Hare Majesteit de Queen onderzoekt… In deze boekenserie stapt Hare Majesteit Queen Elizabeth in de rol van misdaadonderzoeker. Cozy crime lovers verzamelen! In deze blog vertel ik je over het derde deel in de serie: De moord op Sandringham Castle.

Feitjes over het boek:

Titel: De moord op Sandringham Castle
Auteur: S.J. Bennet
Voorgelezen door: Inge Ipenburg
Totale lengte: 9 uur en 13 minuten

Een korte samenvatting

2016. Het is vlak voor kerst en Queen Elizabeth is onderweg voor een welverdiend kerstverblijf op haar zo geliefde Sandringham Castle. Maar haar verblijf blijkt alles behalve ontspannen als er op het nabijgelegen strand een afgehakte hand aanspoelt. Wanneer ze de foto’s onder ogen krijgt, herkent de Queen deze hand meteen. De zegelring aan de pink is onmiskenbaar de ring van Edward St Cyr, een oude bekende van haar. Hoewel de dus identificatie vlot verloopt, tast de politie in het duister naar het motief en dader. Als er ook nog twee dorpelingen een ongeluk krijgen onder nogal mysterieuze omstandigheden, gaan de Queen en haar assistente Rozie op onderzoek uit. Wie heeft dit op zijn geweten?

Wat vond ik ervan?

Wat een heerlijk boek! Hoewel ik een goede spannende misdaadverhaal (á la Karin Slaughter) kan waarderen, is het cozy crime genre ook echt iets fijns om bij weg te kruipen. Spannend, maar zonder je er nare dromen van te bezorgen, zeg maar. Nu moet ik ook bekennen dat ik een zwak heb voor verhalen over het koningshuis (hé hallo The Crown!) en vind ik het heerlijk om een (fictief) inkijkje te krijgen in het leven van de Royals. De manier waarop S.J. Bennet Hare Majesteit beschrijft is zo treffend, ik kon het gelijk goed voor me zien. Wat mij betreft kunnen deze boeken zo verfilmd worden.

Martine, Martine, Martine… Dat is wat ik hoorde toen Inge Ipenburg begon voor te lezen. Als je nu denkt, ‘waar heeft ze het over??!’ hebben we duidelijk last van een generatiekloof. Inge Ipenburg speelde in een vorig leven de rol van Martine Hafkamp in GTST (bestaat dat nog?) en was de overtuigende slechterik van het stuk. Ze was zeg maar Ludo, maar dan in vrouwspersoon. Hoe dan ook, ze heeft voor mij zo’n herkenbaar stemgeluid dat ik me haar helemaal al voorlezende kon voorstellen. En in dit geval was dat voor mij ook echt een heel fijn gevoel. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren en ze leest ook echt heel goed voor. Duidelijk, rustig en spannend op de juiste momenten. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Je kunt ‘De moord op Sandringham Castle’ en de andere delen in de ‘Hare Majesteit de Queen onderzoekt‘ gratis beluisteren via Kobo Plus (lezen + luisteren). Via de bovenstaande links kun je ook het e-book of het papieren boek bestellen als je toch liever zelf leest.

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.