Lees jij ook meer nu het donkerder is? Lekker onder een dekentje kruipen, de kaartjes aan, een grote kop thee naast je en misschien een schaaltje kerstkransjes erbij? Ik wel! En wat is er nu heerlijker met kerst dan boeken lezen over de kerst? Ik heb in deze blog 10 heerlijke kerstverhalen voor je op een rijtje gezet.

Klik op de bovenstaande afbeelding om alle blogs van de Mamagische Adventskalender nog eens terug te lezen!

Romantische boeken om met kerst te lezen

We houden allemaal van die zoetsappige kerstfilms. Je weet wel, waarin de hoofdrolspeelster altijd op magische manier tóch kerst kan vieren met de man van wie ze houdt. Zou hou ik ook van mijn kerstboeken. Heerlijke romantische verhalen om lekker bij weg te zwijmelen tijdens the most wonderful time of the year. Een aantal van de onderstaande verhalen heb ik al gelezen maar een aantal staan ook zeker nog op mijn te lezen lijst. Ik heb er een linkje bijgedaan naar Bol.com, zodat je niet meer op zoek hoeft. Ook heb ik er voor de liefhebbers bijgezet of het boek gratis te lezen is met een Kobo Plus abonnement. (Als je geen idee hebt wat dat is, lees hier effe!)

Langste. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman

Wat als het iedere dag opnieuw kerst zou zijn? In het nieuwste boek van feelgood queen Lisette Jonkman beleeft hoofdpersonage Noëlle iedere dag opnieuw kerst. En dan hebben we het niet over perfecte heerlijke feestdagen, nee. Steeds opnieuw gebeurt er weer iets anders vreselijks, totdat Noëlle inziet waar ze zelf steeds de mist in gaat en wat ze moet doen om van kerst weer zo’n heerlijk feest als altijd van te maken.

Ook gratis te lezen op Kobo Plus!

De kerstboekenwinkel – Jennie Colgan

Als het grote Londense warenhuis waar Carmen al jaren werkt, vlak voor kerst zijn deuren moet sluiten zit er voor Carmen niks anders op dan naar haar zus in Edinburgh te gaan. In Edinburgh vindt ze werk in een kleine boekhandel. Helaas heeft het boekwinkeltje wel betere tijden gekend en is het nog maar de vraag of deze winkel ook de deuren niet zal moeten sluiten. Carmen wil bijna de deur achter zich dichttrekken en zwelgen in zelfmedelijden als je ineens de magie van dit winkeltje ziet. Zou dat te maken hebben met die aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt of doet de magie van kerst gewoon zijn werk?

Op dit moment is alleen het luisterboek van ‘De kerstboekenwinkel’ in Kobo Plus verkrijgbaar.

De grote kerstleugen – Vi Keeland & Penelope Ward

Riley Kennedy is er echt helemaal klaar mee. Constant worden de mailtjes die bij haar zouden moeten aankomen, ontvangen door haar collega van een andere vestiging Kennedy Riley. Natuurlijk is de vergissing makkelijk gemaakt met namen die zo op elkaar lijken maar in plaats van de mailtjes die voor haar bedoeld zijn zonder gedoe door te sturen, voorzien Kennedy de mailtjes met allerlei opmerkingen en ongevraagd advies. Hoe bedoel je irritant?

Wanneer deze twee bijna-naamgenoten elkaar eindelijk in real life ontmoeten, blijkt Kennedy naast onuitstaanbaar en arrogant verschrikkelijk aantrekkelijk te zijn. Tot overmaat van ramp laat Riley zich overhalen tot een snood plan. Hij zal doen alsof hij haar vriendje is op het kerstfeest van haar moeder als zij met hem meegaat naar een bruiloft. Een kerstleugentje om bestwil zou je zeggen. Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!

Dit e-book is gratis te lezen met Kobo Plus

Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Als het op relaties aankomt is Kate Turner een hopeloos wrak. In het kleine stadje waar ze woont is nou ook niet echt een enorme poel aan date-waardige mannen. Totdat haar vriendin Laura haar inschrijft bij een datingbureau dat belooft in de liefde te vinden voordat de kerstvakantie voorbij is. Je zou toch zeggen dat 12 verschillende dates genoeg moeten zijn om de liefde van je leven te vinden, niet?

