Ik heb me deze zomervakantie voorgenomen om minder met schermpjes bezig te zijn en wat meer te genieten en te ontspannen met een boek. De Ferry Lane serie van Nicola May zag ik al bij meerdere andere lezers voorbij komen dus heb ik ze op mijn e-reader gezet en ben ik door de drie boeken heen gevlogen.

Waarom deze serie?

Ik hou er zeker van om mijn tanden flink in een verhaal te kunnen zetten maar ik kan ook zeker van wat simpelere verhalen genieten. Nadat ik bij meerdere andere fanatieke lezers de boeken van Ferry Lane voorbij zag komen, leek dit me prima leesvoer voor in de zomervakantie. En dat idee bleek een hele goede. Heerlijke feelgood boeken voor in het zonnetje, naast het zwembad of voor een lange zwoele zomeravond. Lekker om in een paar uurtjes een heel boek weg te lezen.

Het verhaal in het kort

Welkom in Ferry Lane

In Welkom in Ferry Lane volgen we Kara die na een jarenlange relatie met Jago erachter komt dat hij haar al maandenlang bedriegt met een rijke erfgename van ‘de overkant’ van Hartmouth, het kleine kustplaatsje waar ze is geboren en getogen. Dat het verbreken van een relatie niet altijd makkelijk is, is al snel vrij duidelijk voor haar. Om zichzelf financieel iets meer ruimte te geven, zet ze haar appartement met uitzicht op Ferry Lane op AirBnB. Al gauw krijgt ze haar eerste gasten uit New York, Australië en Barcelona.

Naast de verbroken relatie heeft Kara nog het een en ander aan gevoelens op te ruimen. Het plotselinge vertrek van haar moeder, de nieuwe liefde van haar vader maar ook de relatie met haar zus die lang niet altijd prettig is geweest. Als er op een gegeven moment een grote envelop bij haar wordt bezorgd met daarin de boodschap om 3 weken vrij te nemen en zich klaar te maken voor de reis van haar leven, twijfelt ze geen moment en waagt de sprong in het diepe.

De sterrenhemel boven Ferry Lane

In het tweede deel van de serie van Ferry Lane, De sterrenhemel boven Ferry Lane, volgen we Kara’s beste vriendin Star. Als alleenstaande moeder van een puberdochter en eigenaresse van een sieradenwinkel is het hard werken. Star struggelt nog steeds met haar romance met BnB-gast Jack, maar als de neef van restauranthouder Frank, de Ierse Colin, ten tonele verschijnt, stort ze zich al snel in een nieuwe romance. Als ze zwanger blijkt te zijn, neemt Colin gelijk zijn verantwoordelijkheid. Maar is hij de vader wel?

In dit verhaal ontdekt niet alleen Star hele belangrijke informatie over zichzelf en haar familie, ook Kara komt iets te weten dat haar wereld op z’n kop zet.

De regenboog naar Ferry Lane

In het derde deel van de serie, De regenboog naar Ferry Lane, volgen we galeriehoudster Glanna. Na een roerig verleden waarin diverse verslavingen een grote rol speelden, keert Glanna weer terug naar Hartmouth. Als ze erachter komt dat haar grote idool kunstenaar Isaac Benson zal exposeren, laat ze die kans niet liggen en vertrekt naar Londen om zijn werken te bekijken. Als ze in het museum uitgerekend haar ex Oliver tegen het lijf loopt, weet ze met al haar gevoelens geen raad.

Wanneer ze als geluk bij een ongeluk in contact komt met de als kluizenaar wonende Benson, leert ze dat liefde veel meer is dan alleen maar van iemand houden.

Mijn mening over de Ferry Lane serie van Nicola May

Ik kan er lang en kort over zijn, maar dit zijn heerlijke verhalen waar je doorheen vliegt. Ik lees graag lang en veel, maar omdat deze boeken hele korte hoofdstukken hebben, is het ook prima om nog even 10 minuten je boek erbij te pakken en een of twee hoofdstukjes te lezen. Als je houdt van niet te ingewikkelde, romantische verhalen kan ik je deze serie zeker aanraden. Binnen een paar minuten waan je je in het Cornwallse kustplaatsje en ga je helemaal mee in de beslommeringen van de lokale bevolking. Ik ga dan ook zeker de Cockleberry Bay serie lezen, die eerder van Nicola May verscheen.

De Ferry Lane boeken

Heb jij deze heerlijke feelgood boeken al gelezen? Of heb je nog een andere fijne leestip? Ik hoop dat je ze achterlaat in de reacties!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.