Happy Cube: 2d en 3d puzzels van Smart Games

Bij het afrekenen van mijn gekozen spel zag ik ze op de balie staan: een doosje met Happy Cubes en ik werd gelijk even teruggesleurd naar mijn eigen kindertijd. Toen al was ik fanatiek puzzelaar, in welke vorm dan ook en ik weet nog goed dat wij deze puzzeltjes vroeger ook thuis hadden. Des te meer reden om een Happy Cube mee naar huis te nemen om er eentje mee te nemen om Pippa ermee aan het werk te zetten.

Wat is een Happy Cube?

Kort gezegd is een Happy Cube een puzzeltje met 6 stukjes, gemaakt van foam, dat je zowel op het platte vlak (2D) als driedimensionaal kunt puzzelen. Het doel is om met de 6 stukjes een perfecte kubus te puzzelen.

Waarom is Happy Cube leuk om mee te spelen?

Met een Happy Cube heb je meer in handen dan alleen maar een paar puzzelstukjes. Juist door het ontwerp geven deze 6 stukje je een enorme uitdaging. Het puzzelen op het platte vlak maar ook het vormen van een kubus met de stukjes zorgt ervoor dat kinderen inzichtelijk moeten handelen en moeten fantaseren hoe hun bouwwerk eruit komt te zien. Het leuke van de Happy Cubes is dat er verschillende kleuren, soorten en moeilijkheidsniveaus zijn. Wat ik zelf erg leuk vind is dat je met een meerdere puzzels ook een groter geheel kunt maken.

Happy Cube Original in verschillende niveaus

Met de Happy Cube Original set van 6 verschillende kleuren kun je diverse bouwwerken maken. Natuurlijk kun je elke puzzel in zijn eigen basis puzzelen (starter) en van elke kleur een kubus maken (junior) maar door de verschillende kleuren puzzelstukjes te combineren kun je ook op niveaus expert, master en wizard bijzondere bouwwerken maken. De aanwijzingen hiervoor staan in de verpakking van de Happy Cube. En kom je er echt niet uit, op de website van Happy Cube kun je altijd even spieken voor de oplossingen (Engelstalig).

Naast de Happy Cube Original zijn er ook nog de Junior, Pro en Expert varianten, allen te herkennen aan hun eigen kleuren en motieven.

Waarom wij Happy Cubes zo leuk vinden

Zoals ik al zei zijn Happy Cubes echt iets wat ik nog ken uit mijn eigen jeugd en waar ik altijd heel veel plezier aan heb beleefd. Ik ben een puzzelaar en inmiddels ben ik erachter dat Pippa dat puzzelgen echt van mij heeft doorgekregen. Dat je met een set Happy Cubes eindeloos kunt blijven variëren is natuurlijk helemaal top. je kunt daardoor jezelf steeds weer een beetje verder uitdagen en zo blijft het ook leuk voor alle leeftijden. Daarnaast is het speelgoed dat niet makkelijk kapot gaat en je kunt het ook gewoon afwassen, mits je het dan goed laat droger.

Met deze set van 6 Happy Cubes kun je oneindig variëren. Klik op de afbeelding om de set op Bol.com te bekijken!

Wat vinden jouw kinderen van dit soort smart games?

Deze blog is niet gesponsord maar bevat wel affiliate links.

liefs Kirsten
Sharing is caring!

7 Comments

  • Wat leuk dat ze weer terug zijn! Wij hebben ee heel veel mee gepuzzeld vroeger.

  • Ik kende deze nog niet, maar zou het wel leuk gevonden hebben… en eigenlijk stiekem nog steeds wel een beetje 🙂

  • Jaaa!!! Daar ben ik vroeger zo vaak mee bezig geweest. Kubus in elkaar zetten, uit elkaar halen in het matje maar… ik ben er nooit achter gekomen dat je ze kunt combineren hahaha. Mocht ik ze eens gaan kopen, dan is het zeker iets wat ik ga proberen.

  • oh wat grappig! ik ken dit helemaal niet, maar lijkt me leuk om eens te doen

  • Jeetje, dat moet zeker 25 jaar geleden zijn dat ik deze puzzels voor het laatst gezien heb! :)) Was helemaal vergeten dat ik daar vroeger veel mee gespeeld heb en dit roept toch wel weer leuke herinneringen op.

  • Wat eenleuk speelgoed,een goede tip voordefeestdagen

  • Ohh die hebben wij thuis vast nog wel ergens liggen.. die van 100 jaar geleden dan he… Dus het is ook nog eens heel duurzaam, gaat niet kapot.. er staan hooguit wat tandjes ingedrukt..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *