Het is tijd voor weer een nieuwe boekenblog! Dit keer over het laatste deel in de, toch wel heel spannende, Grant County serie. Ik vertel je graag meer over Onaantastbaar van Karin Slaughter, waarin toch blijkt dat lang niet iedereen onaantastbaar is.

Waarom dit boek?

Het laatste deel in een serie van zes en ik moet je zeggen, ik was ZO benieuwd hoe deze serie zou eindigen. In de afgelopen vijf boeken uit de Grant County serie heb ik de personages de meest afschuwelijke dingen zien meemaken. Wat zal er in dit laatste deel gebeuren waarom alles tot een eind komt en er daadwerkelijk ook dingen worden afgesloten?

Het verhaal in het kort

In dit laatste deel van de serie volgen speelt Lena weer een prominente rol in het verhaal. We worden geconfronteerd met het feit dat haar jeugd niet altijd even mooi is geweest door het vroegtijdig overlijden van haar moeder en de manier waarop ze opgroeide bij haar verslaafde oom. Het boek begint met een hele heftige scène waarin Lena tegen haar wil aanwezig is bij een brute moord op, ja, op wie eigenlijk? De vrouw wordt overgoten met benzine en ze wordt met auto en al in de brand gestoken.

Lena wordt opgepakt voor haar aanwezigheid bij het misdrijf en Jeffrey en Sara worden op de hoogste gesteld van dit feit. Ze gaan zo snel mogelijk naar het ziekenhuis waar Lena op dat moment ligt. Bij hun aankomst in Reese treffen ze Lena compleet in shock aan, vastgeketend aan het ziekenhuisbed. Wanneer het Lena lukt om uit het ziekenhuis te ontsnappen blijven Jeffrey en Sara achter om het mysterie over de moord te ontrafelen.

Welke rol speelt Lena in dit verhaal en wie in het kleine stadje kunnen ze wel of juist niet geloven? Wie is verantwoordelijk voor alle ellende en hoe is Lena’s moeder hierbij betrokken?

Mijn mening over Onaantastbaar van Karin Slaughter

Jongens, ik kan hier kort over zijn. DIT. IS. NIET. TE. DOEN. Maar echt, wat is dit laatste deel spannend. En als je denkt alles te hebben gehad, doet Karin Slaughter er gewoon nog een schepje bovenop. Het is op de verschijningsdatum al even geleden dat ik dit boek las, ik wil de blogs natuurlijk een beetje spreiden maar ik weet nog dat ik na het uitlezen van dit boek een storiereeks opnam op Instagram omdat ik echt ontdaan was van de afloop van dit boek. Het is echt niet oké, na alles wat er is gebeurd dat de serie op deze manier afloopt. Heel Slaughter, maar zooooo niet oké, haha.

Boekcover Trouweloos van Karin Slaughter

Meer boeken van Karin Slaughter

Na het lezen van dit laatste deel kan ik je de Grant County serie echt van harte aanraden. Zelf ga ik zeker verder lezen in haar Atlanta reeks, waarin je kennismaakt met Will Trenton én de Georgia reeks, waarbij Will Trenton en Sara Linton samenkomen. En dat betekent voor mij in ieder geval nog 10 nieuwe boeken om me in vast te bijten!

Grant County serie deel 1
Boekcover Trouweloos van Karin Slaughter
Het 5e deel in de Grant County serie
Karins Slaughters nieuwste boek dat verschijnt op 14 juni 2022

Heb jij nog een andere leestip?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.