Op zoek naar een lekker tussendoortje? Dan moet je dit recept voor muffins met banaan en appel zeker eens proberen. Het is zelfs een recept dat je ‘redelijk gezond’ kunt noemen, dus het proberen waard!
Even tussendoor iets bakken
Van die recepten die je gewoon even in 10 minuten in de oven hebt staan en waarna je snel kunt genieten van iets lekkers. Ik hou ervan. Je moet je voorstellen: ik werk aan mijn keukentafel en loop eens per uur naar het aanrecht om een nieuwe kop thee te zetten. Ik zie een paar rijpe bananen liggen waarvan ik weet dat ik ze morgen niet meer mee naar school hoef te geven. Dat betekent dus even snel iets bakken. En nu maak ik vaak een ‘gewoon’ bananenbrood, maar deze keer wilde ik graag een beetje variatie. Dus ik gooide wat dingen bij elkaar wat zou moeten werken, et voilà: een hartstikke simpel en lekker recept voor muffins met banaan en appel.
Dit heb je nodig voor 6 flinke muffins:
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 150 gram volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 gram honing
- een flinke snuf kaneel
- snufje zout
- 2 kleine appeltjes, of natuurlijk 1 grote
- muffinvorm
Zo maak je deze overheerlijke muffins met banaan en appel
Verwarm je oven tot 180ºC. Prak de bananen in een kom, kluts de eieren erdoorheen en voeg alles behalve de appel toe aan dit mengsel. Of die zoals ik deed en gooi al deze ingrediënten in de keukenmachine en laat ‘m even draaien totdat alles goed gemixt is. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Roer de appelstukjes door het beslag. Verdeel het beslag nu over de muffinvorm.
Zet het in de oven en bak ze in zo’n 25-30 minuten goudbruin.
KLAAR!
Simpel toch?
Heel veel simpeler kan ik recepten niet voor je maken hoor, haha. Ik hoop dat je lekker zult genieten van deze redelijk gezonde muffins. Eet smakelijk!