In de zomer is het heerlijk om verkoeling te zoeken in het zwembad. Maar lang niet alle zwembaden hebben tegenwoordig nog een buitenbad. Je kunt gerust zeggen dat er steeds minder buitenzwembaden zijn. In deze blog heb ik er een aantal voor je op een rij gezet zodat jij deze zomer lekker in een buitenzwembad in Zuid-Holland kunt gaan plonzen!

Lekker afkoelen in het buitenbad

Met een handdoekje onder je arm en een en een zak chips ga je op pad. Oh wacht, je bent moeder. Laten we even op nieuw beginnen. Met twee stuiterende kinderen om je heen, zeul je met je veel te grote bigshopper met handdoeken, flesjes water, zonnebrand factor 50, zwemvleugeltjes een opblaaskrokodil en een boek waarvan je weet dat je ‘m toch niet gaat lezen, naar het buitenzwembad op zoek naar verkoeling. Waar kun je eigenlijk nog naar het buitenbad? In de afgelopen jaren zijn veel buitenbaden gesloten of zijn maar heel beperkt geopend. Op zich niet zo gek wat het prepareren, vullen en schoonhouden van een buitenbad kost ontzettend veel geld en energie. En dat wordt niet zo snel terugverdiend in die 2 weken durende zomer in Nederland.

Nee, zonder gekheid. Het is natuurlijk superfijn om lekker naar een buitenbad te gaan in de zomer. Daarom ben ik in mijn eigen provincie Zuid Holland op zoek gegaan naar de leukste buitenbaden waar jij en je kind je een hele zomer kunnen vermaken. Hier komen ze op alfabetische volgorde van plaatsnaam!

Alphen aan den Rijn – Zwembad De Hoorn

Naast de drie binnenbaden, heeft Zwembad de Hoorn in Alphen aan den Rijn ook een heerlijk verwarmd buitenbad met duikplan, peuterbad en natuurlijk een ligweide.

Zwembad de Hoorn | Van Foreestlaan 4 | 2404 HC Alphen aan den Rijn

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten

Bodegraven – Zwembad De Kuil

Het grote buitenbad van Zwembad de Kuil is er een voor het hele gezin. Met de grote familieglijbaan en het vernieuwde peuterbad is er genoeg te zwemmen, spelen en spetteren. Met een kaartje voor het buitenbad kun je overigens ook gebruik maken van de binnenbaden.

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten

Zwembad de Kuil | Sportlaan 1a | Bodegraven

Groot-Ammers – Openluchtzwembad de Dompelaar

Een gezellig kleinschalig openluchtzwembad net buiten de bebouwde kom van Groot-Ammers. De Dompelaar heeft 3 zwembaden voor jong en oud en twee grote ligweides.

Openluchtzwembad de Dompelaar | Sportlaan 3 | Groot-Ammers

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten

Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023

Leiden – Zwembad de Vliet

Het openluchtzwembad de Vliet in Leiden is geopend van mei tot oktober. Het 50 meter bad biedt genoeg ruimte voor alle zwemmers en natuurlijk is er een fijne ligweide om te zonnen. Het grote bad heeft ook een 49 meter lange glijbaan voor extra lol en voor de kleinste bezoekers is er ook een peuterbadje.

Zwembad de Vliet | Voorschoterweg 6 | 2324 NE Leiden

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten.

Mijnsheerenland – Recreatieoord Binnenmaas

Zin in een hele dag tof vermaak? Ga zwemmen bij Recreatieoord Binnenmaas! Je kunt terecht om baantjes te zwemmen in het 25 meter bad, je kunt helemaal los in het glijbanenbad of naar hartelust spetteren in de waterspeeltuin. Maar dat is nog niet alles. Met een ticket voor het openluchtzwembad heb je ook toegang tot het in- en outdoor speelpark. Echt een aanrader voor een tof dagje uit!

Recreatieoord Binnenmaas | Vrouwe Huisjesweg 1 | 3271 LX Mijnsheerenland

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten

Nieuwerkerk aan den IJssel – Het Polderbad

Letterlijk op een steenworp afstand van mijn eigen huis ligt het Polderbad. Het buitenbad is doorzien van diverse speeltoestellen, een grote glijbaan en een stroomversnelling. Apart van het grote zwembad, is er een omheind peutergebied met een ondiep bad en ligweide. Ook aan horeca is gedacht.

Het Polderbad | Iersestraat 15 | Nieuwerkerk aan den IJssel

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten

Ridderkerk – Zwembad De Fakkel

Ook Zwembad de Fakkel in Ridderkerk heeft een fijn buitenbad. Let op: voor sommige vrijzwemmen momenten moet je reserveren via de website.

Zwembad de Fakkel | Sportlaan 8-10 | 2982 SN Ridderkerk

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten

Wateringen – Zwembad de Waterman

Openluchtzwembad de Waterman in Wateringen is er eentje met een bijzonderen herinnering voor mijzelf. Mijn vader werkte daar namelijk vroeger in de zomers en dan mocht ik regelmatig een dagje mee naar zijn werk. Het zwembad bestaat uit twee delen, een diep en een ondiep(er) gedeelte. Langs de lange zijde van het bad is een grote ligweide. Op dit moment wordt het zwembad compleet gerenoveerd, dus hoe het er na de renovatie uit komt te zien, is nog een verrassing!

Let op: De Waterman is heel seizoen 2023 helaas gesloten in verband met renovatie.

Zwembad de Waterman | Dorpskade 57 | 2291 HP Wateringen

Klik hier voor meer praktische informatie zoals openingstijden en kosten.

Weet jij nog een tof buitenbad?

Heb ik nog een buitenzwembad in Zuid-Holland gemist? Ik zou het tof vinden als je me dat laat weten in een reactie, dan kan ik jouw suggestie ook nog aan de lijst toevoegen!

liefs Kirsten

Op zoek naar andere leuke uitjes voor de zomer? Ga er op uit!