Social media is natuurlijk hartstikke leuk, totdat het een obsessie voor je wordt. Ik luisterde het boek Oversharing van Jane Fallon.

Feitjes over het boek:

Titel: Oversharing
Auteur: Jane Fallon
Voorgelezen door: Lotte Horlings
Totale lengte: 10 uur en 35 minuten

Ik luisterde dit boek op een snelheid van 1.20x. 

Een korte samenvatting

Iris en haar man Tom hebben het leven waar iedereen van droomt. Wat er nog aan ontbreekt is een kind. Na jarenlang proberen zwanger te worden zonder succes, heeft Tom andere plannen. Nota bene op Iris’ verjaardag brengt hij haar de boodschap dat hij wil scheiden omdat hij iemand anders heeft ontmoet. Voor Iris is het duidelijk: Maddy is de grote schuldige in het opbreken van haar huwelijk en dat zal ze bezuren.

Wat Iris heeft gedaan is niet iets op trots op te zijn maar ze is er overheen. Toch? Totdat haar vriendin haar wijst op een YouTubekanaal. Is dat niet Maddy? Met een meisjestweeling en een man die niet Tom is. Wat is er gebeurd? Iris kan zichzelf niet helpen en raakt verzeild in een obsessie. Maddy moet kapot en daar wil ze alles, maar dan ook echt alles, voor doen.

Wat vond ik ervan?

Ht geldt niet voor iedereen maar social media heeft mij hele mooie dingen gebracht. In ontmoette mensen die ik anders nooit had ontmoet, het is een deel van mijn werk om aanwezig te zijn op bijvoorbeeld Instagram en dagelijks heb ik leuke gesprekken met vrouwen van over de hele wereld. Toch heeft social media ook een keerzijde. Dat komt in dit boek wel naar voren. Want als je veel deelt over je leven, kun je zomaar een doelwit worden voor mensen die het minder goed met je voor hebben.

In dit boek gaat het vooral over Iris die, op het ziekelijke af, social media in de gaten houdt om Maddy in de gaten te houden. Om manieren te vinden om Maddy terug te pakken voor alles wat e naar haar heeft afgenomen. Nou hou ik wel van een relletje maar Iris maakt het wel heel bont in dit verhaal en je zou het zomaar stalken kunnen noemen.

In de basis vond ik het een leuk verhaal om te horen en het was echt vermakelijk maar ik ben wel van mening dat het best een stukje korter had gemogen. Ik had meermaals zo’n cringe gevoel van ‘oh, ze gaat zo echt de deksel op haar neus krijgen’, maar dat gebeurde dus niet. Of nou ja, uiteindelijk wel maar toch ook weer niet op de manier waarop je het zou verwachten.

Al met al een vermakelijk boek en prima om een paar heerlijk rustige uurtjes mee door te brengen!

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Je kunt ‘Oversharing’ ook gratis lezen via Kobo Plus (lezen).

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.