Niets is wat het lijkt… dat geldt eigenlijk wel voor heel veel zaken in het leven. De schone schijn ophouden is iets wat overal wel gebeurt. Maar om nog maar een bekende uitspraak aan te halen: ieder huisje heeft zijn kruisje en lokaal lijkt het leven helemaal op orde, iedereen heeft zijn eigen problemen. Zo ook de BN’ers waar ‘Niets is wat het lijkt’ van Kyra Rutgers over gaat.

Feitjes over het boek:

Titel: Niets is wat het lijkt
Auteur: Kyra Rutgers
Voorgelezen door: Jantine van Den Bosch
Totale lengte: 6 uur en 17 minuten

Een korte samenvatting

Als je vanaf een afstandje naar het leven van presentatrice Fay Freriks kijkt, lijkt ze alles voor elkaar te hebben. Een glansrijke carrière, een gelukkig huwelijk en twee fantastische kinderen. Maar… niets is wat het lijkt. Als ze een programma moet presenteren waar haar nekharen van overeind gaan staan en tot overmaat van ramp haar man, volkszanger Dean Johnson, wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, stort haar perfecte wereldje rap in. Ze doet haar best om haar kinderen f te schermen van alle roddels maar zit er misschien toch ook wel een kern van waarheid in alle verhalen?

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het aan Fay om belangrijke keuzes te maken. Kiest ze voor een ogenschijnlijk gelukkig leven waar ze jarenlang is voorgelogen of kiest ze nu eindelijk voor zichzelf?

Meer lezen over luisterboeken?

Wat vond ik ervan?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik vond het verhaal nogal mwah. En dat zeg ik dus helemaal niet zo snel. Het verhaal over de bekende presentatrice, getrouwd met een volkszanger en de nodige problemen in hun huwelijk is niet bepaald origineel. Ik las na het lezen van dit boek ook nog een aantal recensies op Hebban.nl en daarin kwam ook naar voren dat het verhaal niet erg origineel is en wel heel veel raakvlakken heeft met een ‘echte’ BN’er een paar jaar geleden. Het boek was vermakelijk, maar ik vond het te voorspelbaar en ook de manier waarop het boek afsluit met een epiloog waarin je een soort van ‘hoe gaat het nu met…’ krijgt, was niet helemaal mijn ding.

Zoals ik laatst al vertelde, ben ik nieuw met het luisteren van boeken en ben ik dus ook een beetje op zoek naar een verklaring voor dingen die me tijdens het luisteren irriteren. Ligt dat aan de schrijfwijze van het boek, of ligt het aan de manier waarop het wordt voorgelezen? Tijdens het luisteren van het boek had ik bijvoorbeeld regelmatig de gedachte: ‘Ja oké, nu weten we het wel’ als er weer een beschrijving was van het huis met de luxe, extravagante en vooral dure spullen erin of de beschrijving van kledingstijl of een bepaalde handtas. Heel eerlijk: voor mij voegt dat niets toe aan het verhaal. Het ligt er wat mij betreft te dik bovenop.

Ik voel me altijd een beetje naar als ik me negatief uitlaat over een boek. Ik weet hoeveel werk het is en hoe naar het is als iemand jouw harde werk maar niks vindt. Besef dat één mening weinig zegt over een boek en dat je vooral zelf je eigen mening mag vormen!

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Op dit moment is het luisterboek een Bookchoice Exclusive, maar wellicht dat het in de toekomst wel beschikbaar wordt op andere platformen zoals Kobo Plus.

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.