Begint het al saai te worden? Om te lezen over de serie waar ik nu in bezig ben? Heel eerlijk, ik probeer oprecht tussendoor steeds een ander boek te lezen maar ik blijf in mijn achterhoofd bezig met hoe het verder gaat met Sara Linton en Jeffrey Tolliver. In Onzichtbaar, het vierde boek van de Grant County serie, beschrijft Karin Slaughter hoe Sara en Jeffrey elkaar leren kennen en onder welke bijzondere omstandigheden hun relatie begon.

Waarom dit boek?

Hier kan ik heel kort over zijn. Ik wil gewoon weten hoe het verder gaat met Sara en Jeffrey, haha. En deze boeken lezen ook gewoon zo lekker snel weg, dus prima voor tussendoor.

Het verhaal in het kort

In het vierde deel van de Grant County serie Onzichtbaar, gaat Karin Slaughter dieper in op de geschiedenis van de relatie van Sara en Jeffrey. Ze zijn ooit getrouwd geweest en nu ze elkaar toch weer gevonden hebben, is het lot ze niet heel gunstig gezind. Op het politiebureau van Grant County vindt een gewelddadige gijzeling plaats. De gijzelnemers zijn twee jonge mannen die het gemunt hebben op Jeffrey.

Aan de andere kant van het verhaal duiken we het verleden in. We leren Sara en Jeffrey kennen aan het begin van hun relatie. Onderweg naar wat een vakantie in Florida zou moeten worden, stoppen ze in Sylacauga, Alabama. In Jeffrey’s geboorteplaats maakt Sara kennis met Jeffrey’s High School vrienden en zijn moeder. Als op dat moment een van zijn beste vrienden een man doodschiet, wordt Jeffrey weer met volle vaart terug gezogen in zijn verleden. Wat is er jaren geleden nu echt gebeurd en wat zijn leugens die jarenlang rond zijn gegaan?

Mijn mening over Onzichtbaar van Karin Slaughter

Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen maar wat was dit boek verhelderend! Je leert de personages nog dieper kennen en gaat steeds beter begrijpen waarom ze doen zoals ze doen. Vanaf pagina 1 was ik gegrepen en ik moet zeggen, ik heb een heel stuk met een flink verhoogde hartslag zitten lezen. De hele gijzeling is echt zo ontzettend goed beschreven, alsof je er middenin zit. Het is echt heel spannend, ook omdat je iedere keer als je terug gaat naar het verleden een nieuwe hint krijgt over waarom die gijzeling nu eigenlijk plaats vindt. De ontknoping krijg je ook echt pas op het allerlaatst wat maakt dat je dit boek amper zal kunnen wegleggen!

Grant County serie deel 4

Meer boeken van Karin Slaughter

Als je, net zoals ik, wel houdt van een goede serie, kun je je lol op. In de Grant County Serie zijn 6 delen waarvan Onzichtbaar het vierde is, maar uiteindelijk gaat de serie over in de Will Trent serie, die inmiddels ook al 13 boeken telt. Veel plezier met lezen! Ik ga gauw verder in deel 5, Trouweloos.

Grant County serie deel 2
Grant County serie deel 3
Grant County serie deel 5
liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.