Oost west, thuis best zijn woorden die voor heel veel mensen opgaan. Ook ik slaap het liefst in het comfort van mijn eigen huis. Echter vind ik het ook heerlijk om me in een luxe hotel helemaal in de watten te laten leggen. Wat is dat toch, dat daar het matras net dat beetje lekkerder ligt, het beddengoed net wat zachter is en de badjassen altijd een soort next-level fluffy zijn? Ik ging op onderzoek uit hoe je dat intens luxe gevoel van een hotel ook in je eigen slaapkamer kunt creëren.

Een matras maakt of breekt je nachtrust

Als je minder lekker slaapt thuis of vaak last hebt van je rug of gewrichten na een nachtje slapen, is mijn allereerste tip om eens goed naar je matras te kijken. Biedt het wel de support die jouw lijf nodig heeft? Is het eigenlijk wel geschikt voor jouw slaapwijze? Kijk daarnaast ook naar de materialen waarvan je matras gemaakt is. Veel onnatuurlijke stoffen zorgen ervoor dat je meer kan gaan zweten.

Met matrassen is het nu eenmaal zo: goedkoop is duurkoop en daarom kan ik je, zeker als je minder goed slaapt thuis, aanraden om wat betreft matrassen een investering in jezelf te doen. Slapen doe je nu eenmaal zo’n 1/3e van je hele leven, waarom dan niet investeren in een matras dat ervoor zorgt dat jij iedere ochtend uitgerust wakker wordt?

Wil je echt slapen als een prinsesje? Kijk dan eens naar de bedden van Bröring, die samen met de wereldwijs bekende matrassenfabrikant Harrison Spinks de Natural Matrassen ontwierp die volledig in eigen beheer worden geproduceerd met de beste natuurlijke materialen. Als je het over pure luxe in je slaapkamer hebt!

Kies mooi en kwalitatief goed beddengoed in rustige kleuren

Het staat natuurlijk voor zich dat je slaapkamer een oase van ware rust zou moeten zijn. Zorg dan ook dat losse spullen zijn opgeruimd en dat je schreeuwerige kleuren buiten de deur laat. Gebruik liever een rustig kleurenpalet en wees niet bang om ook donkere kleuren te gebruiken in je slaapkamer. Je kunt je bed nog luxer laten tonen door beddengoed te gebruiken dat past bij de kleuren van de vloer en muren. Niet alleen de kleur is belangrijk. Ook de kwaliteit van de stof van het beddengoed speelt een grote rol in het ervaren van die echte luxe. Je dekbedovertrek van de plaatselijke textielshop kan echt niet op tegen een dekbedovertrek van Egyptisch katoen met een threadcount van 300. Hierbij geldt: hoe hoger de draadtelling of draaddichtheid van een stof, des te gladder het aanvoelt.

Gun jezelf die luxe handdoeken

Ik weet niet hoe jij dat ervaart maar wat ik het allerfijnst vind aan hotels is dat ze altijd enorme badhanddoeken hebben die superzacht zijn. Niks is fijner dan onder de douche vandaan stappen en jezelf in zo’n heerlijk zacht badlaken wikkelen. Echt, als het gaat om badhanddoeken is de winst al snel te behalen. Blijf niet meer klungelen met handdoeken die vaal of ruw zijn geworden en zelfs na een rondje door de droger niet meer fluffy worden. Doe jezelf een beetje luxe cadeau en investeer in een set mooie, zachte badhanddoeken, bijvoorbeeld van Abyss & Habidecor. Oh, en bewaak ze daarna met je leven, want ik weet zeker dan al je huisgenoten ook van die heerlijke handdoeken willen gebruiken!

Wat is voor jou echt een teken van pure luxe, zowel in je slaapkamer als in de rest van je huis?