Een verhaaltje voor het slapengaan, het is niet meer weg te denken uit onze routine. Om je kind te helpen goede slaapgewoontes te ontwikkelen is er nu het prentenboek ‘Slaap lekker, kleine muis’ dat is gebaseerd op de principes van de mindfulness. En lees gauw verder, want ik mag ook een exemplaar weggeven!

Een vaste routine voor het slapen

Veel kinderen gaan heel goed op rust, ritme en regelmaat. Met deze drie basisprincipes schep je de voorwaarden voor voorspelbaarheid. Een vast slaapritueel kan ervoor zorgen dat je kind beter inslaapt en ook minder vaak wakker wordt. Nu zul je wellicht al heel veel dingen uit jezelf iedere avond hetzelfde doen. Je trekt eerst de pyjama aan, gaat tandjes poetsen, leest een verhaaltje en zegt slaap lekker. Maar soms is ‘je moet gewoon gaan slapen’ even niet aan de orde. Wat kun je er dan aan doen om je kind toch de rust te geven om in slaap te vallen?

Met de Mindful Naar Bed-methode die geschreven staat in ‘Slaap lekker, kleine muis’ kun jij jouw eigen kleine muis helpen met rustig in slaap vallen. En dan allemaal aan de hand van een heerlijk voorleesverhaal!

Slaap lekker, kleine muis

‘Dit is geen gewoon bedtijdboek,’ zegt de tekst op de achterkant van de kaft al. Aan de hand van het verhaal van ‘Slaap lekker, kleine muis, leert je kind door middel van het verhaal een aantal mindfulness technieken die kunnen helpen bij het ontwikkelen van een goede slaapritueel en het rustig worden om te kunnen het slapen.

Nu hoef je dus niet gelijk van je bed af te zweven. De manier waarop de mindfulnesstechnieken in het verhaal zijn geïntegreerd zijn heel natuurlijk. Net zoals je bij elk ander prentenboek je kind bij het verhaal betrekt, doe je dat nu ook. Adem in. En uit. En in. En uit. Doe je mee? Op een hele speelse manier doe je de oefeningen en help je je kind rustig worden.

Wat ik vooral erg leuk en interessant vind aan dit prentenboek is dat er ook een stukje voor de ouders is geschreven. Er is heel duidelijk, doch simpel, beschreven hoe je de Mindful Naar Bed-methode kunt toepassen en ook wat je kunt doen als je kind nog wat meer oefening nodig hebt. Achterin het boek staan nog een aantal fijne suggesties om mee aan de slag te gaan. Tips die je op ieder moment van de dag kunt toepassen, als jouw kind daar behoefte aan heeft. En wie weet steek je er zelf ook nog iets van op! Slaap lekker!

Slaap lekker, kleine muis, Magali Mialaret & Carmen Saldaña, Uitgeverij Deltas, ISBN 9789044763867, Adviesprijs €16,95

Winnen

Namens Uitgeverij Deltas mag ik een exemplaar van ‘Slaap lekker, kleine muis’ aan een van jullie weggeven. Wil jij kans maken op dit fijne mindful prentenboek?

  • Laat een reactie achter op deze blog dat je meedoet. (En doe even leuk, schrijf meer dan 5 woorden 😉 )
  • Gebruik een geldig e-mailadres zodat ik contact met je kan opnemen als je wint
  • Meedoen kan t/m 26 februari 2023
  • Hierna kies ik een winnaar uit alle inzendingen. Heb je gewonnen? Dan ontvang je van mij een email.
  • Over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.

    * Deze winactie is inmiddels gesloten *

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe winacties? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg me op Instagram of Facebook!