Hoe tof is het als een van je volgers, of iemand die jij al een tijd volgt, zelf een boek gaat schrijven? Heel tof dus! Toen Mirjam Aarts van het Instagram account @lekkernietperfect bekend maakte dat zij haar eerste boek zou gaan uitbrengen, stond ik gelijk op de pre-orderlijst. Haar debuutroman Lekker Niet Perfect las ik met veel plezier en ik deze blog vertel ik je er meer over!

Waarom dit boek?

Laat ik voorop stellen: ergens is het nog een grote droom van me om zelf een boek te schrijven. Ik denk dat veel mensen die graag lezen (of bloggen) die droom ook hebben. Als je dan iemand tegenkomt die die droom ook echt waar gaat maken, vind ik het tof om die persoon ook te steunen. Ik volg Mirjam al een tijd en haar spontaniteit straalt altijd van mijn schermpje af. Toen zij aankondigde dat ze haar eerste boek mocht gaan uitbrengen, vond ik het dan ook niet meer dan logisch om gelijk haar boek te pre-orderen. En dat was een heel goed idee!

Het verhaal in het kort

In ‘Lekker niet perfect’ volgen we Nina die het helemaal heeft gehad met het kleine dorp waar ze is opgegroeid. Om haar geesten uit het verleden te ontvluchten, verhuist ze naar Utrecht. Want in de grote stad moet het leven toch in ieder geval een stuk spannender zijn? Ook haar droom om bij een uitgeverij aan de slag te gaan speelt een grote rol. Echter blijkt al snel dat het leven in de stad lang niet zo perfect is als dat ze had gedacht en het vinden van haar droombaan gaat ook niet even makkelijk. Maar zoals een goede roman betaamt komt er hulp uit onverwachte hoe0k en ligt er uiteraard ook een nieuwe liefde op de loer.

Misschien was het uitstapje naar de grote stad precies want Nina nodig had om te beseffen dat het leven niet altijd loopt zoals je had gepland en dat lekker niet perfect ook prima is!

Mijn mening over Lekker niet perfect van Mirjam Aarts

Naast dat ik natuurlijk gewoon heel trots ben op Mirjam, heb ik ook echt een superleuk boek gelezen. Ja, het is een roman en ja, je zult het plot herkennen. Neem een jonge meid met een heftig liefdesverleden, gooi een stomme baas en nog wat scharrels in de mix en voeg tot slot liefde en hulp uit onverwachte hoek toe. Maar is dat erg? Vind ik niet. Deze manier van verhalen vertellen werkt nu eenmaal en hoewel ik ook graag wat stevigere verhalen lees, kan ik zo’n fijne chicklit op z’n tijd zeker waarderen.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.