Wil je eens een keertje iets heel anders in je huis en heb je alle kleuren inmiddels wel op de muur gehad? Bekijk dan eens de mogelijkheid om je binnenkozijnen te vervangen voor stalen deuren en kozijnen. Hoewel je stalen deuren voorheen vooral tegenkwam in grote kantoorpanden, zie je deze nieuwe trend tegenwoordig steeds vaker in woonhuizen. Een stalen deur is in ieder geval een echte eyecatcher in de moderne woning!

Gelijk een hele andere uitstraling

Stalen deuren geven je huis direct een hele andere uitstraling. En laten we eerlijk zijn, dat is natuurlijk ook niet voor niets. Jarenlang hebben we aangekeken tegen houten kozijnen in hun originele kleur. Zelf kochten we zo’n drie jaar geleden een huis gebouwd in de jaren ’70 en overal waar je keek waren donkerbruine houten details te zien. Helemaal niet gek, want dat was nu eenmaal de mode in die tijd. Ik weet het maar al te best, want ook mijn ouders zijn allebei nog steeds enorm fan van donkere houtkleuren. To-táál niet mijn smaak en ik wist dan ook niet hoe snel ik alle deuren en kozijnen fris wit moest schilderen.

Nu hebben wij op de benedenverdieping maar één inpandige deur: die van de hal naar de woonkamer. Maar deze deur is toch wel erg pontificaal aanwezig in het interieur. Daarnaast is het ook nog eens een heel oud exemplaar van hout met 6 ruitjes met van dat bijzondere glas met strepen erin. Heel hip dus, not. Soms vraag ik me wel eens af of ik dit uitzicht niet eens drastisch zou moeten aanpassen. En heel eerlijk, zo’n stalen deur lijkt me wel wat! Zo’n grote glazen deur geeft natuurlijk ook nog eens veel meer licht in de hal. Lijkt me een win-win situatie.

Verschillende stalen deuren

Wat op dit moment helemaal hip is, zijn de stalen deuren in de welbekende zwarte kleur. Maar wat deze prijsbewuste mama al heeft gezien, is dat stalen deuren best prijzig zijn. Gelukkig is er een aanzienlijk goedkoper alternatief in de vorm van de steellook deur. De steellook deur heeft het uiterlijk van een stalen deur maar is, in tegenstelling tot het kostbare staal, gemaakt van aluminium en is daarbij ook nog eens in elke gewenste RAL kleur verkrijgbaar. Dat biedt wat mij betreft ook gelijk weer wat mogelijkheden omdat ik er nog niet helemaal zeker van ben dat dat harde zwart hier in huis ook echt mooi zal staan.

Wat ook echt heel mooi is, zijn stalen taatsdeuren. Taatsdeuren herken je aan het ontbreken van de alom bekende scharnieren aan de zijkant van de deur. Taatsdeuren draaien namelijk op twee plaatsen: aan de grond en het plafond. En omdat ze dus geen scharnieren aan de zijkant hebben, is er ook geen kozijn nodig. Hiermee zijn het ideale deuren om een groter oppervlak mee af te scheiden. En ook deze deuren zijn in steellook verkrijgbaar, dus dat scheelt weer een stukje in de prijs.

Stof tot nadenken

Is het niet gek om na een kleine 3 jaar je interieur alweer te veranderen? Ik vind van niet hoor. Ik ben stiekem ook al wel weer een beetje uitgekeken op de lichtgrijze kleur op de muur en ben links en rechts al aan het kijken hoe ik mijn kamer anders zou kunnen inrichten. En wie houdt me tegen, haha! Wat ik in ieder geval wel weet, is dat ik een steellook deur in mijn achterhoofd houd. Nu alleen Sebas nog even overtuigen!

Wat vind jij van stalen deuren in huis?

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.

Uitgelichte afbeelding via www.bouten-kozijnen.nl