Vier vriendinnen begonnen een centrum voor spirituele groei maar of dat er nu voor zorgt dat ze zelf nog een beetje zen blijven… Ik luisterde het boek Zentastisch van Marije Willemsen.

Feitjes over het boek:

Titel: Zentastisch
Auteur: Marije Willemsen
Voorgelezen door: Lot van Lunteren
Totale lengte: 7 uur een 55 minuten

Ik luisterde dit boek op een snelheid van 1.20x. 

Een korte samenvatting

De vriendinnen Tamar, Meike, Carlijn en Sofie begonnen een klein jaar geleden Zentastsich, een centrum waar iedereen kan werken aan spirituele groei en zoveel meer. Zelfontwikkeling staat voorop en binnen het centrum is er dan ook aan alles gedacht. Ruimte om te mediteren, een yogales te volgen, heerlijk vegan te lunchen en natuurlijk is er ook kinderopvang. Om het eenjarig bestaan van Zentastisch te vieren, wordt er een groot Zentastisch Festival georganiseerd maar wat begon als een wild plan begint nu serieuze vormen aan te nemen en meer dan een persoonlijke relatie komt onder druk te staan. Van discussies met een partner over minder vlees eten, tot een scheiding die maar niet kan worden doorgezet en nachtmerries die de nachtrust verstoren: de vier vriendinnen hebben het er maar moeilijk mee zelf een beetje zen te blijven.

Wat vond ik ervan?

Heel eerlijk: mwah. Hoewel het idee leuk is: vier vriendinnen die allemaal hun eigen kracht inbrengen om een samen een bedrijf op te zetten en daarin ook nog eens heel succesvol zijn, vond ik de uitvoering een beetje slap. Er zit op zich genoeg vaart in het verhaal, ieder hoofdstuk volg je weer een andere vriendin, steeds in dezelfde volgorde, maar er gebeurt gewoon nogal weinig en wat er gebeurt zijn vooral heel veel clichés en het gaat een beetje van de hak op de tak.

Het verhaal start bijvoorbeeld met de situatie omtrent het eenjarig bestaan van Zentastisch en dat er een groot festival aan gaat komen. Natuurlijk gooien diverse privéomstandigheden roet in het eten en het is nog maar de vraag of het festival kan doorgaan. Uiteraard een goede spannende basis voor een boek, maar dan vind ik ook dat je het ‘af’ moet maken, en dat gebeurt dus niet. Blijkbaar komt er een vervolg maar ik vraag me af of ik die ga lezen. 

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Je kunt ‘Zentastisch’ ook gratis lezen en beluisteren via Kobo Plus (lezen + luisteren).

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.