Ga je struinen langs de kleedjes op de vrijmarkt? Of ga je liever naar een festival en lekker dansen. Sinds er bij ons kinderen zijn, is de invulling van Koningsdag wel iets anders geworden. Maar dat mag de pret niet drukken hoor, gezellig wordt het toch wel.

Vrijmarkt en vrienden

Zelf ben ik dol op struinen over de vrijmarkt. Al van jongs af aan gingen we in Leidschendam door de Venestraat. Links en rechts kijken, honderdduizend bekenden tegenkomen, op de springkussens en daarna weer naar huis om met onze nieuw verworven schatten te spelen. Naar mate we ouder werden, werd het struinen over de vrijmarkt gecombineerd met luisteren naar de bandjes die speelden en biertjes tikken bij de Sluisjes. Vooral de gezelligheid met vrienden, en het vaak mooie weer, zorgden voor fantastische, toen nog, Koninginnedagen.

Lekker struinen

Inmiddels verhuisde ik een paar keer. Twee keer naar Den Haag en inmiddels ook twee keer in Nieuwerkerk. In dat laatste dorp wonen we nu met veel plezier. Op Koningsdag is het hier niet heel spannend hoor. Er is een grote vrijmarkt, waar ik graag nog even rondsnuffel. Twee jaar terug kocht ik er voor een paar euro de boerderij van Little People, waar de Peuter enorm graag mee speelt (en waar wonderbaarlijk de batterijen het gewoon nog van doen). Ik zeg het je, de vrijmarkt is de place to be voor goedkoop speelgoed! Natuurlijk worden er ook aardbeien gekocht, want dat vind ik echt zo’n Koningsdaglekkernij. Oh, en oliebollen. En oranjetompoucen. Want jullie kennen me een beetje hè!

Koningsdag: Natuurlijk een gepaste outfit

Op Koningsdag hoor je natuurlijk wel met een gepaste outfit ten tonele te verschijnen. Nu heb ik laatst in de winkels van Primark en Zeeman al ontzettend leuke shirtjes gezien, maar natuurlijk ga je bij de Hema ook slagen. Of check even de Rumag store, als je wel houdt van een uitdagende tekst.

Links: Primark 2018 / Rechts: Zeeman 2019

Op stap met Koningsdag

Wij gaan, met twee kleine kids gewoon lekker ons eigen dorp in en we zien wel waar het schip strand. Maar wil je er toch lekker op uit dat zijn de volgende tips wellicht wel wat voor jou!

Den Haag

Vanuit mijn tijd in Den Haag wil ik je nog graag de leuke tips meegeven. De Koningskermis op het Malieveld natuurlijk en ook het ‘The Life I Live’ festival. Dat laatste is er gekomen ter vervanging van de echte Nach. Maar desalniettemin ontzettend leuk. Want de hele dag staan er op diverse podia in de binnenstad bandjes te spelen. Super relaxed omdat er in de Haagse Binnenstad ook op elke hoek van de straat wel een cafeetje zit!

Rotterdam

Wat mij dus ontzettend tof lijkt is de Royal Rollerdisco aan het Deliplein. Geschikt voor het hele gezin. Dus trek je rolschaatsen aan en rollen maar! Ook is er een vrijmarkt er staan er diverse kraampjes. Klik voor meer info!

Amersfoort

Wil je Koning Willem Alexander en Koningin Maxima van dichtbij zien, dan moet je dit jaar naar Amersfoort. De Koning en Koningin, en ongetwijfeld ook de prinsessen, wandelen tussen 11 en 13 uur een mooie route door het centrum. Wil je ze niet missen? Klik dan voor de beste plekken langs de route!

Wat gaan jullie doen met Koningsdag?

liefs kirsten