Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de afgelopen warme dagen heb ik ontzettend last van ontwijkend gedrag. Ik heb geen fut om te werken, geen zin om te koken, totaal geen behoefte aan het huishouden en ga zo maar door. Waar ik vroeger prima tegen de warme kon, komt er nu echt helemaal niets uit mijn handen als het kwik boven de 25 graden uit komt. Ik ben gewoon niet productief met warm weer. Jij wel?

Niet productief met warm weer

Het komt eigenlijk onwijs slecht uit dat mijn productiviteit zo laag ligt met deze temperaturen. Ik heb namelijk een flinke to do list en ik krijg maar niets gedaan. Het lijkt wel alsof mijn brein zo’n warmtewaarschuwing geeft en automatisch uitschakelt, net zoals mijn telefoon doet als ‘ie te lang in de zon heeft gelegen. Misschien herken je het wel en misschien ga jij juist hartstikke goed op dit weer. Ik benijd je. Serieus. Bij mij gaat er alleen nog ieder half uur een seintje dat ik trek heb in een ijsje.

Hoe maak je het wat prettiger?

Wat je wel kunt doen om het werken zo prettig mogelijk te maken? Luister goed naar je lijf. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar als je deze luxe hebt omdat je bijvoorbeeld thuis kunt werken of eigen baas bent, neem het ervan! Wat ik zelf probeer is om mijn werktijden wat te spreiden en dat betekent dat ik, waar ik normaal tussen 13u en 15u de meeste kilometers maak, ik dat nu pas doe als de kinderen al op bed liggen. Is overigens ook niet een ideaal plan hoor, want nu alle coronamaatrdegelen worden versoepeld heb ik ineens ook weer allerlei activiteiten op de avonden. En hierdoor kom ik dus gewoon een beetje in de knel.

Yes. I said it. Ook ik ben niet perfect. (WHAHAHAH… I’d wish)

Hopen dat het beter wordt

Wat je dus wel kunt doen als je niet productief bent met warm weer? Jezelf koel houden en hopen dat het vanavond even flink gaat regenen en mogelijk onweren en het morgen weer een beetje frisser is en je je bed niet meer uitdrijft.

Het is ook nooit goed hè, het weer.

liefs Kirsten