Begin december kochten we het huis waar we nu inmiddels alweer een tijdje wonen. We klusten ons een breuk, ik liep 10 dagen overtijd van Nova en beviel uiteindelijk op Oudjaarsdag. Ondertussen was de vent veel aan het verbouwen, kregen we veel hulp van mijn ouders, en zijn moeder en broer en van veel lieve vrienden die de banden uit de mouwen kwamen steken.

De grote klussen zijn gedaan

Het renoveren van de badkamer en het toilet hebben we uit handen gegeven aan een vriend van de vent die prachtige interieurs, badkamers en keukens maakt. Bij ons maakte hij van een slappe jaren ‘70 badkamer een waar badderpaleisje. We lieten vloerverwarming aanleggen en een mooie tegelvloer met houtpatroon erop. Zelf zorgden we voor alle muren, sloopten we hier en daar wat weg, moderniseerden we de woning. De keuken heeft de vent met flink wat hulp zelf in geplaatst. Maar dan komt de ellende.

De afwerking blijft altijd liggen

Dan komen de kutklusjes. Mijn vader ontfermde zich over al het verfwerk en de plantjes, dus dat ligt er al lang en breed strak in. Maar dan nog de afwerking van de keuken die nog moet gebeuren. De sierlijsten aan het verlaagde plafond. En dan nog zoiets: de raamdecoratie.

Gordijnen

Voor de bovenverdieping kocht ik kant-en-klare gordijnen die ik zelf op lengte naaide. Dat was nog best een klus maar het hangt er netjes bij in de slaapkamers. Voor de woonkamer is het andere koek. We hebben een enorm groot woonkamerraam waar ik graag een top-down-bottom-up plisségordijn voor wilde. Die bestelde ik bij Veneta.com op aanraden van Sharon van Moeders.nu. En ik ben ontzettend blij dat ik dat advies ten harte heb genomen.

Wat een enorme vissenkom hè?

De raamdecoratie hangt

Met een hele simpele instructie hing het plisségordijn in nog geen 10 minuten voor het raam. Nou, dat heb ik wel eens anders meegemaakt! We zijn er allebei echt heel blij mee en zeer tevreden over het geleverde product.

En nu hangt het er zo bij.

Nu de rest van de kamer nog

Wat we nu nog moeten uitzoeken is wat we voor de schuifpui willen hangen. Ook plisségordijnen? Of wellicht toch maar gewoon mooie lange lichte gordijnen/vitrage. En ik de keuken en de achterdeur moet ook nog wat moois. Ach, we komen er wel. Ooit is het huis wel af.

Hoe is het in jouw huis? Zijn alle klussen al gedaan of heb je ook nog een afwerklijstje liggen?