Het was heerlijk weer voor een nieuwe Blogboot, dit keer helemaal in het teken van het assortiment van de (online) winkel Boekenvoordeel. En met een goedgevulde goodiebag met allerlei toffe Boekenvoordeel producten kijk ik uit naar een heerlijke (zomer)vakantie!

Varen met de blogboot

Inmiddels heb ik al heel wat keertjes meegevaren met de blogboot, een initiatief van Marguerita, die met haar bedrijf Unicorn Experience bedrijven en bloggers bij elkaar brengt. Ook dit keer zorgde zij weer voor een superleuk programma en hebben we weer twee heerlijke uren door de grachten van Amsterdam gevaren met een van de elektrische rondvaartboten van Starboard Amsterdam, die ons altijd weer op leuke nieuwe plekjes brengen en natuurlijk aan de innerlijke mens denken. Echt een aanrader om met hen Amsterdam op het water te ontdekken!

Varen met blogboot Boekenvoordeel
Terwijl er heel ontspannend werd gesproken over Boekenvoordeel en het ruime assortiment kwamen we langs mooie plekjes in Amsterdam, zoals Artis.

Varen met Boekenvoordeel

Dit keer stond de Blogboot volledig in het teken van Boekenvoordeel, een winkel waar ik zelf regelmatig kom om even te snuffelen. Een fijn leesboek, knutselspulletjes, leuke spelletjes, reisgidsen en nog zoveel meer. Boekenvoordeel is voor mij echt zo’n winkel waar je voor je vakantie nog even heen gaat om je ‘als je je verveelt kun je dit gaat doen’ krat aan te vullen. Nu verveel ik me sowieso niet gauw want ik vind het heerlijk om gewoon lekker een boekje te lezen, creatief bezig te zijn of een spelletje te spelen, maar de andere leden van mijn gezin hebben daar wat meer moeite mee. En om niet altijd maar je telefoon of tablet er bij te pakken, is dit dus echt een topidee.

Vanuit Boekenvoordeel waren Eric en Mariska mee, en zij vertelden ons over de ontwikkelingen die Boekenvoordeel op dit moment doormaakt. De winkels krijgen een make-over, het assortiment is uitgebreid en alles met als doel om Boekenvoordeel nog beter in de picture te zetten als winkel waar jij terecht kunt voor al je favoriete hobby’s. Extra leuk was dan ook niet alleen zij, maar ook haakheld DenDennis en auteur Wendy Brokers mee waren om te vertellen over hun connectie met boekenvoordeel.

Alles voor je offline creatieve hobby’s

Bij Boekenvoordeel vind je dus alles voor je creatieve offline hobby’s. Van boeken tot haakgaren en van tekenspullen tot legpuzzels. Perfect om van ieder vrij moment een ontspannen moment te maken! En dus is Boekenvoordeel ook de ideale winkel om nog even heel te gaan voor de vakantie of een lange autorit.

Hitster Summer Party Game

Tijdens het varen hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Onder leiding van Marguerita speelden we het ontzettend populaire partyspel Hitster: Summer Party. Een spel waarbij je aan de hand van geluidsfragmenten moet raden in welk jaartal een bepaald nummer uit kwam. Heb jij als eerste 10 zomerhits in chronologische volgorde in jouw eigen verzameling gelegd, ben je de winnaar van dit toffe spel. Hitster is er inmiddels al in meerdere varianten en deze zomerhits editie bevat nummers uit de jaren ’70 tot 2023. En het leuke is: je kunt de verschillende Hitster spellen ook met elkaar combineren voor nog meer speelplezier.

Hitster werkt met de speciale Hitster app. Deze download je op je telefoon en met de app scan je de QR code van het spelkaartje. Vervolgens hoor je een kort fragment van een lied dat via Spotify wordt afgespeeld. (Hiervoor heb je dus wel een internetverbinding nodig!) Door de kaartjes op de juiste plek op jouw eigen tijdlijn te plaatsen, werk je aan de perfecte muziektijdlijn. Heb je 10 kaartjes op een rij, dan ben jij de Hitster!

Lachen, gieren, brullen natuurlijk én een spel dat ik al heel graag wilde hebben. Je snapt dat het hier in Huize Herrie een harde strijd gaat worden!

