Als ouder wil je dat de kinderkamer een veilige, comfortabele en aantrekkelijke ruimte is waar je kind naar hartelust kan spelen, slapen en leren. Een radiator kan daarbij een belemmering zijn. Mooi zijn ze vaak niet, maar zonder verwarming kan natuurlijk ook niet. In deze blog geef ik je drie handige tips als het gaat om een CV ombouw in de kinderkamer.

Kinderkamers inrichten

Heerlijk vond ik het, toen we 4 jaar geleden met een heel leeg canvas de kinderkamers voor onze meiden konden gaan inrichten. Totdat je erachter komt dat er door de bestaande elementen eigenlijk weinig ruimte voor speling is. In Pippa’s kamer zitten bijvoorbeeld een balkondeur, twee inbouwkasten en een radiotor, wat eigenlijk maar één ruimte overlaat voor het bed. Maar ook in Nova’s kamer zijn er door de manier waarop de deur opent en de radiator onder het raam weinig mogelijkheden. Heel eerlijk, ik vind radiatoren echt de meest lelijke dingen die we in huis hebben, maar op het moment dat we dit huis kochten was er ook niet direct geld om al die lelijke oude radiatoren te vervangen voor moderne, minder onhandige exemplaren. Hoe je de kinderkamer, ondanks die lelijke radiatoren, toch leuk en vooral veilig kunt inrichten, met bijvoorbeeld een CV ombouw, zocht ik voor je op.

De veiligheid van de kinderen staat voorop

Veiligheid is altijd de hoogste prioriteit als het om je kinderen gaat. Zeker als je ze zonder toezicht in hun slaapkamer wil laten spelen, moet je er zeker van zijn dat ze zich niet kunnen bezeren. De radiatoren zoals wij ze in Nederland kennen zijn vooral heel functioneel: ze verwarmen de kamer. Echter zijn ze zeker niet altijd veilig. Ze kunnen namelijk erg heet worden en laten we eerlijk zijn: kinderen zijn van nature nieuwsgierig en zitten overal aan. Je kunt ze 100 keer zeggen dat ze moeten opletten, maar ongeluk schuilt in een klein hoekje. Het aanraken van een radiator die op volle kracht aan het verwarmen is, kan zelfs ernstige brandwonden veroorzaken. Door een CV ombouw te plaatsen, scherm je de radiator volledig af, waardoor het risico op ongelukken in de kinderkamer aanzienlijk wordt verminderd.

Overigens is niet alleen de warmte een gevaar. De radiator zelf geeft ook absoluut niet mee als je er tegenaan valt of stoot. Tel daar nog eens de rare hoekjes en randjes bij op en je weet al dat dit eigenlijk geen heel best plan is.

Creëer extra opbergruimte

Een CV ombouw doet meer dan alleen de het risico tot een ongeluk verkleinen. Het biedt daarnaast ook nog eens praktische voordelen, zoals extra opbergruimte. Door een ombouw te plaatsen, benut je de ruimte boven de radiator optimaal. Je kunt de ombouw gebruiken als boekenplank, speelgoedopslag of zelfs als zithoekje. Dit helpt de kamer opgeruimd te houden en zorgt ervoor dat alles een eigen plek heeft. Vooral dat laatste vind ik superleuk in kamers waar er een soort van nisje gemaakt kan worden bij het raam. Zo’n superkeus leeshoekje. Love it!

Zo’n cv ombouw op de kinderkamer ziet er ook gewoon mooi uit

Een CV ombouw is niet alleen functioneel, maar kan ook een qua looks bijdragen aan de inrichting van de kinderkamer. Ombouwen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Hierdoor kun je de ombouw aanpassen aan de inrichting van de kamer en de persoonlijke smaak van je kind. Of je nu kiest voor een speelse, kleurrijke ombouw of juist een neutrale, tijdloze stijl, de ombouw kan de algehele uitstraling van de kamer verbeteren. Zo wordt het dus niet een doorn in het oog, maar een object dat volledig in de inrichting op gaat.

Op zoek naar een CV ombouw voor in de kinderenkamer? Kijk dan eens bij CVkoopjes. Zij hebben handige CV ombouw sets speciaal voor de afmetingen van jouw radiator en in diverse kleuren. Zo krijgt je radiator een hele moderne uitstraling en is ‘ie gelijk netjes weggewerkt!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.