Kamperen is voor mij onlosmakelijk verbonden aan het spelen van spelletjes. Natuurlijk veel buiten zijn met sport en spel maar ook de avonden waarop we met een lekker (warm) drankje nog een spelletje spelen als de kinderen op bed liggen. Lees je mee met deze lijst voor 5x leuke spellen voor de camping?

1. Kubb

Het spel Kubb is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden over kamperen Nederland. Het van oorsprong Zweedse spel wordt gespeeld met houten blokken, stokken en een koning. Het doel is om de blokken van de tegenstander omver te werpen door houten stokken te gooien. Het team dat als eerste alle blokken van de tegenstander omver gooit, wint het spel. Kubb vereist strategie, nauwkeurigheid en teamwork. Het is populair geworden over de hele wereld vanwege de eenvoudige regels en mag dan ook zeker niet ontbreken in het rijtje voor leuke spellen voor op de camping.

2. Dobbelspellen

Wist je dat een van mijn meest gelezen blogs de blog is over het spel Tienduizenden? Ik leerde dit spel met 6 dobbelstenen al van jongs af aan van mijn ouders als we op vakantie waren. Voor mij zijn dobbelspellen als Yahtzee en Tienduizenden dus echt onlosmakelijk verbonden met de camping! Andere dobbelspellen die we ook graag spelen zijn

3. Jeu de boules

Jommes, wat is kamperen zonder Jeu de Boules? Of, zoals het spelletjes wat wij spelen om de grote ballen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te krijgen heet, Petanque? Jeu de Boules hort er nu gewoon eenmaal bij. En je moet maar zo denken, bij een Franse sport hoort natuurlijk ook du vin, du pain et du Paturain 😉

4. Pingpong en badminton

Echt van die spellen en sporten die wat mij betreft bij kamperen horen zijn het spelen van pingpong (heeft elke camping geen pingpongtafel?!) en badminton. En met zo’n opvouwbaar net kun je dan ook nog eens heel makkelijk spelen!

5. Gezelschapsspellen

Als echte spelletjesfanaat gaat er bij ons natuurlijk een flinke lading aan gezelschapsspellen mee. Maar of dat nou ook altijd even gezellig is? Haha. Hoe dan ook, wij houden wel van een kaart- of bordspelletje. Het is dan ook niet zo gek dat ik op vakantie heb leren Pesten en natuurlijk Klaverjassen en in de caravan van mijn ouders staat ook het Keezenspel regelmatig op tafel. Sowieso behoort een kaartspel tot de standaard campinguitrusting!

Deze spellen vind ik zelf ook nog heel leuk (om met kinderen) te spelen!

Welke spellen gaat er zeker met jou mee op vakantie? Ik lees graag jouw favorieten in een reactie!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als je iets via een van deze links koopt, ontvang ik daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra.

Uitgelicht afbeelding via Pexels.com