We kennen allemaal het probleem: het zoeken van een goed en origineel cadeau. Een ware uitdaging, want wilt immers iets geven wat origineel en persoonlijk is en waar de ontvanger écht blij van wordt. Het vinden van een origineel verjaardagscadeau hoeft echter niet moeilijk te zijn als je de juiste tips en inspiratiebronnen gebruikt. Daarom helpen we je graag een handje en delen we wat handige tips voor een echt origineel cadeau. Lees dus snel verder!

Denk aan de hobby’s en interesses van de jarige

Een van de beste manieren om een origineel verjaardagscadeau te vinden, is door te kijken naar de hobby’s en interesses van de jarige. Is de jarige bijvoorbeeld een gepassioneerde fotograaf? Dan kun je denken aan een fotoboek of een fotografiecursus. Is de jarige een liefhebber van tuinieren? Dan is een mooie plant of een set tuinaccessoires een leuk idee. Door aandacht te besteden aan wat de jarige leuk vindt, kun je een cadeau vinden dat echt bij hem of haar past.

Kies voor een persoonlijk cadeau

Een persoonlijk cadeau is altijd een schot in de roos. Denk maar eens na over de cadeaus die je hebt gekregen. Is het altijd het duurste cadeau dat je gekregen hebt die je echt het leukst vond? Waarschijnlijk niet. De persoonlijke touch wint! Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd cadeau, zoals een mok met een foto van jullie samen of een gegraveerd sieraad met een speciale boodschap, iets wat je relatie met de persoon omschrijft. Ook een handgeschreven kaart met een mooie boodschap  kan al een fantastisch cadeau zijn. Onze favoriet zijn de kaarten van Bekking & Blitz. Deze zijn super uniek en hebben prachtige ontwerpen!

Ga voor een uniek cadeau

Als je echt wilt uitpakken, kun je ook kiezen voor een uniek cadeau dat de jarige niet snel zal vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een ervaring als cadeau, zoals een ballonvaart, een kookworkshop of een dagje naar een wellnessresort. Ook een kunstwerk van een lokale kunstenaar of een handgemaakt sieraad kunnen mooie en unieke cadeaus zijn. Laat je creativiteit de vrije loop en verras de jarige met iets bijzonders.

Maak gebruik van cadeau-inspiratie websites

Als je echt geen idee hebt wat je de jarige cadeau kunt geven, kun je altijd gebruikmaken van cadeau-inspiratie websites. Op deze websites vind je talloze cadeau-ideeën voor alle leeftijden en interesses. Je kunt zoeken op categorie, prijsklasse en thema, zodat je snel een passend cadeau kunt vinden. Ook op de website van Bekking & Blitz vind je inspiratie voor originele cadeaus, zoals kaartenmapjes, notitieboekjes en kunstkaarten. Een andere handige manier om erachter te komen wat de jarige echt leuk vind, is door zijn of haar naaste vrienden en familie te bereiken! Als zij goed opgelet hebben is hen vast iets ter oren gekomen wat diegene nog mist of wil hebben. Zo weet je zeker dat je goed zit! Met wat creativiteit en aandacht kun je een onvergetelijk verjaardagscadeau geven waar de jarige nog lang van zal genieten.

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en werd geschreven door een gastblogger.