Kumihimo vriendschapsarmbandjes maken

Onder leiding van DenDennis, die naast ontwerper van haakpatronen en auteur van 16 haakboeken ook het grafisch ontwerp voor Boekenvoordeel doet, gingen we aan de slag met het maken van vriendschapsarmbandjes met de Kumihimo schijf. Een superleuke manier om lekker creatief bezig te zijn. Met deze schijf kun je allerlei verschillende patronen maken in je vriendschapsarmbandjes en met het boekje Mooie Armbandjes, kregen we er nog een schat aan ideeën bij ook. En ja, geef mij iets in mijn handen om te doen en ik ga er gelijk mee aan de slag. Zo zat ik heerlijk te knopen terwijl we met de rondvaartboot langs Artis vaarden.

Kumihimo armbandjes maken met DenDennis
Na uitleg van DenDennis gingen we zelf aan de slag met het maken van een vriendschapsbandje op de Kumihimo schijf.

Vriendschapsarmbandjes maken heb ik al op zoveel verschillende manieren gedaan, waarom zou je er dan nu een Kumihimo schijf voor gebruiken. Vroegaaaahhh deden we dan gewoon met een plakbandje op tafel. Nou, ik moet zeggen, met zo’n Kumihimo schijf is het toch wel een stukje makkelijker, zeker voor zo’n klein prijsje! De draden staan mooi strak en blijven vooral heel overzichtelijk uit elkaar. Daarnaast kun je, juist doordat je draden vastgeklemd zitten, je werkje gemakkelijk wegleggen als je even wat anders wilt gaan doen. Perfect knutselwerkje ook voor tijdens een lange autorit!

Auteur Wendy Brokers vertelt

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik graag lees. Dat is nogal een understatement natuurlijk. Des te leuker vind ik het dan ook om auteurs ‘in het echt’ te ontmoeten en te horen hoe zij werken, wat ze inspireert en motiveert en natuurlijk om te kletsen over hun boeken. Ik had de naam Wendy Brokers al meerdere keren op Instagram voorbij zien komen, maar ik had (helaas) nog niets van haar gelezen. Des te leuker was het dan ook om haar te horen vertellen over de ‘New Adult’ Eindeloos-serie waarvan we het eerste deel, Niet zonder jou, hebben gekregen om te lezen. De boeken uit deze serie zijn voor een hele aantrekkelijke prijs bij Boekenvoordeel te koop maar je kunt deze vierdelige serie ook gratis met je Kobo Plus abonnement lezen! Je snapt wat ik ga doen als mijn huidige boek uit is!

Wendy Brokers vertelt over haar boeken.
En terwijl Wendy Brokers vertelde over haar boeken, zat ik lekker te knopen met de Kumihimo schijf.

Overigens even een applausje voor Wendy. Naast haar schrijfwerk is ze moeder van 5 kinderen en is ze werkzaam op de neonatologische afdeling in een ziekenhuis. Doe mij een beetje van haar energie en planningskills! Wat een leuke vrouw!

Zin in een ontspannen zomer

Na zo’n ontzettend leuke vaart heb ik helemaal zin om aan de slag te gaan met alle toffe producten uit de goodiebag die we hebben gekregen. Ik was natuurlijk al begonnen met de Kumihimo schijf met Gründl pastelkleur garen, maar ik heb ook zeker zin om te gaan lezen in ‘Niet zonder jou’ van Wendy Brokers en ‘De verloren dromen van Valeria‘ van Aline van Wijnen. Ook Hitster Summer Party gaat hier thuis zeker gespeeld worden en ook het Rummikub dobbelspel en het nieuwe ‘Ontmasker de weerwolven’.

Verder zat de tas echt nog bomvol allerlei leuke knutselspullen met onder andere diamond painting, cross switch borduren en stempels voor kaarten maken. Je begrijpt, ik ga me zeker niet vervelen deze zomer!

Ik ga op vakantie en ik neem mee… mijn hele tas vol Boekenvoordeel toppers! En jij?

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met Unicorn Experience en Boekenvoordeel. De blog bevat affiliate links, dat betekent dat wanneer jij iets koopt via een van deze links, ik gaat een kleine vergoeding voor krijg. Het kost jou niets extra!

liefs Kirsten