Bananenbrood is hip. Iedereen bakt bananenbrood tegenwoordig, en terecht! Het is gewoon ontzettend lekker en als je een beetje je best doet, ook nog wel best gezond. Ook bij de kids is het een succes, al noemen zij het dan weer bananentaart. (En alles wat taart heet is lekker, dus prima!). In deze blog lees je hoe ik mijn bananenbrood het liefst maak en dat recept is uiteraard gewoon lekker makkelijk!

Wat je nodig hebt voor een bananenbrood?

In de meeste gevallen 3 (rijpe) bananen. Meel naar keuze. Een paar eieren. Spullen die bijna iedereen wel in huis heeft dus. Dat vind ik het allerbeste aan deze redelijk gezonde snack. Ik hoef er eigenlijk nooit voor naar de winkel. Als ik om 10 uur ‘s avonds besluit om te gaan bakken, kan het gewoon. Het beslag zit zo in elkaar. Je mikt alles in de keukenmachine, even mixen, bakvorm bekleden met bakpapier en een uurtje bakken. Bewaren doe ik in een Tupperwaredoosje. Meestal gaat dat goed tot ongeveer een week. Maar heel eerlijk, vaak is ‘ie dan allang op.

Zo maak ik bananenbrood

Ik maak mijn bananenbrood altijd een beetje op gevoel. Maar voor de basis doe je deze ingrediënten in de keukenmachine:

  • 3 rijpe banenen
  • 2 eetlepels honing
  • 150 bloem
  • half zakje bakpoeder (8 gram)
  • zakje vanillesuiker (15 gram)
  • 3 eieren (of twee eieren en twee flinke eetlepels appelmoes)
  • Snuf kaneel

Even goed laten doormengen, vervolgens in een ingevette cakevorm en een uurtje afbakken op 160 graden.

Wil je een lekkere variatie? Roer dan nog wat 70% pure chocolade in kleine stukjes door je beslag heen voor het afbakken!

Andere lekkere recepten voor bananenbrood

Mijn favoriete recept voor bananenbrood is dat van Chicks Love Food. Hun recept is een gezonde variant van een bananenbrood. Hoewel je in dit recept geen extra suiker toevoegt, is het nog steeds een heerlijk zoet broodje.

Ook Uit Paulines Keuken heeft een lekker recept. Met dadels. Met kokos. En met chocola. Dus op zich kan dat al niet meer mis gaan.

Heb jij nog een goede tip of variatie op het bakken van bananenbrood? Wat is jouw geheime ingrediënt? Laat het achter in een reactie!

Liever een stuk versgebakken appeltaart? Daar heb ik natuurlijk ook een heerlijk recept voor!

liefs Kirsten