Marmaris, een van de meest bekende badplaatsen in Turkije, is gelegen in het prachtige zuidoosten van het land. De stad ligt in een ruime baai, omringd door weelderig groene heuvels, waardoor het een schilderachtige en betoverende omgeving biedt.

Gastblogger Yvonne van Vegalifestyle.nl schreef speciaal voor Mamagisch een blog over de leukste dingen om te doen in Marmaris met kinderen.

De charme van Marmaris is onmiskenbaar. Het bruist van de levendigheid en biedt voor zowel jong als oud een scala aan activiteiten en attracties. De gezellige restaurantjes zijn perfecte plekken om te genieten van heerlijke maaltijden en lokale specialiteiten, terwijl je kunt genieten van adembenemende uitzichten op de baai.

Marmaris met kinderen

Marmaris is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook zeker een geweldige bestemming om met kinderen te bezoeken! Ik heb zelf Marmaris met mijn pubers mogen verkennen. Mijn kinderen, die op dat moment 9, 14 en 16 jaar oud waren. In dit artikel neem ik jullie graag mee naar alle leuke activiteiten die je kunt doen in en rondom Marmaris met kinderen.

Zon strand en de zee

De zee is een bron van eindeloos plezier voor kinderen. In Marmaris kunnen ze genieten van allerlei leuke activiteiten aan de kust. Ze kunnen schepjes en emmertjes meenemen om schatten te zoeken, zoals mooie schelpen en kleurrijke steentjes. Het is altijd spannend om te zien welke verborgen schatten de zee heeft achtergelaten.

Kinderen vinden het vaak geweldig om in de golven te springen en zich onder te dompelen in het verfrissende water. Het is een speelse manier om af te koelen en de energie kwijt te raken. De zee biedt ook volop mogelijkheden om te zwemmen. 

Zandkastelen 

Een van de favoriete bezigheden aan zee is het bouwen van zandkastelen. Met hun schepjes en emmertjes kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten gaan en creatieve meesterwerken creëren in het zand. Het is geweldig om te zien hoe ze hun eigen miniatuurforten en paleizen bouwen en er trots op zijn.

Snorkelen met de piratenboot is absoluut een fantastische activiteit in Marmaris

Een van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Marmaris met kinderen is snorkelen op de piratenboot. Dit is een geweldige ervaring die je niet mag missen. De dag begint rond 10.00 uur wanneer je aan boord stapt van de piratenboot en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Gedurende deze tijd maak je vijf tussenstops om heerlijk te zwemmen of te snorkelen.

Het snorkelen in de wateren van Marmaris is werkelijk een prachtige ervaring. Onder water word je betoverd door de kleurrijke vissen en visjes die in overvloed aanwezig zijn. Het is een waar onderwaterparadijs vol leven en kleur. Kinderen zullen vol verwondering kijken naar de verschillende vissoorten die voorbij zwemmen en het is zo tof om ze van dichtbij te bewonderen.

Terwijl je geniet van de wateractiviteiten, wordt er aan boord van de piratenboot een heerlijke lunch voor je bereid. Je kunt ontspannen en genieten van een smakelijke maaltijd terwijl je uitkijkt over het prachtige uitzicht op zee. Deze excursie kun je boeken bij een van de piraten boten in de haven van Marmaris. 

Wij hebben zelf deze toffe excursie ook gedaan. Maar niet met de piratenboot. Wij zijn met Mister Bean geweest. Hier mogen maar een paar mensen mee.  Een klein groepje en een Nederlandssprekende gids. En nog een bijkomend voordeel, er kon voor mij een veganistische lunch bereid worden. De boten varen allemaal langs dezelfde baaien.

Let er wel op dat je de hele dag op en in het water bent.  Vergeet daarom niet om je regelmatig in te smeren met een zonnebrandcreme. 

Snorkelen in Marmaris

Tip: Neem ook een eigen snorkelsetje mee. Dan hoef je niet steeds te wachten. 

Watershow bij de fontein

In het hoogseizoen kunnen bezoekers elke avond genieten van een spectaculaire watershow bij de fontein op het plein in het centrum van Marmaris. Deze show is werkelijk geweldig om te zien! Je zult versteld staan van de indrukwekkende choreografie van het water, de kleurrijke lichteffecten en de opwindende muziek die de hele omgeving vult.

Aquashow in Marmaris

De watershow is een visueel spektakel dat zowel jong als oud zal betoveren. Het is een combinatie van fonteinen die dansen op de maat van de muziek, waterstralen die op indrukwekkende hoogtes spuiten en prachtige lichtprojecties die de hele scène verlichten. Het is een adembenemende ervaring die je niet snel zult vergeten.  Mis deze super toffe show zeker niet tijdens je verblijf in Marmaris!

Jeep safari

Ook de jeep safari in Marmaris is een absolute aanrader! De jeepsafari in Marmaris begint op een spetterende manier met een watergevecht. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je belangrijke documenten veilig zijn opgeborgen in een plastic zakje of hoesje. Bij het verzamelpunt heb je de mogelijkheid om waterpistolen te huren voordat het avontuur begint. Dit zorgt voor extra plezier en opwinding tijdens de rit.

Jeepsafari in Marmaris met kinderen

Na het watergevecht begint de eigenlijke jeepsafari, waarbij je door prachtige landschappen, je stopt nog bij een waterval en Jezus beach. Het is een dag vol avontuur. Alle ins en outs en onze eigen ervaring, lees je in dit artikel over de Jeep safari.

Aquaparken 

Breng een bezoek aan een van de vele aquaparken in Marmaris, zoals AquaDream Waterpark of Atlantis Waterpark. Deze parken bieden spannende glijbanen, zwembaden en attracties die garant staan voor een dag vol plezier en avontuur voor het hele gezin. Wij zijn hier zelf niet meer aan toe gekomen. We hebben wel veel goede verhalen gehoord van mensen in ons hotel, die er wel geweest zijn. 

Kasteel van Marmaris

Bij de haven aan de rand van het centrum van Marmaris staat een  historische Kasteel. Dat dateert uit de 16e eeuw. Kinderen zullen genieten van het verkennen van de oude muren, het ontdekken van de geschiedenis en het genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de zee.

We hopen dat we je wat inspiratie voor een onvergetelijke tijd met kinderen in Marmaris hebben gegeven. Veel plezier!

Prachtige omgeving in Marmaris.

Meer leuke bestemmingen voor een gezinsvakantie? Lees ook eens de blogs over Madeira en de Seychellen!