Was het koudwatervrees of is er een andere reden dat Finn Gemma bij het altaar achter liet? In deze blog lees je meer over de, niet zo, feelgoodroman Zes dagen van Dani Atkins die me als luisterboek flink bezig hield.

Feitjes over het boek:

Titel: Zes dagen
Auteur: Dani Atkins
Voorgelezen door: Dieuwertje Blok
Totale lengte: 10 uur en 33 minuten

Ik luisterde op snelheid 125%. Ik hou wel van een beetje tempo 😉

Een korte samenvatting

Het zou de mooiste dag van haar leven moeten zijn. Gemma is klaar om naar de kerk te vertrekken waar ze later die dag met haar grote liefde Finn zal trouwen maar bij de kerk aangekomen is hij er nog niet. Wie houdt dan ook zijn vrijgezellenfeest letterlijk de dag voor zijn huwelijk? Ze wacht, en wacht en wacht zelfs nog wat langer, maar er is geen spoor van Finn te bekennen. Hij neemt zijn telefoon niet op, zijn vrienden krijgen hem niet te pakken. Hij zal toch niet…?!

Gemma is er van overtuigd dat Finn haar nooit in de steek zal laten. Het kan niet anders dan dat er iets vreselijks is gebeurd en dat hij daarom niet te vinden is. Echter is zij de enige die er zo over denkt. In de volgende zes dagen komt Gemma steeds meer dingen over Finn te weten die er op zouden kunnen wijzen dat hij wellicht toch met de Noorderzon vertrokken is. De politie is er zelfs heel stellig in: hij is een volwassen man en als hij niet gevonden wil worden, is dat zijn goed recht.

Maar hoe kan hij van de aardbodem zijn verdwenen? En hoe kan Gemma er voor zorgen dat mensen haar gaan geloven als zij zegt dat hij haar nooit op deze manier zou verlaten?

Wat vond ik ervan?

Wat. Een. Eikel. Dat is wat ik voor een goede 90% van het boek heb gedacht over Finn. Hoewel de mierzoete roze kaft van het boek ‘Zes dagen’ doet vermoeden dat het suikerzoet feelgood verhaal is, valt dat toch wel even tegen. Hoe kan een verhaal waarbij de bruidegom de bruid bij het altaar laat wachten, ooit nog goed komen?

Ik vind dit verhaal ontzettend knap geschreven. Vanaf moment één sta je als een huis achter Gemma, die de schrik van achtergelaten worden bij het altaar moet verwerken. Hoe kan een man zo’n eikel zijn en niet gewoon eerlijk opbiechten dat hij niet verder wil met de relatie?

In het verhaal komen er steeds meer aanwijzingen naar voren dat hij echt met opzet is vertrokken en begin je hem steeds minder leuk te vinden en hem steeds minder goed te begrijpen. Het eind van het verhaal is dan ook enorm verrassend!

Puntje van kritiek

Soms is het lastig om bepaalde stemmen los te koppelen van de persoon. Dit boek werd voorgelezen door Dieuwertje Blok. Haar stem is natuurlijk ontzettend herkenbaar en koppel je (als juf en moeder) natuurlijk direct aan het Sinterklaasjournaal. Dat vond ik op sommige mensen dus juist vervelend. Daarnaast zaten er in het verhaal een aantal verkeerd uitgesproken Engelse woorden en persoonlijk vind ik dat dat eigenlijk niet zou moeten mogen.

Aanrader?

Laat ik eerlijk zeggen: dit is voor mij geen feelgoodroman. Het grootste gedeelte van het verhaal ben je eigenlijk boos op Finn, die Gemma achter heeft gelaten. Zes dagen van Dani Atkins is wél heel geschikt voor iedereen die houdt van een romantisch verhaal, wat dan weer niet te zoetsappig en juist wel weer spannend en onverwachts is.

Ik luisterde dit boek via Bookchoice, omdat ik een tijdelijk abonnement had aldaar. Je kunt ‘Zes dagen’ gratis beluisteren via Kobo Plus (lezen + luisteren).

Hou jij van luisterboeken?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.