Als er iets is wat voor mij de decembermaand echt compleet maakt zijn het de nieuwe kerstfilms die op de streamingdiensten verschijnen. Lekker met een beker warme choco en een paar kerstkransjes een paar uurtjes even helemaal uitzonen. En wat mij betreft: hoe voorspelbaarder de film, des te beter! Frédérique van Srsck.com schreef deze blog met kerstfilms op Netflix om de sfeer erin te houden!

Klik op de bovenstaande afbeelding om alle blogs van de Mamagische Adventskalender te lezen.

5 kerstfilms op Netflix om er sfeer erin te houden

Ho ho ho, geen kerst zonder kerstfilms! Een film met liefde, sneeuw, minstens één scène met warme chocolademelk, kerstliedjes, warmte, vriendschap, een hoop kerstverlichting en natuurlijk een kerstboodschap. Op televisie zullen alle klassiekers weer de revue passeren, van Home Alone tot Love Actually. Ze vervelen nooit! Heb je zin in een nieuwe kerstfilm? Ook dan is er keuze zat. Alle streamingdiensten hebben een kerstaanbod, met Netflix voorop die in november al tien nieuwe kersttitels toevoegde. Op Netflix tippen wij: 

The Noel Diary

Dit is een van de nieuwste kerstfilms op Netflix. De succesvolle sexy én single schrijver Jacob krijgt enkele dagen vóór kerst een belletje van een advocaat met de mededeling dat zijn moeder is overleden. Het contact tussen Jacob en zijn moeder was al zo’n 20 jaar verbroken en daar zitten best wat diepe trauma’s die nog verwerkt moeten worden. Toch beslist hij naar het huis te gaan dat ze hem heeft nagelaten. 

Bij het opruimen van de spullen van zijn overleden moeder ontdekt hij een mysterieus dagboek. Dan ontmoet hij de mooie Rachel die zelf op zoek is naar haar moeder. Wat is het verband tussen de twee? Om dat te weten, zul je deze feelgood kerstfilm maar eens op moeten zetten. Je krijgt er geen spijt van!

Klaus

Ben je op zoek om een leuke kerstfilm te kijken met de hele familie, dan raad ik je deze Netflix original aan. De animatiefilm Klaus kwam twee winters geleden uit en is wat mij betreft een van de leukste kerstfilms voor kinderen. Het is ze gelukt om een klassiek verhaal in een creatief nieuw jasje te steken. Het is een erg vermakelijke en ontroerende film geworden.

De rijke en verwende jongeman Jesper wordt door zijn vader naar een geïsoleerd eiland bij de poolcirkel gestuurd om daar en tijdje aan de slag te gaan als postbode. Paps hoopt dat de winterse ervaring Jesper goed zal doen en dat hij liever en aardiger zal worden. Zoals je wel kunt verwachten heeft Jesper er totaal geen zin in en dan blijken de eigenaardige inwoners van het eiland ook nog eens constant ruzie te hebben. Er woont bovendien een mysterieuze speelgoedmaker genaamd Klaus en hij lijkt verdacht veel op de kerstman….

Falling for Christmas

La Lohan is back! Er is geen betere rol voor Lindsay Lohan dan die van verwende dochter van een gefortuneerde hotelmagnaat. Sierra Belmont is net verloofd en alles is koek en ei maar dan krijgt ze een ski-ongeluk en ja hoor, ze wordt wakker met geheugenverlies.  Ze heeft geen flauw idee meer wie ze is en is die hele verloofde ook vergeten. Gelukkig wordt ze opgevangen door Jake, de knappe eigenaar van een lodge, en zijn dochtertje. 

Falling for Christmas is je typische kerstfilm, vrolijk met een overdaad aan kerstliedjes en kerstversiering, romantiek, niks ingewikkelds, gewoon kerstvermaak. Hartstikke leuk en ik ben gewoon blij dat Lindsay Lohan terug is.

The Holiday Calendar

Een getalenteerde fotografe erft een magische adventskalender die de toekomst lijkt te voorspellen. Zal de kalender haar leiden naar de liefde? De hartverwarmende film, met Pat Graham en Quincy Brown in de hoofdrollen, hangt met clichés aan elkaar maar is stiekem toch wel erg leuk tijdens de feestdagen. 

Hjem Til Jul (Home for Christmas)

Hjem Til Jul is geen kerstfilm maar een kerstserie en ik ben fan. Er zijn twee seizoenen van de Noorse serie en ik heb, vooral bij seizoen 1, op de grond gelegen van het lachen. De 30-jarige verpleegster Johanne is single en is er klaar mee. Elke keer zit ze weer aan ‘de kindertafel’ tijdens familiediners, de kerstboom moet ze alleen sjouwen en natuurlijk zit ze opgescheept met alle vervelende diensten op werk want zij hoeft toch niet naar de schoonfamilie met de feestdagen. 

In een opwelling roept ze tijdens een etentje met haar familie dat ze nu wel een vriendje heeft en dat ze hem meeneemt naar het kerstdiner. Alleen die heeft ze niet en nu heeft ze slechts 24 dagen de tijd om een vriendje te vinden. Hjem Til Jul is dankzij de soort humor en de verrassende plot twists net even wat anders zo voor de kerst, maar het is wel alsnog helemaal kersterig!

Veel kijkplezier en een fijne kerst alvast. Laat je je eigen kerstfilm tips achter in de comments?

Ik weet wel weer wat ik ga doen de komende avonden! Ben je op zoek naar meer goede filmtips? Neem dan even een kijkje op srsck.com, de lifestyle- en filmblog van Frédérique. Ik weet zeker dat je voldoende inspiratie opdoet voor de hele decembermaand!

Liefs, Kirsten