Ik draai inmiddels aardig wat jaartjes mee in de blogwereld. Mamagisch bestaat inmiddels alweer ruim twee jaar maar daarvoor schreef ik al regelmatig voor andere blogs. En als je er eenmaal ingerold bent, weten ze je makkelijk te vinden, haha. En zoals ook vele andere bloggers, verdien ik een leuk extraatje aan het bloggen. Wat, ik heb er zelfs een bedrijf van gemaakt! Nu is dat laatste niet direct nodig, maar ook jij kunt een zakcentje bijverdienen met je blog. Hoe je dat doet, vertel ik je in deze blog.

Hoe het betaald bloggen voor mij begon

Dat er in de blogwereld geld te verdienen valt, weten veel mensen wel. Maar hoe kom je nou bij een opdrachtgever die bereid is om jou te betalen voor de content die je schrijft? Zelf ben ik ooit via een oproep op Facebook bij Moeders.nu terecht gekomen. Er werden (betaalde) gastbloggers gezocht en het leek me enorm leuk om dat te gaan doen. Ik schrijf na 3,5 jaar nog steeds met veel plezier voor deze site en heb mede door dit contact ook andere leuke opdrachten voor mijn eigen blog gekregen. Het is dus sowieso een goede tip op eens te kijken op de diverse Facebookgroepen en -pagina’s. Zoek gewoon eens op gastblogger en je komt er vanzelf.

Werken met een tussenpersoon

Naast het schrijven voor andere blogs, werk ik ook samen met een aantal bedrijven die bemiddelen tussen bedrijven en bloggers. Je kent misschien LinkPizza en Hulc wel. Op deze sites kun je zelf pitchen op bepaalde opdrachten. Fijn als je dat goed kunt, maar als je daar nog wat onzeker over bent heb ik nog een hele goede optie voor je.

Bij het bloggen voor geld draait het vaak om linkbuilding. Bedrijven willen dat hun website beter gevonden wordt op Google. Om hoger in de zoekresultaten te komen, moet Google je site als ‘relevant’ aanmerken. Om relevant te worden, is het van belang dat andere websites naar jouw website verwijzen. Bedrijven willen dan ook graag betalen om een linkje op jouw website te mogen zetten. Echter is het wel van belang dat dat linkje in een relevante blog terecht komt. Dus als je een link van een bedrijf in beautyproducten wilt plaatsen, die je dat niet in een blog over het boek dat je laatst gelezen hebt. Google is slimmer dan dat!

Geld verdienen met bloggen via Blog Brains

Veel opdrachten die ik de laatste maanden krijg, komen via Blog Brains. Blog Brains is een bedrijf dat bemiddelt tussen bedrijven en bloggers. Het gaat in dit geval vooral om linkbuilding. De opdrachtgever geeft zijn wensen op, Blog Brains vertaalt dat naar een opdracht voor de blogger en de blogger bepaalt zelf of deze opdracht wordt aangenomen. Deze manier van werken is dus echt heel fijn. Ik krijg een verzoek in mijn mailbox en kan dan zelf bepalen of ik met deze opdracht aan de slag wil of niet. Past een opdracht niet zo goed bij mijn blog of heb ik het op dat moment al heel druk, dan kan ik de opdracht gewoon aan me voorbij laten gaan. Wil ik ‘m wel aannemen, mail ik terug dat het oké is.

Geld verdienen met bloggen is op deze manier eigenlijk heel simpel. Bij Blog Brains is het ook direct duidelijk wat je aan de opdracht verdient. Bij jouw inschrijving wordt direct bepaald wat de waarde van jouw blog is. Dit hangt onder meer samen met het aantal unieke bezoekers per maand, je bereik op social media, maar ook jouw Domain Authority. Hoe relevant jouw eigen website dus is. Je wordt na bepaling van die waarde ingedeeld in een bloglevel waaraan een vaste vergoeding is gekoppeld. Je hoeft dus nooit meer te onderhandelen over de prijs.

Vervolgens ga je met de opdracht aan het werk en als je klaar bent stuur je een previewlink terug naar Blog Brains. Zij checken het artikel dan nog even, mailen eventueel nog wat verbeterpuntjes terug, en vervolgens kan de blog online. Je factuur of kwitantie kun je makkelijk in hun systeem aanmaken en de betaling staat binnen een paar dagen op je rekening.

Wanneer ga jij beginnen met geld verdienen met bloggen?

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.