Hoevaak krijg jij nog een handgeschreven brief? En hoeveel schrijven we nou eigenlijk nog echt? Waar ik vroeger hele kladblokken vol schreef met aantekeningen of verhalen, pak ik nu voor het snelle werk een een notitie op mijn telefoon. Op het werk is mijn laptop sowieso al niet meer weg te denken omdat ik, zelfs in het onderwijs, een flexplek heb. Het komt er dus ook vaak op neer dat ik degene ben ik de notulen maakt in een vergadering. Vind ik niet erg hoor, want wie schrijft die blijft!

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik schrijven leuk gevonden. Nou ja, alleen dat eerste jaar met vulpen in groep 4 niet, want ik ben een linkspoot moet je weten. En ik was er dus zo één die haar halve werk uitveegde met het schrijven van een nieuw woord. Gelukkig had ik een juf die wat tijd, liefde en vooral een hele grote dosis geduld voor me over had en is het gelukkig allemaal goed gekomen. Zo goed zelfs, dat ik nu met beide handen leesbaar kan schrijven, met twee handen tegelijk, met twee handen tegengesteld én tienvingerig typ. Met mijn fijne motoriek ik niets aan de hand, zullen we maar zeggen.

Op de middelbare school schreef ik hele boekwerken vol met mijn vriendin. We hadden een soort van heen-en-weer schrift waar we al onze puberale verhalen, problemen en romances in beschreven. 4 jaar lang, 8 keer het ‘Grote Kirsten en Mieke Schrift’. Het ging zelfs zover dat we tijdens leswissels ervoor zorgden dat de schriften via een bepaalde leerkracht of een bevriende klasgenoot weer bij de ander terecht kwam. Nu ik er over nadenk, ik had echt vertrouwen in de mensheid toen. Mijn complete leven stond in die schriften en we hebben geen enkele keer een datalek gehad. (AVG eat your heart out!). Maar wat ik het leukste vind aan 4 jaar die schriften, is het veranderen van onze beider handschriften. Je ziet ons echt volwassen worden. En grappiger, het handschrift van Mieke herken ik nog steeds uit duizenden!

Maar waar deze blog eigenlijk over begon, een handgeschreven brief. Ik wil jullie graag een handgeschreven briefje sturen. Dus die staat hier onder. Stuur je me een briefje terug? Ik lees ‘m graag op jouw blog of stuur ‘m in PB op Instagram of Facebook. Veel schrijfplezier!

liefs kirsten