Lief dagboek. Vandaag was het een leuke dag. Ik stond op de weegschaal die aangaf dat ik nu echt onder mijn streefgewicht zit. De zon scheen, mijn kleren zaten superlekker en ik heb zelfs geen tomatensaus gemorst op mijn nieuwe witte blouse. Mijn kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen, zelfs terwijl ik een uur stond te kletsen met mijn buurvrouw in de supermarkt. Mijn man kwam onverwachts heerlijk vroeg thuis en speelde met de kinderen zodat ik heerlijk in het zonnetje mijn boek kon lezen. Zonder problemen werden ‘s avonds de bordjes met groentestoof smakelijk leeggegeten en binnen 10 minuten lagen de meisjes heerlijk te slapen.

Ok. Niemand die dat gelooft.

Het dagboek voor goede en slechte dagen

Het dagboek voor goede en slechte dagen.

Het gras is altijd groener aan de overkant. Dat komt namelijk omdat dat ook gewoon kunstgras is. Want geloof me, ieder huisje heeft z’n kruisje. Maar laten we eerlijk zijn, het is soms ook gewoon lekker om even te klagen. Bij je moeder, een vriendin of je partner. Misschien heb je online ook wel mensen om je heen verzameld die op jouw golflengte zitten. TOP! Maar het is ook heel fijn om dingen van je af te schrijven. Misschien omdat je je op dit moment toch niet zo gesterkt voelt door je supportsysteem of omdat je mentaal toch gewoon wat verder in de put zit dan ‘ik heb gewoon even een rotdag’.

Speciaal voor jou is er nu het dagboek voor goede en slechte dagen en ik vertel je er graag meer over!

Waarom is dit dagboek anders?

In het Dagboek voor goede en slechte dagen mag je alles precies zo opschrijven zoals je het voelt. Je start met het schrijven van je naam. De eerstvolgende vraag die je wordt gesteld is wat jouw wensen en doelen zijn. Een positieve benadering. Wat wil je precies bereiken of veranderen in je leven. Je wordt bewust gemaakt van wat je wilt en vooral nodig hebt. Vervolgens mag je opschrijven waar je ontzettend chagrijnig van wordt. Want het is ook gewoon lekker om even al die stomme dingen eruit te gooien. Tot slot schrijf je op waar je gelukkig van wordt. Dit wordt een lijstje waar je regelmatig eens naar terug kan kijken. Doe je wel genoeg dingen die jou gelukkig maken?

Dagboek invullen

Invuldagboek

Het schrijven in het Dagboek voor goede en slechte dagen gaat aan de hand van vragen. Op de linkerpagina mag je even spuien over hoe rot jouw dag was, maar op de rechterpagina ga je aan de hand van weer nieuwe vragen kijken waar de fijne dingen die er zijn gebeurd. Zo leer je om naast het negatieve ook het positieve weer in te zien. Nu ga ik je natuurlijk niet vertellen dat je hiermee een mentale stoornis of depressie kunt oplossen, maar het geeft je wel inzicht in jouw eigen handelen. Wat ik persoonlijk fijn vind aan dit dagboek, is dat het schrijven in een dagboek soms als een last kan worden ervaren. Dat je een heel verhaal moet schrijven. Waarom houd je anders een dagboek bij? Maar met dit dagboek is dat echt anders. Je hoeft niet iedere dag te schrijven. Gebruik het wanneer je er behoefte aan hebt. En je hoeft gelukkig ook niet alles zelf te bedenken. Want laten we eerlijk zijn: als daar óók nog over na moet denken, loopt dat laatste restje energie ook direct je lijf uit.

Zowel positief als negatief naar je dag kijken.
Links: kijken wat er niet lekker ging. Rechts: kijken wat er wél fijn was!

Wil jij een exemplaar winnen?

Ik vind het fantastisch dat Deltas me in de mogelijkheid stelt om iemand anders ook blij te maken met zo’n fijn dagboek. Wil jij het Dagboek voor goede en slechte dagen winnen? Volg dan de onderstaande stappen:

  • Laat een reactie achter met een geldig e-mailadres waarin jij vertelt dat je graag kans maakt op deze prijs
  • Voor een extra winkans: reageer óók op de post op Instagram
  • De winactie loopt t/m donderdag 12 oktober 2023. Hierna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (via mail of DM).

Natuurlijk vind ik het fijn als je het bericht op Instagram of Facebook deelt, of iemand tagt die die dagboek ook zou willen hebben. Maar dat mag en is zeker niet verplicht!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.