Heb jij een echte kleine Freek Vonk in huis? Dan nu heel snel verder lezen want in deze blog vertel ik je alles over het informatieve, maar vooral grappige stripboek De waanzinnige wereld van de dieren en ik mag ook nog een exemplaar weggeven!

Informatieve boeken in strips

Dat ik fan ben van leuke informatieve boeken, mag je best weten. Ik heb in mijn carrière als juf genoeg informatieve boeken gezien waar een kind met honger naar informatie maar amper doorheen kwam gezwoegd. De meeste informatieve boeken zijn gewoonweg saai. Lange lappen tekst, links en rechts een afbeelding en daar blijft het wel een beetje bij. Kunnen informatieve boeken niet gewoon informatief én leuk om te lezen zijn? Sinds ik heb kennisgemaakt met de stripboeken van Mike Barfield, weet ik gelukkig beter!

Mike Barfield

Mike Barfield schrijf al jaren leuke, grappige en informatieve boeken met een knipoog voor kinderen. Hij schrijft over dieren, wetenschap maar ook gedichten en doet zelfs toneelvoorstellingen. Eerder heb je wellicht op Mama leest voor al gelezen over Een dag in het leven… een knotsgekke reis door onze geschiedenis, een hilarisch stripboek over allerlei grote en kleine gebeurtenissen in de geschiedenis, alles in stripvorm en met de nodige humor. Nu is er een nieuw boek uit: De waanzinnige wereld van de dieren en ook deze is weer superleuk en een aanrader voor alle kinderen die meer willen leren maar dan wel op een leuke manier!

Toffe boeken van Mike Barfield:

De waanzinnige wereld van de dieren

De waanzinnige wereld van de dieren is een hilarisch stripboek over de meest bijzondere dieren op onze planeet. Ontdek in dit boek hoe ze zich dankzij hun knotsgekke gedrag en bizarre talenten kunnen aanpassen en overleven in de natuur. Lees alles over de paradijsslang die kan vliegen, de reuzenmiereneter met zijn tong van meer dan een halve meter lang, de wombat die kubusvormige poepjes legt en nog veel meer uitzonderlijke dieren! Bovendien wordt elk verhaal verteld vanuit het perspectief van het dier zelf, waardoor het lijkt alsof het dier tegen jou praat.

De waanzinnige wereld van de dieren - het dwergnijlpaard

Dit boek is geschikt voor goede lezers in groep 4 en anders vanaf groep 5. Zelf lezen kan dus vanaf ongeveer 7-8 jaar, maar je kunt dit boek natuurlijk ook samen lezen of voorlezen. Daarnaast is dit een perfect cadeau voor als je eens een keer geen speelgoed wilt geven!

De waanzinnige wereld van de dieren | Uitgeverij Deltas | Adviesprijs €18,95 | ISBN 9789044764017
Het boek is verkrijgbaar bij zowel je lokale boekhandel als online, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Waarom ik deze boeken zo leuk vind?

Ik heb het net al een beetje laten doorschemeren maar er zijn maar weinig informatieve boeken die ook nog een beetje leuk zijn om te lezen. Een opsomming van feitjes is algauw saai en de ervaring leert me dat kinderen dan minder gemotiveerd zijn om verder te lezen. Hoe leuk is het dan om informatie te vergaren terwijl je gewoon een stripboek leest? Op iedere pagina is weer wat nieuws te ontdekken en je zult zien dan je hardop zit te lachen tijdens het lezen van dit boek. De prachtige illustraties gemaakt door Paula Bossio maken het helemaal af!

inkijk De waanzinnige wereld van de dieren

Win een exemplaar van De waanzinnige wereld van de dieren!

Je hebt weer geluk want namens Uitgeverij Deltas, die mij dit reviewexemplaar opstuurde, mag ik ook nog iemand anders blij maken met dit supertoffe boek. Om mee te doen met de winactie volg je de volgende stappen:

Boekcover De waanzinnige wereld van de dieren - Mike Barfield
  • Laat een reactie achter met een geldig e-mailadres waarin jij vertelt dat je graag kans maakt op deze prijs en voor wie jij het wilt winnen.
  • Voor een extra winkans: reageer óók op de post op Instagram
  • De winactie loopt t/m donderdag 2 november 2023. Hierna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (via mail of DM).

Natuurlijk vind ik het fijn als je het bericht op Instagram of Facebook deelt, of iemand tagt die dit boek ook zou willen lezen. Maar dat mag en is zeker niet verplicht!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor.