We zijn allemaal op zoek naar manieren om zoveel mogelijk te kunnen besparen op onze woonkosten. Voor veel mensen zijn dat namelijk het grootste deel van hun vaste lasten. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je huis te verduurzamen en in in deze blog vertel ik je hoe kunststof kozijnen daarbij kunnen helpen.

Je huis isoleren om te besparen op je stookkosten

We begrijpen allemaal dat een huis met kieren en gaten gaat tochten. Tocht betekent ook dat er warmte kan ontsnappen en dat jij dus eigenlijk voor Jan Doedel stookt. Met de stijgende energie- en gasprijzen is dat nu juist iets wat je wilt voorkomen. Je kunt je huis op verschillende manieren beter isoleren. Dat kan simpelweg door tochtende deuren of kozijnen te voorzicht van een tochtstrip of als je het wat serieuzer wilt aanpakken, kun je bijvoorbeeld het dak van binnenuit extra isoleren of de spouwmuren laten volspuiten. Wat veel mensen vergeten is dat kou niet altijd uit een tochtig hoekje komt maar dat er ook van de ramen veel kou af kan komen. Hoog tijd om dat eens onder de loep te nemen.

Je ramen en kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen

Je kunt allerlei dingen doen om je huis tochtvrij te maken maar als de ramen nog uit het jaar kruik komen, is de kans groot dat er juist door die ruiten een hoop kou heen komt. Als je je huis dus wilt verduurzamen en de warmte wilt behouden is het dus slim om eens te kijken naar het vervangen van je ruiten en kozijnen. Een hele duurzame oplossing zijn in dat geval kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij en zowel in de zomer als in de winter heel handig door de diverse mogelijkheden van openen en ventileren.

Ik hoor je denken: Leuk en aardig, maar wat kost kunststof kozijnen plaatsen? Is het de investering waard? Natuurlijk is het vervangen van je kozijnen en ruiten geen goedkope aangelegenheid. Echter is het vaak wel zo dat hoe meer kozijnen je laat vervangen, hoe meer korting je krijgt. Als je erover denkt om jouw kozijnen te laten vervangen, vraag dan ook eens aan de buren of zij ook interesse hebben. Dit is voor zowel jullie als het bedrijf interessant!

Meer voordelen van kunststof kozijnen

Naast dat deze kozijnen je zeker zullen helpen bij het besparen op je stookkosten, zullen ze je ook op andere fronten helpen. Waar houten kozijnen bijvoorbeeld regelmatig onderhoud nodig hebben (denk aan schuren en schilderen) zijn kunststof kozijnen onderhoudsvrij. Je maakt ze schoon met een nat doekje en je bent klaar. Bijkomend voordeel is dat de kozijnen lang mee gaan (gemiddeld zo’n 50 jaar) en dat door beter hang- en sluitwerk het ook minder inbraakgevoelig is.

Voor meer kunststof kozijn info raad ik je aan om altijd bij meerdere partijen een offerte op te vragen en vooral je goed te laten voorlichten over wat voor jouw situatie de beste oplossing is. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en wellicht kan een expert je helpen om een goede keuze te maken die ook nog eens binnen je budget past.

Heb jij al kunststof kozijnen thuis?