Toen wij twee jaar geleden voor een tuinset voor onze tuin gingen kijken, koos ik heel bewust een loungeset met een hoge tuintafel. Gelukkig is er ruime keuze aan tuintafels dus is er voor ieder wat wils. Waar veel mensen juist gaan voor zo’n ruime bank met een lage salontafel, zag ik juist weer voordelen van zo’n hoge tafel en daar vertel ik je natuurlijk graag over.

Je glazen zijn veilig

Met kleine kinderen en ook nog eens 3 honden hebben wij ook binnen heel bewust gekozen voor een wat hogere salontafel. Nu is deze salontafel niet zó hoog dat de kinderen er niet meer bij kunnen, maar de zwabberende hondenstaarten komen negen van de tien keer onder de tafel terecht. We bedachten dat dit voor de tuin ook wel eens heel handig zou kunnen zijn. Als je lekker relaxed op je loungeset ligt, wil je niet de hele tijd hoeven opletten of je glas niet van tafel wordt gezwiept. Overig zijn nu tenminste ook de hapjes veilig want met die drie vreetzakken van ons weet je het maar nooit!

Eten is fijner aan een hoge(re) tuintafels

Ik ben zo’n zeikerd die niet graag op de bank eet. Als wij dan ook buiten eten, zit ik standaard op een van de krukjes die we erbij hebben, omdat je daar nu eenmaal een stuk rechter op zit. Ik eet nu eenmaal niet zo lekker als ik helemaal in elkaar gezakt zit, alsof alles van binnen dan niks meer toelaat. Daarnaast vind ik het veel gezelliger om aan tafel te eten met z’n allen op hetzelfde ‘niveau’.

Lekker buiten werken

Een laptopje op schoot is natuurlijk prima te doen voor een uurtje maar als je gewoon lekker de hele middag buiten wil werken, zijn de hogere tuintafels veel meer geschikt. Met mijn eettafel buiten kan ik ook gewoon mijn kantoortje buiten opzetten. Ik gooi een verlengsnoer naar buiten, klap de parasol open en geniet van het heerlijke weer en krijg ook gewoon nog wat werk gedaan. Meestel leg ik wel een extra kussentje onder m’n billen, want dan zit je nét even wat lekkerder om te typen.

Wat voor tuinset heb jij? Of wat zou je graag in je tuin willen zetten?

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.