Weet je nog dat ik op de Negenmaandenbeurs was? Daar maakte ik ook kennis met de producten van Dooky. Nu kende ik Dooky wel van die superleuke Maxi Cosi covers en zonnedoekjes voor over de kinderwagen, maar ik wist niet dat zij ook hele handige accessoires voor in de auto verkopen!

Een nieuwe auto, maar….

Misschien kun je je ook nog wel herinneren dat ik begin dit jaar een klein probleempje had met mijn auto. Nou ja, klein, mijn complete motorblok was in de soep gedraaid doordat het olielampje niet is gaan branden. Echt om te janken. Nu hebben we toen wel een hele mooie (en veel nieuwere) auto voor teruggekocht maar de auto die we hiervoor hadden, was echt zo’n gezinsbak, van alle (gezins)gemakken voorzien.

De auto die we nu hebben is een nogal hippe station, die meer gericht is op de snelle jongens en een stuk minder op het gezin. Nu vind ik dat sportieve best prettig, want ik houd wel van een beetje doorrijden maar in deze auto mis ik toch wel wat dingen die juist met kinderen zo handig zijn. De voorstoelen hebben bijvoorbeeld aan de achterkant geen insteekzakken, dus de kinderen kunnen niks kwijt. En waar onze vorige auto geblindeerde achterruiten had, klagen de meiden nu over de zon die in hun gezicht schijnt tijdens de langere autoritjes waarvan we er toch best wel wat maken per week.

En toen kwam Dooky om de hoek zeilen. In hun catalogus zag ik dat zij tegenwoordig ook heel handige accessoires voor in de auto verkopen en ik had het geluk dat ze mij best een aantal van die producten wilden opsturen om uit te proberen.

Dooky Car seat organizer

Met dit handige universele netje, maak je in een handomdraai een opbergplekje voor kleine spulletjes. Een pakje zakdoekjes, boekjes, een doosje met een koekjes of snoepjes etc. Je bevestigt deze Car Seat Organizer makkelijk met haakjes rond de hoofdsteunen en aan de onderkant van de stoel aan de rails. Easy peasy! Wat ik vooral fijn vind, is dat ze meiden nu juist die kleine spulletjes die ze normaal ergens bij hun voeten gooien, nu in de organizer stoppen. Ook een leeg snoeppapiertje of drinkpakje kan er makkelijk in. Alles even lekker opgeruimd in plaats van die ontplofte voetruimte of een half beschimmeld klokhuis in de zak aan de achterkant stoel (helaas, deze uitspraak berust op waargebeurde feiten). Juist omdat het netje zo lekker in het zicht zit, zie je gelijk welke dingen er nu echt uit moeten!

Opberger voor in de auto
En nu ik de foto’s zie, zie ik ook dat mijn auto al wel weer een stofzuigertje kan gebruiken… oeps!

Wat ik overigens ook handig vind aan deze organizer: mijn meiden maken er de gewoonte van om, wanneer we op een parkeerplaats staan, over de middenconsole naar voren te klimmen. En precies dat doen ze nu dus niet meer!

Ben je op zoek naar een oplossing voor een lange reis, zou ik een ander soort organizer kiezen waar je bijvoorbeeld allemaal van die kleine vakjes hebt en de mogelijkheid om bijvoorbeeld een tablet in de doen. Voor het dagelijks gebruik vind ik dit echter een prima oplossing. Ik hou er vooral van dat het geen schreeuwerige kleuren heeft en het zwart gewoon mooi matcht bij de bekleding van mijn autostoelen.

Dooky zonnescherm voor de auto

Zoals ik al zei, hoor ik onze meiden nu met het warme weer regelmatig klagen over de zon. Waar we in onze vorige auto geblindeerde achterramen hadden en er werd geklaagd dat niemand ze zag zwaaien, is nu de zon vooral heel vervelend. En dat begrijp ik.

Auto zonnescherm voor de achterruiten.

Het bevestigen van deze zonneschermen is heel simpel. Het zonnescherm zit vast met 3 zuignappen die echt vastzitten als een huis! Je kunt de onderste zuignap laten zitten en het zonnescherm daar loshalen en met een druk op de knop (aan de zijkant bovenaan) rolt het zonneschermpje zit gemakkelijk op. je hoeft bij slecht weer dus niet alsnog naar je zonneschermpje te kijken.

Wat ik vooral prettig vind aan deze zonneschermpjes is dat ze nog steeds wel wat licht doorlaten, maar het meest felle zonlicht net niet doorlaten. Ze doen echt precies wat ze moeten doen en dat hebben we gemerkt met de afgelopen weken. Geen gezeur meer op de achterbank over dat de zon te fel in hun ogen schijnt. Ook vind ik deze oplossing een stuk aantrekkelijker dan die hysterische zonneschermpjes van Frozen, Woezel en Pip en en noem alle andere peuterhelden maar op. Misschien heb ik toch de juiste auto gekocht. Looks over function, haha.

Om het je makkelijk te maken heb ik de Dooky producten voor in de auto even voor je opgezocht op Bol.com. Dit zijn affiliate links. Dat betekent dat jij een product aanschaft via een van deze links, ik daarvoor een kleine vergoeding krijg. Het kost jou niets extra.

Wat is voor jou een onmisbare accessoire in de auto?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.