Dit boek is gratis te lezen met Kobo Plus

Een dag in december – Josie Silver

Laurie is er stellig van overtuigd dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Maar dan, op een besneeuwde decemberdag ziet ze een jongen bij de bushalte waar van ze toch hard aan die stelligheid gaat twijfelen. Hun ogen ontmoeten elkaar maar de bus rijdt door en de hoop dat ze deze knapperd ooit nog terug zal zien vervliegt. Totdat een jaar later haar beste vriendin Sarah haar nieuwe liefde meeneemt naar het kerstfeest. En hij is het. De jongen van de bushalte. Een vriendje afpakken van je beste vriendin doe je niet, dus is Laurie vastbesloten om hem los te laten. Maar wat als het lot andere plannen heeft?

Mistletoe boven Moonstoke Lake – Holly Martin

In dit vijfde deel van de Jewel Island serie is kunstenares Zoey helemaal klaar met de liefde. Ze keert terug naar Jewel Island om de kerstdagen daar door te brengen. Wanneer ze Kit ontmoet, slaat er een vonk over. Om die vonk te laten vlammen is nog niet zo makkelijk. Kit heeft een serieus vertrouwensprobleem nadat zijn huwelijk op de klippen liep na het vreemdgaan van zijn ex en ook Zoey draagt een wel heel bijzonder geheim met zich mee…

Dit boek is gratis te lezen met Kobo Plus.

Alle dagen kerst – Annika & Jessika Devert

Yaaassss.. Scandinavische kerstverhalen! Als de Zweedse Emelie een huis erft op het eiland Sardinön, lijkt haar nogal pittige leven eindelijk weer een beetje interessant te worden. Alleen, bij aankomst blijkt dat het huis tot aan de nok toe gevuld is met kerstspullen. Emelie aarzelt even maar als haar kinderen het eiland wel zien zitten, gaat ze toch overstag en zet ze de permanente verhuizing vanuit Växjö in werking. Dan resten haar nog twee vragen. Wat moet ze met de knappe buurman Andreas en wat moet je in vredesnaam met die kerstspullen doen?

Dit boek is gratis te lezen én luisteren in Kobo Plus

Een kus met kerstmis – Katie Fforde

Ja, als je het hebt over een schrijfster die weet wat feelgood is, dan is Katie Fforde er echt wel eentje van. In dit heerlijke kerstverhaal zet Nel alles op alles om het dorp en haar zo geliefde landgoed te beschermen van de op geld beluste erfgenaam. Als ze vlak voor kerst onder de mistletoe gepassioneerd wordt gekust door een wel hele aantrekkelijke vreemdeling, zorgt dat alleen maar voor meer verwarring.

Dit boek is gratis te lezen in Kobo Plus

Kerstmis in het Duincafé – Debbie Johnson

Becca heeft een ontzettende hekel aan kerst maar ook dit jaar ontkomt ze niet aan een ‘gezellig’ samenzijn met de familie. Haar zus Laura heeft voorgesteld om de feestdagen in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen zijn op z’n zachtst gezegd niet hoog maar wat ze niet weet is dat het Duicafé een plek is waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren.

Oh, en puppies met kerstmutsen op de cover. Dan heb je mijn aandacht.

Samen met kerst – Sarah Morgan

Zussen Samantha en Ella Mitchell vinden de kerstdagen de mooiste tijd van het jaar. Tijd om met elkaar door te brengen en vooral om in te halen wat ze in hun jeugd hebben gemist. Dit jaar vertrekken ze voor de feestdagen naar een Lodge in de Schotse Hooglanden. Hun moeder, die ze al vijf jaar niet hebben gezien of gesproken gaat ook mee. Terwijl de sneeuw neerdwarrelt over het Schotse landschap, beginnen de vrouwen voorzichtig te geloven dat het met deze kerst toch nog goed komt!

Ik wens jou heel veel heerlijke leesuurtjes met deze heerlijke boeken over kerst deze decembermaand!

Liefs, Kirsten