Er zijn weinig dingen waar ik echt een zwak voor heb maar boeken zijn er wel een van. Laat me niet los in een boekenwinkel want ik kan me er echt uren vermaken. Dat resulteert dan ook in grote stapels boeken die ik de afgelopen jaren heb gekocht, maar nog niet heb gelezen. Zo lag ook Leugens & Lattes van Lauren Weisberger op die stapel te wachten tot ik er eigenlijk eens de tijd voor nam.

Waarom dit boek?

Tsja, ik ben van dat type dat gewoon graag alle boeken van een auteur leest als het eerste boek me is bevallen. Zo las ik ook al een aantal boeken van Lauren Weisberger en zo kwam Leugens & Lattes op mijn boekenstapel terecht. En daar bleef ‘ie echt een hele poos liggen. Omdat ik minder boeken las, omdat het genre me op het moment niet lag of omdat ik misschien de afgelopen jaren me vooral heb vermaakt met series als De Zeven Zussen.

Maar goed, met een klein schopje onder mijn kont, indirect door jij als mijn trouwe lezer, ben ik er toch aan begonnen toen ik ziek op bed lag een paar weken geleden. Ik wilde graag lezen maar mijn hoofd stond nog op standje wattenbollen, dus ik koos een boek van de stapel wat me niet al te ingewikkeld leek. Plus het feit dat ik dan ook weer eens een andere boekenblog kon schrijven dan alleen maar Karin Slaughters.

Het verhaal in het kort

Na De Duivel Draagt Prada gaan zowel Andy Sachs als Emily Charlton hun eigen wegen. Na haar jaren bij Runway is Emily imagemanager van de grote sterren en heeft ze het eigenlijk best lekker voor elkaar. Totdat er een nieuw gezicht is in de business die al haar klanten inpikt. Als een geluk bij een ongeluk komt Emily in contact met voormalig topmodel en senatorsvrouw Karolina Hartwell die ten onrechte wordt beschuldigd van rijden onder invloed.

Aan Emily de schone taak om Karolina er weer bovenop te helpen en in het proces gelijk haar ex-man een kopje kleiner te maken. Want wie was degene die haar erin heeft geluisd?

Mijn mening over Leugens en Lattes van Lauren Weisberger

Oke, heel eerlijk: naast het enorme wereldwijde succes van De Duivel Draagt Prada steekt dit boek nogal magertjes af. Dat betekent overigens niet dat het niet leuk is om te lezen. Het verhaal is nog steeds erg vermakelijk en het is ook interessant om nu het perspectief van Emily wat beter uitgelicht te krijgen. Hoewel we haar kennen als een harde tante, zit er onder die façade van professionaliteit toch ook echt een mens van vlees en bloed met gevoelens en dromen.

Als je op zoek bent naar gewoon wat simpel vermaak of een boek dat je meeneemt op vakantie, is dit echt een aanrader. Niet te ingewikkeld, tikkeltje spannend maar vooral heel over de top zoals we dat gewend zijn in de upper class in New York.

Meer boeken van Lauren Weisberger

Uiteraard las ik in 2003 (Jep, Oma spreekt…) De Duivel Draagt Prada, keek ik een aantal jaar later de veelbesproken film met Meryl Streep en Anne Hathaway en ging ik volledig op in de series en boeken die in datzelfde genre in de jaren daarna in een rap tempo verschenen. Uiteraard dook ik ook in de boeken die hierna verschenen. In dezelfde serie als Leugens en Lattes hebben we natuurlijk De Duivel Draagt Prada en de Wraak van Prada maar ook las ik Champagne in Chateau Marmont en Gossip & Gucci. Wat kan ik zeggen, ze lezen nu eenmaal lekker weg. Daarom ben ik ook benieuwd naar het nieuwste boek van Weisberger, dat eind mei verschijnt.

Verkrijgbaar vanaf 24-5-2022

Welke boek van Lauren Weisberger vond jij het leukst?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.