Hartstikke leuk, dat Marie Kondo-en, en ik ben helemaal vóór minimaliseren, maar om sommige spullen, die ook nog een veel ruimte innemen, kun je nu eenmaal niet heen. Ik heb voor jullie de vacuümzakken van Space Buddy uitgeprobeerd en in deze blog vertel ik je waar ik denk dat ze superhandig zijn bij het opruimen!

Opgeruimd staat netjes

Meerdere malen schreef ik al over huishouden. Over dat ik nu eenmaal geen echt huishoudgen heb, en dat al die kleine klusjes die erbij komen kijken om een huis netjes en school te houden soms voelen als het beklimmen van de Mount Everest. Niet dat ik dat ooit gedaan heb, maar je snapt wat ik bedoel. Ik ben dan ook regelmatig op zoek naar manieren om het mezelf makkelijker te maken. Ik heb al van alles geprobeerd. Een opruimjaarprogramma, een opruimcursus met kinderen, het invoeren van het dagelijkse opruimkwartiertje en de manier waarop ik nu bezig ben: het dagelijks plannen van 3 (kleinere) huishoudelijke taken. Tot nu toe werkt die laatste manier tot op zekere hoogte en geeft me het gevoel dat ik de dagelijkse dingen redelijk onder controle heb.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, en dat geldt zeker ook voor mij. Als is het wel dubbel. Want hoe meer stress ik heb, hoe meer waarde ik hecht aan een opgeruimd huis maar des te minder energie ik heb om er ook daadwerkelijk wat aan te doen. En juist op die momenten lukken de dagelijkse dingen dan wel weer maar heb ik geen idee waar ik moet beginnen aan grotere klussen zoals het opruimen van de zolder, de overvolle kasten of de wisselingen van de seizoenen in de kledingkast.

Vacuüm opbergzakken

En toen zat ineens Orangeshop.eu in mijn mailbox: Wij hebben Space Buddy vacuümzakken in ons assortiment, lijkt het je leuk om die eens uit te proberen? Nou, dat zeg je niet tegen de verkeerde! Dus stuurde Orangeshop.eu mij een selectie aan vacuüm opbergzakken toe die ik natuurlijk even voor je ben gaan testen!

Misschien ken je het principe wel. Een grote plastic zak die je kunt vullen met kleding, kussen, dekbedden of zelfs knuffels die je vervolgens met de stofzuiger vacuüm trekt. Als je net zo oud jong bent als ik, heb je dit soort zakken wellicht ook wel eens op Tell Sell voorbij zien komen (toegegeven: Tell Sell was vroeger echt mijn guilty pleasure tv – it’s amaaaaazing!). Maar, het is goed om de proef op de som te nemen en te zien of deze zakken ook echt werken!

Space Buddy Vacuümzakken

In mijn pakket ontving ik 3 soorten sets vacuüm opbergzakken. Een 4-delige set voor bijvoorbeeld het opbergen van seizoenskleding (prijs €13,95), een 4-delige travel set met speciale zakken waar je geen stofzuiger voor nodig hebt (prijs €€12,95) en een grote 7-delige set met een compleet assortiment aan verschillende zakken (prijs €22,95).

Bij de Space Buddy vacuümzakken onderscheiden we 2 soorten: zakken die je vacuüm trekt met de stofzuiger en zakken waarbij je door middel van oprollen de lucht eruit drukt. Superhandig! De zakken zijn lucht- en waterdicht, herbruikbaar en supermakkelijk in gebruik. Volproppen en vacuüm trekken. Een kind kan de was doen. En natuurlijk heb ik ze beiden even voor je uitgetest!

Werken deze vacuümzakken echt?

Ik kan je natuurlijk wel vertellen dat iets werkt, maar ik denk dat het veel beter werkt om het je te laten zien! Ik testte voor deze blog de jumbo vacuümzak met stofzuiger en een medium travel bag voor je uit.

Vacuumzakken met gebruik van de stofzuiger

Waar laat je extra dekens, slaapzakken en kussens als je ze niet gebruikt? Vaak liggen ze ergens stof te happen achterin een kast of in een lade. Niet heel fijn als je bijvoorbeeld allergisch bent of als je ze snel weer tevoorschijn moet kunnen toveren voor een logeerpartijtje, kamp of vakantie. Om je te laten zien hoe goed de vacuumzakken werken die je met de stofzuiger vacuüm trekt, heb ik de grootste zak uit de 7-delige set gepakt. Hierin stopte ik een eenpersoons winterdekbed, twee eenpersoons zomerdekbedden en een kussen (en had nog genoeg ruimte over).

Vacuum opbergzakken met gebruik van de stofzuiger.

In minder dan een minuut trok ik deze zak bijna volledig plat. Het scheelt als je bij het volstoppen de items goed verdeeld. Deze zakken zijn geschikt voor gebruik met de meeste (draadloze) stofzuigers. Zelfs met mijn Dyson, waarvan de opening van de zuigmond niet helemaal rond is en een extra uitsparing heeft, werkte het gewoon. Ik stond er echt van te kijken hoe klein en plat de zak was na afloop. Zo passen deze items makkelijk in de lades onder mijn bed, in plaats van dat ze een hele plank innemen in de linnenkast.

Vacuumzakken zonder stofzuiger

De travel set is precies wat de naam doet vermoeden. Deze vacuüm opbergzakken gebruik je als je op reis gaat om meer ruimte in je koffer te creëren. Als voorbeeld heb ik mijn handbagetrolley er even bij gepakt. In de zomer is zo’n trolley echt meer dan voldoende om mee op reis te gaan. Dunne kleding neemt nu eenmaal veel minder ruimte in dan dikke truien en spijkerbroeken. In de medium travel zak heb ik een dikke trui, een spijkerbroek, een shirt en een paar sokken gedaan. Een complete winteroutfit als het ware. Nu had er zeker nog wel meer bij gekund, maar het gaat effe om het idee he 😉

Vacuümzakken voor op reis.

Je vult de zak, sluit met de clip de zip-lock en vervolgens rol je met twee handen vanaf de zip-lock de zak op. Aan de onderkant van de zak zitten speciale ventielen die bij druk de lucht eruit laten, maar er nooit meer in. Je ziet dat je dus aanzienlijk ruimte kunt besparen met deze travel zakken, en dat zonder het gebruik van een stofzuiger, die je op reis natuurlijk niet altijd bij de hand hebt. Ik vind het in ieder geval een aanwinst. Zeker als ik ook de kleding van de meiden in mijn koffer erbij moet proppen! Zoals de verpakking van de vacuüm opbergzakken al zegt: het geeft je tot wel 3x meer ruimte!

Vacuüm opbergzakken voor in de koffer zonder stofzuiger.

Korting pakken!

Ik moet zeggen dat ik de Space Buddy opbergzakken echt al heel schappelijk geprijsd vind maar als we kunnen besparen is dat altijd mooi meegenomen. Daarom krijg je met code SPACEBUDDY10 10% korting op je aankoopbedrag in de webshop van Orangeshop.eu.

Waarvoor zou jij deze zakken gebruiken? Inspireer elkaar in de reacties!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.