Waar het vandaan komt, niemand die het weet. En hoe we er ook weer vanaf komen, weten er nog minder. Maar dat de foute kersttrui een stevige positie heeft verworven in onze kersttradities is een ding dat zeker is. Daarom zet ik vandaag de leukste kersttruien voor je op een rijtje zodat jij de kerstshow kunt stelen!

Klik op de bovenstaande afbeelding om alle blogs van de Mamagische Adventskalender nog eens te lezen

Waarom de foute kersttrui?

Waar komt de traditie van de foute kersttruien eigenlijk vandaan? Eigenlijk is er niet echt een eenduidend antwoord op die vraag. Sommigen zeggen dat het bij acteur Bill Cosby vandaan komt, die in de bekende Cosby-show altijd hele bijzondere exemplaren droeg. Anderen hangen het op aan de foute kersttrui van Marc Darcy (Colin Firth) in Bridget Jones Diary. Hoe dan ook, de foute kersttrui is een waar fenomeen geworden en zo is er dus ook een officiële Foute Kersttruiendag die jaarlijks op 17 december wordt gehouden.

Nu ben ik zelf niet vies van een leuke foute kersttrui, dus heb ik een aantal leuke exemplaren voor je op een rijtje gezet! Gratis tip: klik op het plaatje om direct naar de desbetreffende webwinkel te gaan!

Deze leuke foute kersttrui wil je zeker aan dit jaar!

Falalalala llama

Zo, je kunt maar beter goed beginnen. Met deze blauwe kersttrui val je in iedere geval zeker op tussen als het rood en groen. En zeg nou eerlijk: wie kan de falalala llama nu weerstaan? Verkrijgbaar via Bol.com

Dreaming of a white Christmas

Het is pas echt mis als de wijn op is. Dus als het weer niet wil zorgen voor een witte kerst, zijn we ook niet te beroerd om de rode wijn te drinken. Heerlijke kersttrui voor de wijnlurkende loedermoeders onder ons! Verkrijgbaar via bol.com

Sjieke Rudolph

Als je heus wel mee wilt doen aan de foute kersttruiendag maar je toch ook niet zo over de top bent van jezelf, kijk dan eens naar deze rustigere kersttrui bij Otto.

Zwart als je ziel

Met deze zwarte unisex hoodie kun je meedoen met de foute kersttruiendag zonder ook maar iets van je zwarte ziel te verkopen. Niet hysterisch, wel doeltreffend! Verkrijgbaar via bol.com

Driving home for Christmas

Het is echt blijft echt mijn lievelingsliedje. Driving home for Christmas van Chris Rea. Pas als ik die in de auto heb gehoord is het voor mij echt kerst. Deze trui wordt dus zeker aan mijn collectie toegevoegd! Verkrijgbaar via bol.com

Foute kerstjurk, ook goed!

Deze leuke langere kersttrui kun je prima met een dikke winterlegging dragen. Op de rug heeft ‘ie nog een leuk detail met knoopjes aan de kraag. Verkrijgbaar via Bonprix.

Die is leuk!

Eerlijk bekennen: deze kerstjurk zag ik al zo’n 25 keer in mijn Facebook ads voorbij komen en ik heb ook al zeker 10 keer op het plaatje geklikt om ‘m te bestellen. Alleen nog niet gedaan. Laat er eentje voor mij over oke?! Verkrijgbaar via Bonprix.

Wat doe jij aan dit jaar?

Zelf heb ik de Takkie kersttrui van Hema klaarliggen (helaas uitverkocht) voor dit jaar. Welke foute kersttrui trek jij aan dit jaar?

Liefs, Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding. Ik word er geen miljonair van maar alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen!