Meer kleur in je kledingkast met de vrolijke printjes en stoffen van de kleding van Tantilly. In deze blog vertel ik je alles over dit vrolijke en duurzame fair fashion merk én laat ik je mijn nieuwe jurk en legging zien!

Mijn kledingkast was een beetje saai…

Toegegeven: mijn kledingkast was qua kleuren en printjes nogal voorzichtig. Dat komt nog uit het tijdperk dat ik me heel bewust was van mijn uiterlijk op een negatieve manier. Tegenwoordig ben ik me nog steeds wel bewust van mijn uiterlijk, maar heb ik 1: een stuk meer schijt aan wat mensen van me denken en 2: het inzicht welke kledingstukken mijn lijf goed doen uitkomen. De laatste jaren heb ik mijn kledingkast dan ook uitgebreid met items met meer kleur. Én kreeg ik recentelijk de kans om samen te werken met Tantilly, een (web)winkel met de meest kleurrijke kleding, waar ik een prachtige wikkeljurk mét print uitzocht.

Je hoeft je lijf niet te verstoppen in laagjes kleding

Ik ben altijd al wat zwaarder geweest en daarbij heb ik mijn bouw ook niet echt mee. Ik heb wat je noemt een ‘apron belly’, wat zoiets is als een overhangende buik. Dat heeft in het verleden (en zelfs nu nog) voor heel wat vervelende en gênante situaties gezocht. Ontelbare keren werd ik (zelfs door onbekenden) aangesproken met de vraag of ik zwanger was. Gênant. Pijnlijk. Zeker toen ik actief bezig was met zwanger worden en het niet lukte. Ik verstopte mijn lijf vooral in zoveel mogelijk laagjes kleding.

Nu kun je aan bouw en aanleg niet zo gek veel doen (behalve je helemaal kapot te sporten – maar daar ben ik ook niet echt beter van geworden) en heb ik geaccepteerd dat mijn lijf nu eenmaal zo is. Al zeg ik wel: het accepteren is iets anders dan er tevreden mee zijn. Hoe dan ook, ik ben erachter dan mijn lijf het heel goed doet in wikkeljurkjes, waarbij het accent meer gelegd kan worden op de taille en decolleté, dan op de probleemzone ‘de buik’. Dus tot de tijd dat ik zo’n 35 kilo ben afgevallen en er geen grammetje vet meer op mijn lijf zit, kies ik voor kledingstukken waar ik me fijn, zelfverzekerd en vrouwelijk in voel!

Over Tantilly

Tantilly is de winkel van Chantal. Haar missie? De wereld een stukje kleurrijker en mooier maken. Dat doet ze door in haar winkel prachtige, kleurrijke kleding en accessoires te verkopen. Handgemaakt in fair fashion ateliers in Nederland, India, Turkije, Indonesië en Thailand. Locaties die Chantal stuk voor stuk zelf bezoekt en waarin vakmensen eerlijk betaald worden voor hun werk en daarmee een duurzaam inkomen kunnen genereren voor hun familie.

Tantilly staat voor kleding die elke vrouw mag dragen. Speciale modellen die passen bij ieder vrouwenlijf, waarbij pluspunten worden geaccentueerd en de mindere puntjes wat worden gecamoufleerd. Tel daarbij op dat ook de foto’s op de website en op social media ook iedere kledingmaat tonen en je kunt je voorstellen dat je je als vrouw van elke maat echt welkom voelt bij Tantilly.

Duurzaamheid en bijdragen aan mens en natuur

Naast dat de ateliers van Tantilly vakmensen voorzien van een duurzaam inkomen, is Tantilly daarnaast ook heel actief bij het groener maken van de wereld. Letterlijk zelfs. Zo werden er, na een actie in november waarbij bij elke bestelling je een boom mocht uitzoeken, ruim 200 bomen geplant in Portugal. Ook worden er uit naam van Tantilly maandelijks voedselpakketten uitgereikt aan ruim 50 families in onder andere India, betaalt Tantilly het schoolgeld voor twee Balinese meisjes en steunt ze diverse goede doelen zoals een ezel sanctuary. Je mag wel zeggen dat wat Tantilly krijgt, ze ook echt teruggeeft! Een prachtig voorbeeld van Fair Fashion.

Tantilly kleurrijke kleding

De Alice overslagjurk van Tantilly

Zelf zocht ik een prachtige wikkeljurk uit op de webshop. Ik ging voor de Alice overslagjurk in de print retro flowers. Ik ben dol op dit soort wrap dresses. Ze sluiten mooi aan op de plekken waar ik dat wil (rondom het decolleté en de ribben) en zwieren op de plekken waar het wat ruimer mag vallen (rondom de buik en de bovenarmen). Dit jurkje is gemaakt van 100% Rayon, een stof die heerlijk luchtig is en perfect is voor de zomer. Rayon is een synthetische stof maar gemaakt van natuurlijke vezels zoals bamboe en eucalyptus en het voelt aan als een soort dun katoen. Synthetische stoffen zorgen er vaak voor dat je het gauw warm krijgt of erg gaat zweten maar ik ben afgelopen weekend zelfs in dit jurkje gaan wandelen en toen voelde het nodig steeds zacht en fris.

Bij deze heerlijke jurk kreeg ik ook nog een heerlijk zachte bijpassende roze legging (Strech viscose – kleur Coral). Niet direct een kleur die ik zelf zou uitzoeken (want doe mij maar gewoon veilig zwart), maar ik vind het echt zo ontzettend leuk staan met dat felle kleurtje onder deze jurk! Perfect voor nu het nog wat frisser is. Ik droeg het jurkje afgelopen weekend met een lichte sneaker (Sketchers) en een spijkerjasje (MS Mode), maar je kunt natuurlijk ook met een slippertje of leuk hakje dragen. En in de zomer een kort broekje onder de jurk en dan lekker met blote benen!

Tantilly Alice Dress - Kirsten draagt de kleurrijke kleding van Tantilly

Ter info: ik draag normaal maat 44/46 en heb van deze jurk de 4XL aan. Op Advies van Chantal, heb ik de jurk een maatje groter besteld, omdat deze net wat kleiner valt. Van de legging draag ik maat L-XL. Deze valt best ruim en is heerlijk zacht!

Shoppen bij Tantilly

Tantilly heeft een fysieke winkel in Deventer (Kleine Overstraat 45) waar je 7 dagen in de week terecht kunt om te kunnen shoppen en passend advies kunt krijgen over welke kleding jou het beste staat. Ik weet ik ieder geval welke winkel ik een bezoekje ga brengen als ik een keertje in de buurt bent!

Daarnaast kun je 24/7 terecht op de webshop waar je je echt urenlang kunt vermaken in het scrollen door alle vrolijke items. Wil je online shoppen en heb je toch wat advies nodig over maatvoering of een bepaalde kleurencombinatie? Even een berichtje sturen via Facebook of Instagram en je wordt perfect geholpen!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.