In hun jeugd waren ze dolverliefd maar nu kunnen ze elkaar niet luchten of zien. Totdat ze samen verantwoordelijk zijn voor een kind. Ik luisterde het boek Als ik je weer zie van Gillian King

Feitjes over het boek:

Titel: Als ik je weer zie
Auteur: Gillian King
Voorgelezen door: Donna Vrijhof
Totale lengte: 8 uur

Ik luisterde dit boek op een snelheid van 1.20x. 

Een korte samenvatting

Als haar beste vriendin Sara haar vraagt om een paar weken op haar dochter te passen, wil Lily maar al te graag te hulp schieten. Totdat Lily ontdekt dat Seb, haar ex en de broer van Sara, is gevraagd deze taak met haar te delen. Dat Lily en Seb hier beiden niet heel blij mee zijn, mag duidelijk zijn. Hoe zag Sara dat voor zich? Lily en Seb die samen in een huis wonen terwijl ze elkaar niet kunnen luchten of zien? Maar als deze twee noodgedwongen tijd met elkaar doorbrengen, merken ze dat het verleden ze al heel snel weer inhaalt. Kan wat er toen is gebeurd nog goed komen? Kunnen ze ooit weer als normale mensen met elkaar omgaan? En hoe zit dat met de rest van de familie?

Wat vond ik ervan?

Wat. Een. Heerlijk. Boek. Eindelijk weer eens een feelgoodboek waarbij ik niet constant plaatsvervangende schaamte had of een cringe gevoel. Natuurlijk is dit een feelgoodverhaal maar wel eentje waar niet het ene cliché het andere opvolgt en dat vind ik behoorlijk verfrissend. Als ik je weer zie is een prachtig verhaal dat wordt beschreven in het heden en het verleden waarin de personages écht bij je komen. Ik weet niet helemaal hoe ik het goed moet beschrijven, maar het verhaal en de personages kwamen gewoon heel oprecht over. Gewoon normale mensen, zoals jij en ik. Allemaal met hun eigen problemen. En ook echt heel fijn voorgelezen door Donna Vrijhof. Dat kan een boek natuurlijk ook maken of breken!

Grappig genoeg speelt dit verhaal zich af in Den Haag, de stad waar ik zelf bijna 10 jaar woonde. Heerlijk herkenbaar dus. En nog leuker, zelfs Leidschendam, waar ik oorspronkelijk vandaag kom, wordt genoemd. Kleine dingetjes, maar zo leuk om te horen.

Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader als je houdt van een romantische verhaallijn met ups en downs en houdt van boeken zonder overmatig clichégebruik.

Ik weet eerlijk gezegd niet of ik eerder als eens iets van Gillian King had gelezen, maar als dit een voorbode is van hoe haar andere boeken zijn, heb ik nog wat in te halen!

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Je kunt ‘Als ik je weer zie’ ook gratis lezen en beluisteren via Kobo Plus (lezen + luisteren).

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.