Hebben jouw kids nog niet genoeg geknutseld op school, wil je het huis nog even extra leuk versieren voor de feestdagen of heb je gewoon even een bezighoudertje nodig voor de kids terwijl jij je planning afrondt voor deze week? Met deze superleuke DIY’s en ideeën om te knutselen voor kerst kunnen zij lekker aan de slag. Speciaal voor de Mamagische Adventskalender zocht ik de leukste knutselblogs van mijn collega-bloggers voor je uit! Mijn dank gaat dus vooral uit naar hen!

Klik op de bovenstaande afbeelding om alle blogs van de Mamagische Adventskalender nog eens te bekijken!

Simpel knutselen voor de kerst

Ook als je geen knutselkoningin bent, kan het zomaar zijn dat je kinderen er wel veel plezier aan beleven. Of dat jij juist vindt dat je kids wel eens wat vaker mogen knutselen in plaats van games of tv kijken. Hoe het ook is, knutselen hoeft echt geen groots en meeslepend werk te zijn. Met deze leuke simpele ideetjes om te knutselen voor kerst, kunnen jullie zonder al teveel voorbereiding lekker aan de slag!

Deze leuke ideetjes zijn uitgebreid beschreven in de blogs van mijn collega’s, dus zie je iets leuks, klik dan op de afbeelding om naar de desbetreffende blog te gaan! Veel knutselplezier!

Knutselen met ijsstokjes

Klik op het afbeelding om naar de blog van Linda Schrijft te gaan

Knutselen hoeft echt niet moeilijk te zijn, dat bewijst deze kerstknutsel met ijsstokjes maar weer. Heb je zelf geen zin om heel veel ijsjes te eten? Je kunt de stokjes ook kopen bijvoorbeeld hier.

Zelf sneeuwtheelichtjes maken

Klik op de afbeelding om naar de blog van Go-or-no-go te gaan!

Voor deze leuke sfeervolle lichtjes heb je eigenlijk maar weinig nodig. Een glazen potje, wat sneeuwspray en een takje om te versieren. Lekker makkelijk en snel klaar! Sneeuwspray koop je onder andere hier!

Kerstboom met spijkers en garen

Klik op de afbeelding om de blog met uitleg van Fulltimemama te bekijken!

Voor de wat oudere en gevorderde knutselaar is dit werkje er eentje die zeker in de smaak zal vallen. Je heb een houten plankje, wat kleine spijkertjes en gekleurd garen nodig. En liever iets anders dan een kerstboom? Je kunt hiermee alle kanten op!

Winter in een pot

Klik op de afbeelding om naar de blog van Nicole te gaan!

Hoe leuk zijn deze sfeervolle tafereeltjes? In de blog van Nicole van Meisje-eigenwijsje lees je hoe je aan de slag kunt om zelf zo’n winterdorpje in een glazen pot of stolp te maken. Ook leuk om zonder kinderen te doen 😉

3D kerstboom kaart

Klik op de afbeelding om naar de blog van Mamalies te gaan!

Bij knutselen voor kerst hoort natuurlijk het maken van kerstkaarten. Deze 3D kerstbomenkaartjes zitten zo in elkaar en zijn ook nog eens heel leuk om op te hangen of om als naamkaartje op de kerstdinertafel te zetten.

Kerst kaarten knutselen met washi tape

Klik op de afbeelding om naar de blog van De wereld van mama te gaan!

Heb jij ook een doos vol met van die rolletjes washi-tape? Maak dan deze leuke en supersimpele kerstkaarten! Ook leuk om voor de kids om zelf te maken en uit te delen aan hun klasgenootjes bij het kerstdiner! Geen washi-tape in huis? Je koopt deze leuke kersttape bij Hema.

Kerstboomhangers van chenille ragertjes

Klik op de afbeelding om naar de blog van Food Fröbel Fun te gaan!

Ook Mirthe weet dat knutselen soms niet te moeilijk moet zijn. Zij maakte deze leuke kerstboompjes met chenille ragertjes. Die koop je bijvoorbeeld hier of hier.

Maak een kaars van een wc-rolletje

Klik op de afbeelding om naar de blog van Papa’s Wereld te gaan!

Wc-rolletjes hebben we altijd wel in huis en je kunt er 100 verschillende knutsels mee maken. Deze kaarsjes zijn zeker ook een leuk idee en met een lampje op batterijen ook nog eensteel veilig!

Smullen: maak een marshmallow sneeuwpopje

Klik op de afbeelding om naar de blog met de beschrijving te gaan!

Bijna te leuk om op te eten, deze DIY sneeuwpopjes van marshmallows voor in de warme chocomel. Superleuk om samen te knutselen en daarna natuurlijk te genieten van deze lekkernij. Ook leuk om voor het kerstbuffet klaar te maken!

Printable waxinelichtje

Klik op de afbeelding om de blog van Elke te lezen en de printables te downloaden!

Wat leuk zijn deze kaarsjes met een verborgen boodschap! Leuk om te maken en weer weg te geven aan iedereen die je liefhebt!

Maak een sneeuwpopje van sokken en rijst

Klik op de afbeelding om naar de blog van I Love Winter te gaan!

Voor de wat meer gevorderde knutselaar zijn deze sneeuwpopjes een heel leuk idee. Maak ze in verschillende maten en zet ze neer als decoratie!

Veel plezier!

Liefs, Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding. Ik word er geen miljonair van maar alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen!