Jarenlang knutselde ik me helemaal suf maar sinds ik kinderen heb, zijn de hobby’s waarmee ik met mijn handen moet werken én mijn hoofd er een beetje bij moet houden, meer naar de achtergrond verdwenen. Zonde wel. Het is namelijk heerlijk om je in zo’n project te kunnen verliezen en je hoofd leeg te maken. Van Stipstijl kreeg ik een prachtig DIY pakket toegestuurd om het stippen te ontdekken en eerlijk: dat smaakt naar meer!

Over Stipstijl

Stipstijl is het bedrijf van Nienke van der Zwan. Toen zij jaren geleden op reis was door Australië, raakte ze geïntrigeerd door de Aboriginal-cultuur en hun schilderkunst met stippen. Weer thuis ging ze aan de slag met het maken van een cadeau geïnspireerd door deze schilderkunst. Met alles wat ze in huis kon vinden ging ze aan de slag en zo ontstond het stippen. Een eigen hobby groeide uit tot een bedrijf waarmee ze duizenden anderen besmette met het vrolijke stipvirus.

Stipstijl

Leren stippen is niet moeilijk

Leren stippen is absoluut niet moeilijk. Je kunt stippen met allerlei spullen die je gewoon in huis hebt. Satéprikkers, spijkers of bijvoorbeeld eetstokjes. Wil je echter een mooie, gelijkmatige stip, of maak je een ingewikkeld patroon, is het beter om speciale materialen te gebruiken. In het boek Stippen. leer je stap voor stap hoe je aan de slag kunt met het stippen van keramiek, papier of hout. Je leert de basisbeginselen van de techniek, hoe je de sjablonen moet gebruiken en hoe je met verschillende maten stipstokjes een bijzonder effect creëert. Heb je geen knutselspullen in huis maar wil je wel graag aan de slag? Dat is een DIY stipstijl pakket een goed idee!

Stippen is rustgevend

Wist je dat een herhalende beweging heel rustgevend kan zijn? Nou ja, als je eenmaal bezig bent met het daadwerkelijke stippen is het een heerlijke ontspannen bezigheid. Zelf vind ik het leuk dat je met iedere stap van het patroon echt gelijk een verandering in je eindresultaat ziet en het is eigenlijk heel bijzonder dat je met een aantal verfstipjes zoiets moois kunt maken!

Het DIY Stipstijl pakket Beau Blom

Zelf ging ik aan de slag met het DIY Stipstijl pakket Beau Blom. Met dit pakket krijg je een complete uitrusting om zelf een schoteltje te stippen met het Beau Blom patroon. Je krijgt de speciale stipstokjes in verschillende maten, de sjablonen voor het patroon, een prachtig wit schoteltje en natuurlijk de speciale porseleinverf met twee mengflesjes om zelf kleuren te mengen. Bij het pakket zit een duidelijk stappenplan om jouw eigen Beau Blom schoteltje te stippen.

Stijstijl pakket beau blom: stippen op keramiek met porseleinverf.

Natuurlijk had ik weinig geduld en wilde ik gelijk aan de slag met de verf. Maar daar komt eerst nog wel even het plaatsen van het patroon om de hoek kijken. In het stappenplan staat duidelijk omschreven hoe je de sjablonen moet positioneren om jouw kunstwerk het allerbeste resultaat te geven. Maar ja, als iets precies moet, is het even pielen en moet je je aandacht er bij houden. Dat kostte me even moeite. Ik wilde stippen! Haha.

Beau Blom Stipstijl keramiek stippen

Het was dus even een werkje om de sjablonen precies zo op mijn schoteltje te krijgen, maar toen ik eenmaal alles had vastgeplakt (dubbelzijdig plakbandje) mocht ik eindelijk aan de slag met de verf. Ik kreeg er spontaan bibberende handjes van (je wil het toch een beetje netjes en precies doen…) maar toen ik eenmaal de slag te pakken had, genoot ik echt van dit werkje.

Ik heb nog wat stapjes te gaan om het patroon af te maken, maar wat mij betreft heeft het zeker geen haast om aan dit project te werken. En dan bedoel ik: ik wil de tijd nemen om er plezier aan te beleven in plaats van het af te raffelen! Natuurlijk zal ik je op de hoogte houden van mijn vorderingen. Ik zal ze trots laten zien op Instagram 😉

Je koopt het DIY stippakket Beau Blom (en nog heel veel meer andere leuke pakketten) via de webshop van Stipstijl.

Win een Stipstijl boek!

Ja, daar is weer dat fijne bericht! Ik mag 3 lezers gelukkig gaan maken met een Stipstijl boek zodat jij zelf ook aan de slag kan met deze heerlijke creatieve hobby. Ik mag 3 boeken weggeven:

  • 1x het boek Stippen: de kids editie
  • 2x het boek Stippen.

Wat moet je doen om kans te maken?

  • Laat een reactie achter onder deze blog en vertel daarin welk boek jij zou willen winnen: Stippen de kids editie of Stippen.
  • Laat hierbij een geldig e-mailadres achter zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt

    Wat ook altijd mag:
  • Ik vind het altijd leuk als mijn Facebookpagina een like geeft of me volgt op Instagram
  • Dat geldt natuurlijk ook voor de Facebookpagina en Instagram van Stipstijl!
  • Wil je deze blog delen om anderen te attenderen op deze winactie? Dat is echt super!

De winactie loopt van donderdag 21 t/m zondag 31 december 2023. In het nieuwe jaar krijgen de winnaars dan bericht van me.

Wil je niet wachten op de uitslag van de winactie, of ‘win jij toch nooit wat’? Dan kun je deze boeken natuurlijk ook gewoon zelf aanschaffen. Fun fact: Stippen de kids editie en Stippen en kleur kun je als Kobo Plus abonnee gratis lezen! Dus als je wilt, kun je daar alvast in beginnen!

Heel veel stipplezier!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.