Soms kom je oproepjes tegen waarvan je bij de eerste woorden al weet: ‘dit is écht iets voor mij!’. Zo was dat ook voor de oproep voor de, op de populaire Netflixserie Bridgerton gebaseerde, online escape room ‘Miss Whistledown’. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik een zwak heb voor kostuumdrama en een geboren puzzelaar ben. Wat mij betreft een perfecte combinatie. In deze blog vertel ik je over onze ervaring met de online escape room en wat wij er van vonden. En voor de medeliefhebbers: onderaan deze blog vind je een kortingscode om zelf op zoek te gaan naar de identiteit van Miss Whistledown.

Online escape room

Aangezien we tegenwoordig bijna alles online kunnen doen, is het heel gaaf om te zien dat ook ontwikkelaars van escape rooms hun best doen om de ervaring van een escape room bij ons thuis te brengen. Natuurlijk is de fysieke ervaring iets anders dan wanneer je in een kamer wordt ‘opgesloten’, maar het puzzelaspect van de escaperoom is onveranderd: je moet flink aan de bak!

In samenwerking met Escaperoom Egmond mocht ik de online escaperoom Miss Whistledown uittesten en natuurlijk uitgebreid verslag doen van mijn ervaring. In deze blog lees je meer!

Op zoek naar Miss Whistledown

In de online escape room Miss Whistledown ga je op zoek naar de ware identiteit van deze roddeljournalist. Het verhaal is gebaseerd op de populaire Netflixserie Bridgerton waarin de Britse adel een hoofdrol spelen. In dit verhaal gaat het over Miss Silverthorn en Miss Hawthorn die als debutantes in de Ton beiden op zoek zijn naar een geschikte huwelijkskandidaat.

Maar het sprookje wordt bruut verstoord door de insinuaties van Miss Whistledown, die de Ton stevig op zijn kop zetten. Wie is toch deze schrijfster en waarom probeert ze het geluk van deze jonge mensen en de rust in de adellijke kringen te verstoren?

Queen Charlotte vraagt je dan ook haar te helpen om dit mysterie op te lossen. En berg je maar, want deze dame is alles behalve makkelijk tevreden te stellen.

Wat heb je nodig om te kunnen spelen?

Om op zoek te gaan naar de identiteit van Miss Whistledown heb je per speler een eigen laptop of desktop en een goede internetverbinding nodig. Daarnaast zijn pen en papier ook echt een must. Wij hebben heel wat afgeschreven!

Je kunt deze escaperoom ook op afstand spelen. Hiervoor stuur je de mail met de speelcode door naar je medespelers zodat zij in dezelfde room kunnen inloggen. Daarnaast is het handig dat je een (video)verbinding hebt met elkaar om te kunnen overleggen. Even een tablet of telefoon ernaast met Zoom of WhatsApp.

Als je met meer spelers speelt, speel je dus allemaal op je eigen computer en is alle benodigde informatie verdeeld over de verschillende accounts. Je moet die informatie met elkaar combineren om tot de oplossing van de puzzels te komen.

De escape room bestaat uit 6 evenementen waar die steeds een nieuwe puzzel moet oplossen.

Ons oordeel over Who Is Miss Whistledown

Als echte Bridgertonfan vond ik deze online escape room echt heel vermakelijk om te spelen. Sebas is natuurlijk niet helemaal into het thema, maar ook hij vond het leuk om te doen. In dat opzicht zijn wij wel echt een goed team en gaan samen graag de uitdaging aan om iets op te lossen. We hebben niet gehaast en de puzzels uiteindelijk in zo’n 2,5 uur opgelost. Een goed avondvullend programma dus!

Het werken met twee laptops was aan de ene kant fijn, want zo kun je allebei zelf bepalen waar je wilt kijken of zoeken en dus sneller alle informatie hebt verzameld. Anderzijds was het soms wel vervelend, omdat we op elkaar moesten wachten met het laden van de pagina’s en omdat de laptop waarop Sebas bezig was niet zo snel is en het niet trok op de wifi. Wanneer je met meerdere spelers speelt moet iedereen de antwoorden invullen. Het zou praktischer zijn als je dat maar op 1 laptop hoeft te doen en dat de andere schermen dan automatisch doorladen.

Over de hele linie vonden we dit allebei echt leuk om te doen. Ik kan me voorstellen dat het ook heel leuk is om op afstand te spelen met vrienden, maar ik denk dat het oplossen van sommige puzzels dan echt wel wat lastiger wordt en langer duurt. Voor ons was dit onze eerste ervaring met een online escaperoom, maar wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Volledig in thema. Chateau Marquette (Heemskerk) was het toneel voor deze escape room.

Zelf het mysterie oplossen

Wil jij ook de online escaperoom Miss Whistledown spelen? Als je je spel met onderstaande link en code bestelt, krijg je t/m 14 februari 2022 5 euro korting op de aanschafprijs van €19,95. Heb je deze maand geen tijd, of krijg je geen datum geprikt met vrienden? Je kunt de room nu alvast aanschaffen waarna je jouw unieke speelcode gewoon in de mail krijgt en deze room kunt spelen wanneer jou dat uitkomt. Heel veel plezier met spelen!

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.

Afbeeldingen: Escape Room Egmond / Miss Whistledown