, ik ben een little late to the party, maar dat mag de pret niet drukken want die vrouw kan me een partij schrijven, niet te doen! Zo las ik eerder al de 6 boeken van de Sara Linton serie en startte ik dus nu in het eerste deel van de Will Trent serie.

Als in een van de beruchtste wijken van Atlanta een prostituee wordt vermoord, wordt Will Trent ingeschakeld om mee te kijken bij het onderzoek. Samen met rechercheur Michael Ormwood onderzoekt hij de zaak die groter blijkt dan gedacht. Als er diezelfde dag in de achtertuin van diezelfde Michael Ormwood een dood meisje wordt gevonden, komen er bijzondere zaken aan het licht. Want wat is de rol van de pas vrijgekomen John Shelley in dit geheel en hoe staat hij in relatie tot Michael Ormwood. In deze wederom retespannende thriller haalt het verleden je razendsnel in.

Welke boeken las jij in 2022 en welke kun je me zeker aanraden? Ik lees het graag in een reactie!

liefs Kirsten